е28 писнами

Класически модели - Е12/E21/E23/E24/Е28

Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 18 Май 2008, 9:11

Това имах в предвид.Като са оправили пружината може да е останала по хлабава и да лъже компа, че трябва повече гориво, а то да не е така.На дебитомера има кръгъл диск, който държи пружината.Той се фиксира от една телена (скоба) с две (уши) .Като се надигнат ушите диска се завъта малко по часовниковата стрелка за натягане на пружината. Натягаш малко и пробваш и пак, и пак, и пак докато ти хареса разхода и вървенето. И така ако проблема е от дебитомера и не става със стенд.При цялата игра ще изчезнат и малките обороти, които най вероятно са дооправяни заради богатата смес.Това по темата "направи си сам" дебитомер пред блока.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Tano » 18 Май 2008, 19:21

Още един глас за дебитомера :D
Ние трябва да осигурим едно по добро бъдеще за България и нашите Български деца и Национал-Социализма е пътя за това

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e28,e34 , чат пат е39
Мечтае да кара: нещо по ново
Детайли за колата: Е60 525 2005

Мнение от galin st 7427 sv » 20 Май 2008, 18:17

добра тема се получи,ще е в полза на много колеги :lol: от каде тръгнах ме каде стигнахме :lol: ама се чудя дали да не го сменя ?колега '//Zender'кво ще кажеш по вапроса :roll:

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 20 Май 2008, 19:29

Ако намериш същия за проба да си сигурен, че проблема е в него става.Ако ти изкат 100лв за употребяван може да ти мине мерака (поне на мен така ми се случи преди време)Иначе ако не липсва нещо се прави.Разглобява се и занитената долна част да се изчуква ако е гърмял на газ.Разхода сигурно никога няма да го уцелим ма той на почти 30 годишни коли никой не пише колко трябва да е.Не писа само дали пуши и мирише ли на бензин от ауспуха?От практика знам при хлабава пружина пуши (гори много) на всички режими, а при натегната не върви на всички режими.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gecata73 » 20 Май 2008, 19:34

и аз бех със същия проблем-разбазикан дебитомер и харчеше доста :mhihi: :mhihi: :mhihi: , сега след реглажа е направо красота-извънградско при 100-120-8 на сто, но щом влезна в града аууу става страшно под 20 не мога да го сваля-като се има внапредвид,че колата е на 65000км и истински , проблема е решен от петък-вече сме на газ и мога да се похваля , че одеве се прибрах от софия и при каране 100-180 естествено където може в софия допълних на омв на околовръсното и не е за вярване-10,05лв,9,3л-направо получих оргазъм-ОБИЧАМ Я ТАЯ КОЛА кво друго да ти кажа,слагаш газ и се возиш като искаш да си направиш кефа щрак на бензин и оргазмус

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 20 Май 2008, 20:37

gecata73 написа:и аз бех със същия проблем-разбазикан дебитомер и харчеше доста :mhihi: :mhihi: :mhihi: , сега след реглажа е направо красота-извънградско при 100-120-8 на сто, но щом влезна в града аууу става страшно под 20 не мога да го сваля-като се има внапредвид,че колата е на 65000км и истински , проблема е решен от петък-вече сме на газ и мога да се похваля , че одеве се прибрах от софия и при каране 100-180 естествено където може в софия допълних на омв на околовръсното и не е за вярване-10,05лв,9,3л-направо получих оргазъм-ОБИЧАМ Я ТАЯ КОЛА кво друго да ти кажа,слагаш газ и се возиш като искаш да си направиш кефа щрак на бензин и оргазмус
и аз го почувствах същия кеф :shock: обичам газта щото не мога да си позволя да карам на бензин
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от galin st 7427 sv » 21 Май 2008, 21:42

gecata73 написа:и аз бех със същия проблем-разбазикан дебитомер и харчеше доста :mhihi: :mhihi: :mhihi: , сега след реглажа е направо красота-извънградско при 100-120-8 на сто, но щом влезна в града аууу става страшно под 20 не мога да го сваля-като се има внапредвид,че колата е на 65000км и истински , проблема е решен от петък-вече сме на газ и мога да се похваля , че одеве се прибрах от софия и при каране 100-180 естествено където може в софия допълних на омв на околовръсното и не е за вярване-10,05лв,9,3л-направо получих оргазъм-ОБИЧАМ Я ТАЯ КОЛА кво друго да ти кажа,слагаш газ и се возиш като искаш да си направиш кефа щрак на бензин и оргазмус

колега я кажи колко парички ти излезна газовата че зех да се замислям.а ако ти сия слагал с какъв изпарител си сложил :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от galin st 7427 sv » 21 Май 2008, 21:47

//Zender написа:Ако намериш същия за проба да си сигурен, че проблема е в него става.Ако ти изкат 100лв за употребяван може да ти мине мерака (поне на мен така ми се случи преди време)Иначе ако не липсва нещо се прави.Разглобява се и занитената долна част да се изчуква ако е гърмял на газ.Разхода сигурно никога няма да го уцелим ма той на почти 30 годишни коли никой не пише колко трябва да е.Не писа само дали пуши и мирише ли на бензин от ауспуха?От практика знам при хлабава пружина пуши (гори много) на всички режими, а при натегната не върви на всички режими.

леко пуши,и мирище през аспуха ама има нещо друго маслото и то намерисва :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gecata73 » 21 Май 2008, 21:55

газовата я купих за 120лв,стар гас е комплекта,медна тръба 5м-30лв,разни маркучи и други дреболии още 20-тина лв, малко нерви и повечко ентусиазъм и си готов, аз съм супер доволен-като решиш да я слагаш обади се да ти пратя снимки на връзването на маркучи кабелип релета за да не преоткриваш америка като мен

Предишна

Назад към Shark Sector