Варбург на газ
Модератори: mitaka7, Общи модератори
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Така като гледам защо не си направите вартбург форум и там да се прехвълят вартбург ентусиастите. Май са много
и са сгрешили форума.
Двутактовите двигатели са отживелица, която не може да отговори на високите норми на съвременното автомобилостроене. Не разбирам какво ги обсъждате толкова. Да се върнем към парните локомотиви ако искате?
просто мнение...

Двутактовите двигатели са отживелица, която не може да отговори на високите норми на съвременното автомобилостроене. Не разбирам какво ги обсъждате толкова. Да се върнем към парните локомотиви ако искате?

просто мнение...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
[steeN] написа:Така като гледам защо не си направите вартбург форум и там да се прехвълят вартбург ентусиастите. Май са многои са сгрешили форума.
просто мнение...
Вартбург форум си има отдавна и там си има Вартбург ентусиасти,тук просто видях темата и реших да изясня някои неща.
Двутактовите двигатели не са отживелица щото скутерчетата и моторните резачки че даже и кросовите мотоциклети,както и джетовете са си двутактови,освен това в тези двигатели има перспектива и разработките на "Orbital engine" показват това.
А ако под високи норми имаш предвид екологията си на леко грешен път.
Единственото при двутактовите двигатели което е извън норма са въглеводородите или т.нар. видимо замърсяване.
Нивото на CO при Вартбурга е 1.5 за пример на лада и москвич е 3.5-4
А CO(въглеродния окис) е най вредната отделяща се емисия която нито можеш да я видиш нито да усетиш миризмата и затова пък може бързо да те убие

BMW RuLzZz !!!
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
Асееееенееееееее заключи я тая тема тоя нема да се спре !!!
Wartburg я ми прати линк на ЛС към форума на Вартбург да насера неколко теми за БМВ, че да има равновесие
Wartburg я ми прати линк на ЛС към форума на Вартбург да насера неколко теми за БМВ, че да има равновесие

May the BMW force be with you!
Vasilen написа:Асееееенееееееее заключи я тая тема тоя нема да се спре !!!
що на ЛС БРЕ?Давам го тука адреса пък правете квото искате аз съм админ там и когато някой пише глупости обичам да се възползвам от правата си.И без тва няма ко да прая. http://2Tpower.BGfree.com
BMW RuLzZz !!!
Съгласен съм, че това е BMW форум, ама нека не си слагаме капаци...
Лично на мен ми е любопитно всичко свързано с автомобилите (вкючително и ретро).
Разбирам да имаше маса теми за Вартбург за да се дразниш (това и мен би ме подразнило), но тук говорим за 1 тема!
А и като цяло, за щастие offtopic темите с форума не са толкова много, а за мен лично, не са досадни, дори напротив, внасят малко "цвят" (например москвич темата на Pioneer)
Както и да е, винаги може да се премесети в offtopic раздела ако прецените.
Лично на мен ми е любопитно всичко свързано с автомобилите (вкючително и ретро).
Разбирам да имаше маса теми за Вартбург за да се дразниш (това и мен би ме подразнило), но тук говорим за 1 тема!

А и като цяло, за щастие offtopic темите с форума не са толкова много, а за мен лично, не са досадни, дори напротив, внасят малко "цвят" (например москвич темата на Pioneer)

Както и да е, винаги може да се премесети в offtopic раздела ако прецените.
[steeN] написа:Така като гледам защо не си направите вартбург форум и там да се прехвълят вартбург ентусиастите. Май са многои са сгрешили форума.
просто мнение...
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
TheSaint,всеки си има мнение...мене ми харесва твоята гледна точка...щото мисля че автомобилиния свят се върти около всички марки коли...и няма лошо да се знае и за други марки инфо...аз лично си посещавам много форумчета за коли с цел да не се ограничавам...
иначе го каза добре..умно 

8.32
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Цвят ок
Но не мога да приема, че двутактовите двигатели не са отживелица. Колко коли в момента са двутактови? Как можеш да ми правиш сравнения със сенокосачки и картинги. Там имат приложение единствено, защото са по-икономични и по-прости като изработка(и от там идва по-голямата надежност) т.е. по-ефтини(само за малки обеми по-големите двутактови изостават от 4ритактовите по економия). Не по-добри! Също така могат да работят във всякакви пространствени положения за ралзлика от четиритактовите(в случая с резачките). Не са по-екологично чисти, това са глупости, което ми цитираш. По-шумни са. По-трудно палят на студено.
С тия ламарини с какъвто и двигател да беше Wartburga щеше да върви много... 900 кила все пак.
peace!
п.с. Аз съм голям фен на Ауди например, но не тровя никой с това...

Но не мога да приема, че двутактовите двигатели не са отживелица. Колко коли в момента са двутактови? Как можеш да ми правиш сравнения със сенокосачки и картинги. Там имат приложение единствено, защото са по-икономични и по-прости като изработка(и от там идва по-голямата надежност) т.е. по-ефтини(само за малки обеми по-големите двутактови изостават от 4ритактовите по економия). Не по-добри! Също така могат да работят във всякакви пространствени положения за ралзлика от четиритактовите(в случая с резачките). Не са по-екологично чисти, това са глупости, което ми цитираш. По-шумни са. По-трудно палят на студено.
С тия ламарини с какъвто и двигател да беше Wartburga щеше да върви много... 900 кила все пак.
peace!
п.с. Аз съм голям фен на Ауди например, но не тровя никой с това...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3