закон за затъмняване на стъкла?
Модератор: Общи модератори
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
D3BEP написа:То не го пише в закона това, коеот ти казвам. Не по закон правят разликата между заводски и любителски тонирани стъкла. Практически я правят. Щото ако е регистрирана така, ако е описано в документите на колата, не се занимават, пазят интереса на вносители и производители, които им плащат.
В другия случай обаче са готови да ти нашият, даже и неправомерен акт пък ти после се оправяй...
Това е реалността, а не че законът прави разликата. Полицаите я правят.
Да, де на мен ми стана ясно за какво говориш. Мисълта ми е, че би трябвало с тези доводи да се пробваш да минеш метър. На старата ми бяха затъмнени и на няколко пъти са се опитвали да се правят на важни, ама слава Богу съм минавал метър с тия доводи

--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Звер .. малко си прав в логината ти за тоя отпред и отзад .. само че веднага ше те оборя .. какво да правим с бусовете баничарките и тем подобни големи обекти пред нас и зад нас ... доста пъти найстина не съм виждал както става по напред от буса пред мен .. и е кофти малко че нямаш време за реакция АКО нещо стане и дали ще има рефлекс тои да натисне авариини .. така че в тоя случаи значи да ги спрем от движение за да не ни пречат .. така че тая логика отпада 

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Това са лекотоварни и товарни автомобили, с далеч по - големи габарити.
И по редки, ама и логиката там е друга, нема как.
Представи си обаче ако всяка тойота Ярис например, висока, широка и дълга по метър и осемдесе, цъфне на пътя със затъмнение отвсякъде стъкла...
Разрешат ли тотално тъмните стъкла, много хора ше го отчетат като Фешън.
Докато на един самосвал нема как да му подобриш видимостта през него, освен с дупка в гондолата...
От самосвали и баничарки знаем да се пазим. Да чукна на дърво...
И по редки, ама и логиката там е друга, нема как.
Представи си обаче ако всяка тойота Ярис например, висока, широка и дълга по метър и осемдесе, цъфне на пътя със затъмнение отвсякъде стъкла...
Разрешат ли тотално тъмните стъкла, много хора ше го отчетат като Фешън.
Докато на един самосвал нема как да му подобриш видимостта през него, освен с дупка в гондолата...
От самосвали и баничарки знаем да се пазим. Да чукна на дърво...
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Въвеждайки това за стъклата беше през борческите години и бе направено с цел да се вижда кой е вътре 

- paparazzo
- кандидат ентусиаст
-
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
paparazzo написа:-ама Дзвер има и друго в закона изрично пише вълшебната дума дистанция-и сеа кво прайм...
![]()
????
E, и?
Вълшебната думичка дистанция още не е махнала ограниченията за дълги и халогени. Просто вълшебната думичка видимост си е отделна, папараче...
///peter,
Ае точно най големите мутри и днес са си със затъмнени стъкла... Според мен не е това причината, а и виж, членът е в сила от средата на 2002. Тогава мутрите бяха понамалели... Сега пак се увеличиха де...
Та не мисля, че членът е заради мутрите. По - скоро нардопсихологията и фолклорът свързват мутрите със затъмнени стъкла.
- paparazzo
- кандидат ентусиаст
-
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Имаше някаква издънка с мутри и полицай, но не помня какво беше
А през 90тте мутрите бяха държавата, както и сега...

А през 90тте мутрите бяха държавата, както и сега...
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Може да е имало конкретен случай за приемането на този член, това вече не знам. Но това означава, че ковем ебати законите. Като в дивия запад. Като гръмнат шерифа, ново работно време на Салууна.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
абе да ти кажа доста баничарки тирове и бусове има по пътищата .. а й си мисля че накрая само те ще останат де с тея цени .. те поне пари изкарват и ще се движат винаги .. а ние имаме алтернативи
и все пак и те пречат доста .. та дали ще е кола с тъмни жамци по добре от колко некои бус които не виждам ко става пред него
така че някои каза дистанция .. иначе като стане мазалото и кабрио да е ще стане влакче .. като на събора едни се беха цунали уж на широко уж сичко се виждаше и хоп 4 вагончета
така че секи водач сам да си преценява .. едва ли 1 стъкла са му оправдание че е размазал тоя пред него .. пък като му пречи да го изпревари и да си свирка
и все пак и те пречат доста .. та дали ще е кола с тъмни жамци по добре от колко некои бус които не виждам ко става пред него
така че някои каза дистанция .. иначе като стане мазалото и кабрио да е ще стане влакче .. като на събора едни се беха цунали уж на широко уж сичко се виждаше и хоп 4 вагончета

така че секи водач сам да си преценява .. едва ли 1 стъкла са му оправдание че е размазал тоя пред него .. пък като му пречи да го изпревари и да си свирка

D3BEP написа:paparazzo написа:-ама Дзвер има и друго в закона изрично пише вълшебната дума дистанция-и сеа кво прайм...
![]()
????
E, и?
Вълшебната думичка дистанция още не е махнала ограниченията за дълги и халогени. Просто вълшебната думичка видимост си е отделна, папараче...
///peter,
Ае точно най големите мутри и днес са си със затъмнени стъкла... Според мен не е това причината, а и виж, членът е в сила от средата на 2002. Тогава мутрите бяха понамалели... Сега пак се увеличиха де...
Та не мисля, че членът е заради мутрите. По - скоро нардопсихологията и фолклорът свързват мутрите със затъмнени стъкла.
Добре де, и аз съм с тъмни стъкла (отзад страничните и панорамното отзад), ама не съм мутра.........

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Имам предвид, че най - големите мутри и днес са си тотално заприщили колите да не се вижда кой е вътре, и няма кой да им каже и дума, а не че всеки колега със затъмнено стъкло или затъмняващо се огледало е мутра

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
paparazzo написа:-не Дзверо просто преди години от една такава затъмнена кола гръмнаха две барети....
![]()
![]()
Помня, че имаше нещо аз...
- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Относно закона: Имаш право двете задни странични да затъмниш, задното стакло имаш право да затъмниш, ако имаш странични огледала за обратно виждане, ако нямаш, нямаш право да затъмняваш и задния прозорец, а предните странични 2 и предното стъкло са забранени от закона и глобата е 30лв. пишат АКТ отнемат контролен талон и регистрационен талон, лепват ти една лепенка на прозореца, че си спрян от движение случай, че те спрат до вас отново
после отивате в КАТ редите се на опашка като чели нов номер ще слагате и трябва да махнете фолиото на предните прозорци.
Относно защо е забранено вече, защото преди години така ставаха убиства спира до човека за който е предназначен патрона една S-класа например цялата потъмнена отваря се 5-10санта прозореца и се стреля и не се вижда кой е вътре.
Иначе потъмнени коли има и сега колкото щете например депотатските са почти всички на куките също един приятел рабои в пожарната е затъмнил на 100% всички дори челното стакло.

Относно защо е забранено вече, защото преди години така ставаха убиства спира до човека за който е предназначен патрона една S-класа например цялата потъмнена отваря се 5-10санта прозореца и се стреля и не се вижда кой е вътре.

Иначе потъмнени коли има и сега колкото щете например депотатските са почти всички на куките също един приятел рабои в пожарната е затъмнил на 100% всички дори челното стакло.

DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!
- karal fiat
- Потребител
-
bobih написа:Относно закона: Имаш право двете задни странични да затъмниш, задното стакло имаш право да затъмниш, ако имаш странични огледала за обратно виждане, ако нямаш, нямаш право да затъмняваш и задния прозорец, а предните странични 2 и предното стъкло са забранени от закона и глобата е 30лв. пишат АКТ отнемат контролен талон и регистрационен талон, лепват ти една лепенка на прозореца, че си спрян от движение случай, че те спрат до вас отновопосле отивате в КАТ редите се на опашка като чели нов номер ще слагате и трябва да махнете фолиото на предните прозорци.
Относно защо е забранено вече, защото преди години така ставаха убиства спира до човека за който е предназначен патрона една S-класа например цялата потъмнена отваря се 5-10санта прозореца и се стреля и не се вижда кой е вътре.![]()
много си в грешка. за 105 няма определено наказание и глобата е 20лв. фиш, за това със стикера пускаш едни док. до съда и се получава това:
Упражняването на чужда компетентност е възможно при делегиране на правомощия (при изрично нормативно овластяване) или при заместване, при което по силата на служебното си положение заместникът действа вместо замествания. В случая липсва предвидена законова възможност за делегиране от страна на началника на отдел "Пътна полиция*' на правомощията му да се произнася с акт за прилагане на ПАМ ..спиране от движение на МПС". Наред с това не са представени доказателства за отсъствие на компетентния орган по определени причини към датата на прилагане на мярката, за да бъде заместван по това време от друго длъжностно лице. Налице е хипотезата по чл. 146, т. 1 от АПК основание за отмяна - липса на компетентност. Липсата на компетентност на издателя е особено съществен порок на административния акт и води до неговата нищожност. С оглед изложеното поставянето на стикер „спрян от движение** на автомобила, управляван от жалбоподателя, от полицаи от Об РПУ се-явява нищожен административен акт, като издаден от некомпетентен орган.
За нищожността съдът е длъжен да следи служебно, дори и да не е сезиран с оплакване в тази насока. Ето защо и в съответствие с разпоредбата на чл. 168, ал. 2 от АПК обжалваното в настоящото производство налагане на принудителна мярка временно спиране на автомобил от движение чрез поставяне на стикер от ответника, следва да бъде обявена за нищожна.
Нищожността на обжалвания акт изключва възможността за обсъждане на неговата законосъобразност, защото само валидният административен акт, издаден от надлежно овластен за това орган, подлежи на преценка.
При този изход на спора и при заявеното в съдебно заседание на 27.03.2008 г. искане за това на жалбоподателя се следват направените в производството разноски -държавна такса и възнаграждение за процесуатно представителство. Съгласно чл. 143, ал. 1 от АПК същите следва да се възстановят от бюджета на Столична дирекция полиция.
По изложените съображения и на основание чл. 172, ал. 2 предл. първо от АПК вр. с чл. 173, ал. 2 от АПК, съдът
РЕШИ:
ОБЯВЯВА нищожност на принудителна административна мярка „временно спиране от движение на ППС per. № .......... поради техническа неизправност*', обективирана чрез поставяне на стикер върху предното стъкло на лек автомобил ..Шкода"" модел „Фабия" от Емил Илиев, полицай в 06 РПУ - СДП, на 24.10.2007 г. в гр. София.
ОСЪЖДА СТОЛИЧНА ДИРЕКЦИЯ ПОЛИЦИЯ, да възстанови от бюджета си на И............, гр. Варна, ул. ......... сумата 110 сто и десет/ лева разноски по делото.
след това пак в съда по ГПК и събираш бюджета им за месец

при добро желание можеш да минеш през военна прокуратура да ги дръпнат според НК и всичко си идва наред.
БИХ КАЗАЛ СЪДЕТЕ ГИ ДОРИ ПРИ 20ЛВ. ГЛОБА ЗА ПРАВА ТОГАВА ПАДАТ И 20-СТЕ ЛЕВА И НЯМА ДА СЕ ПОДИГРАВАТ.