Е32, проблем с автоматична ск.кутия!

Останалите BMW-та.

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E28 M20B20 '84

Е32, проблем с автоматична ск.кутия!

Мнение от el cho » 18 Май 2008, 18:38

Здрасти! -на всички!
Ще се опитам да пренебрегна всички емоции и дилеми, които се въртят в сърцето и главата ми - да я купя или не!
Всичко около колата звучи прекрасно, както и цената, но както винаги има едно "НО"!
Проблема е в автоматичната скоростна кутия. Човека решава да смени маслото и след смяната му, се появява проблем(това е неговата версия, разбира се) На режим "Е" и "S", превключва, както му дойде на тенекиения акъл! Превключването е меко, няма тласъци или някакви други грубости, просто качва и сваля предавките, по логика лишена от моята :D . На режим "М"(който не знам за какво е!), положението си е ток, цъка си, като часовник!
Изчетох някои теми и мнения във форума, но не стигнах до конкретно мнение по въпроса! Дали кутията е за ремонт, или са сипали неправилното масло!? Основният ми въпрос е- как неправилното масло за тази кутия(ако приемем, че е проблема), може да "изклати", иначе здравата скоростна?
Не знам какъв е точния модел на кутията, но колата е с 3.5 мотор и '88 година, всичките екстри за модела, даже има и 17" джанти ;)
Знам, че 100% отговор на проблема няма, но вашите мнения, биха могли да ме клатнат в някоя от двете посоки :)
Колата си заслужава, поназнайвам туй-онуй, но с автоматици не съм се сблъсквал и точно за това се обръщам към хора, които са се срещали с подобни проблеми и решенията им, разбира се! :D

Благодаря предварително!

Назад към Други модели