Еврото

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Доволни ли сте, че приехме еврото?

Да
21
64%
Не
12
36%

Общо гласове : 33
Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Еврото

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Фев 2026, 10:25

viewtopic.php?f=4&t=446153
Оставям линк към старата тема и резултатите от анкетата която беше за или против еврото като горе-долу нещата бяха в началото повечето хора против, после се отиде почти на 50 на 50, но все пак с 2% повече бяха против.
Ще пусна анкета и тук, но няма да оставям такъв отговор "не мога да преценя" защото така се пречи на реалния отговор според мен. Който не може да прецени, по-добре не гласува сега, а по-нататък във времето когато почувства за него по-добре ли е или не.
Аз естествено гласувам с твърдо да, така и така не можахме да приемем долара, юана или рублата най-вече. :ahah:
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: Skoda oStavia

Re: Еврото

Мнение от barty » 03 Фев 2026, 17:41

Евро-то е факт.
Всичко друго е "ех ако може..."

Гледам цените, леко, леко нагоре, както се очакваше.
Единственото, което човек може да направи е да не разчита само на заплатата а да се бори за увеличението и, допълнителни доходи, втора работа...както винаги е било в България.
Разбира се, има високо платени хора, които по-леко ще усетят инфлацията но повеето работещи хора са ударени. За пенсионерите да не говорим.
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 03 Фев 2026, 17:50

Така е, то някога е било различно :mhihi:

Докато света е построен с фиатна парична система, цените ще вървят само нагоре. Някъде по-бързо, другаде по-бавно, но нагоре.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 03 Фев 2026, 17:57

Очевидното се случи, всичко е нагоре. :dummy:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 03 Фев 2026, 17:58

TNT написа:Така е, то някога е било различно :mhihi:

Докато света е построен с фиатна парична система, цените ще вървят само нагоре. Някъде по-бързо, другаде по-бавно, но нагоре.

Тогава спокойно може да теглим кредити :lol:
Ще връщаме по малко след няколко години :lol:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Фев 2026, 18:12

ние от много години сме във валутен борд така или иначе, та инфлацията ни е под контрол.

еврото е от полза защото ще стане по-трудно на сивите пари да се легализират... но толкоз.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 03 Фев 2026, 18:15

Аз естествено гласувам с твърдо да, така и така не можахме да приемем долара, юана или рублата най-вече. :ahah:
Ти не разбра ли че за нищо не гласуваш , от Брюксел спуснаха опорката за еврото и тука се счупиха да бързат. Това го коментирах отдавна в другата тема , сега и Тиквата го потвърди в интервюто с Карбовски че са му отворили "зелен коридор" или прозорец ..нещо такова смотоляви . Ама той го представя така че му били обещали от Брюксел за еврото , още когато България беше председател на европарламента . Което е най долна лъжа че са му обещавали нещо подобно , щото преди 1 година изобщо никой дума дори не е изговорил тука за влизане в еврозоната . Щото самия той твърдеше че сме подписали за еврото още преди 20 години и било задължително . :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Фев 2026, 22:19

Е да, ама сме подписали НЯКОГА СИ, а той като далновиден крадец им върна една камара пари под формата на корупция и те нямаха избор освен да ни дадат еврото. :mhihi: Аз се чудя на другите, които викат, че ни вземали да им плаща е дълговете. Ние ли бе? :mhihi: Знаете ли колко са дълговете само на една Италия? :mhihi: Живеем във фиатна система бе, кой го е еВал луд от тия държави, че да си мисли, че ще връща тези дългове някога?
Фиатни роби смееее, осъзнайте се, какви дългове, какви левове. :mhihi: Едните печатат и другите печатат.

Ето я истината написана отдолу, значи на обикновения потребител може да му хрумне това, а на една държава не може. :mhihi:
DigitalExile написа:
TNT написа:Така е, то някога е било различно :mhihi:

Тогава спокойно може да теглим кредити :lol:
Ще връщаме по малко след няколко години :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 03 Фев 2026, 22:25

Мернах една статия, че над 75% от лева вече бил изтеглен, но в населението оставали все още около 7.7 млрд. кешовица.... :conf:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Фев 2026, 22:32

Бедни сме, бедни сме. :mhihi:
Днеска един манго за 5 лева вика, нямам пари, имам 7.40 български, става ли...викам става, давай ги. :ok: Аз си уважавам лева и ще вземам всякакви левове в следващите 6 месеца, особено ако са с 50% над исканата от мен сума. :ok: :mhihi:
Даже ако сложа един слоган на задния прозорец, че приемам плащания в лева ще има да ми носят от носталгия... :mhihi: ще привлекат хем носталгиците, хем върлите привърженици на лева, копейки, всякакви такива, хем от друга страна феновете на еврото защото ще викат "браво, един човек да мисли за народа и да не спазва срока". :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 04 Фев 2026, 6:24

Ето я истината написана отдолу, значи на обикновения потребител може да му хрумне това, а на една държава не може. :mhihi:
Това не изключва това което написах че не НИЕ влязохме в евро зоната а ТЕ ни вкараха вътре . Целта е консолидация на европа и намаляване влиянието на Тръмп , или други подмолни брюкселски планове които ще станат ясни някога но не сега . Очевидно България прекалено много се заиграва с американците последните години . И енергийни петролни и газови доставки и оръжейните сделки и за още много неща в следствия засилване американското влияние на балканите което без съмнение дразни Брюксел .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Назад към Извън Темата