Домашно аудио / саунбар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Домашно аудио / саунбар

Мнение от c04 » 03 Ное 2025, 23:18

Струва ми се, че има доста хора наясно с темата, та на въпроса. Трябва ми нещо за слушане на музика в хола. Гледах разни 5.1ци, саунбарове и т.н, ама... Няма да се слуша толкова силно, че да събаряме стени, та по-скоро се търси качество на звука. Да може блутут, но ми се ще да има и за СДта / блутут и качество нещо не ми вървят заедно та/ :ok:

master of the force
Аватар

Re: Домашно аудио / саунбар

Мнение от alx » 03 Ное 2025, 23:56

Няма са плашиш от блутут- от доста години модерния блутут им бит рейт една идея по- висок от този и на най- качествените цд-та ;)

Мисли го така- за да имаш качествен звук идеалното е да имаш отделни мембрани и усилватели за отделните честоти- баси, мид-бас, средни и високи. Също и пред усилвателите и крайните стъпала е хубаво и те да са отделни. Като го написах това- За една малка домашна система (каквито са 99% от нуждите на хората) това е непрактично и ако трябва да съм откровен- няма смисъл.

Какво искаш? Филми ли да гледаш или да слушаш музика? Или и двете? Саундбар-а е най- лошия компромис, но пък най- лесен за инсталация и ме се занимаваш с глупости. Иди чуй няколко хубави саундбара и ако ти хареса- не чети по нататък.

Аз лично за апартамент бих потърсил процесор със вградени крайни стъпала (всичко в една кутия) и поне 5.1 канала. Лявата и дясната колона трябва са максимално големи и качествени и двулентови (средни и високи). За ляво/ дясно поне 50 вата rms. Централния канал трябва да има хубави средни- хубавите високи са лукс и не играят толкова. Съб-а трябва да е поне 60 вата rms. Говорителя в него трябва да е поне 8” (абсолютния минимум) Сателитите отстрани е … все едно какви са- много малко саундтраци на филми ги ползват агресивно така или иначе. Всъщност толкова са малко, че се знаят кои са и се ползват за демонстрации…

Фирми за процесори/ усилватели- колкото по- скъпо- толкова по- добре. Хубаво е процесора да подържа някакви по- модерни кодец-и за звук- Dts примерно… Atmos не ти трябва щото ти трябват специални колони (с говорители дето сочат нагоре) за да го симулираш… или да правиш дупки в тавана и да слагаш там говорители- предполагам не е практично в случая.

С две думи- взимаш най- скъпия процесор/ усилвател дето има поне мощности дето съм ги написал, най- големите / хубави двулентови колони (аз лично ги предпочитам пред три лентовите) дето се събират и вас и си ти… ако има нещо - питай…

Темата е огромна и колкото хайфисти попиташ толкова различни отговори ще чуеш ама… това е моето мнение.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 04 Ное 2025, 10:34

Аз си взех това. Доволен съм.

https://www.emag.bg/sistema-za-domashno ... EY5QNBBBM/

Има диск, има блутут, има радио.. Сръбските ритми и попфолк балади добре минават през процесорите.. :mhihi:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 04 Ное 2025, 21:28

Благодаря за насоките, ще видя сега нещо на "черния" дали няма да излезе :mhihi:

Назад към Извън Темата