2 въпроса за масло...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 318
Мечтае да кара: Porsche Carrera.
Детайли за колата: най-хубавата :)

2 въпроса за масло...

Мнение от Jamaika » 14 Май 2008, 11:00

Здравейте, имам 2 въпроса:

1. колко е по документи нормалния харч на масло за двигател M43TUB19 /1.9 бенз. - 118 к.с./?

2. някой засичал ли е колко грама са м/у макс. и мин. на щеката?

Благодаря.
Най много сакам да съм змия- Ем си лежим, ем си одим!! ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jamaika » 14 Май 2008, 14:04

Отговорих си сам на втория въпрос:

The gap between the two notches on the dipstick is equivalent to about 1 litre (1.8 Imp. pints) of oil. Do not fill beyond the upper mark on the dipstick. Adding too much oil will harm the engine.

това значи, че от мин до макс е около 1 л.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aleks_al » 14 Май 2008, 14:28

Jamaika написа:Отговорих си сам на втория въпрос:

The gap between the two notches on the dipstick is equivalent to about 1 litre (1.8 Imp. pints) of oil. Do not fill beyond the upper mark on the dipstick. Adding too much oil will harm the engine.

Пише го и на щеката ти за маслото, друже ;)
А що се отнася по първия ти въпрос в едно руско ръководство за обслужване на Е46 прочетох за нормален разхода от 1л/1000км, което ми се струва абсурдно! Така че мога да споделя единствено личния си опит..при заредени в Камор 4,5л синтетика (до отметката за максимум) и изминати около 5000км в момента нивото ми е малко над средното, т.е. на 10000км, ако реша да не го сменям веднага, ще трябва да доливам..но дали това е някаква норма не се наемам да коментирам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Снегорин

Мнение от vlado666 » 14 Май 2008, 19:00

:shock: :shock: :shock: Ти изкара че за 5000 км е изгоряло маслото от макса до средата ли ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jamaika » 14 Май 2008, 19:10

Аз предлагам всеки да каже какво е забелязъл при своята кола.... относно харча на масло... До сега съм карал японска кола и това намаляване на маслото е ново за мен! Там колко сипеш - толкова изкарваш :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aleks_al » 14 Май 2008, 23:50

vlado666 написа::shock: :shock: :shock: Ти изкара че за 5000 км е изгоряло маслото от макса до средата ли ?
За 5000км при мен маслото е намаляло с около 400мл. но дали е малко или много не мога да кажа!?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aleks_al » 15 Май 2008, 0:15

aleks_al написа:
Jamaika написа:Отговорих си сам на втория въпрос:

Пише го и на щеката ти за маслото, друже ;)
А що се отнася по първия ти въпрос в едно руско ръководство за обслужване на Е46 прочетох за нормален разхода от 1л/1000км, което ми се струва абсурдно! Така че мога да споделя единствено личния си опит..при заредени в Камор 4,5л синтетика (до отметката за максимум) и изминати около 5000км в момента нивото ми е малко над средното, т.е. на 10000км, ако реша да не го сменям веднага, ще трябва да доливам..но дали това е някаква норма не се наемам да коментирам.
Съжалявам но съм цитирал "допустим разход" за Опел Вектра, а ето какво пише в ръковоството за БМВ Е46: "7 Проверка уровня масла является важной профилактической процедурой. Двигатель не должен потреблять более 0.7 л масла на 1.000 км пробега."..пак ми се вижда твърде много като разход, но дано да съм бил в някаква степен полезен :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jamaika » 15 Май 2008, 0:19

определено е най-точното нещо, което може да се намери! Все-пак е от самото ръководство! Благодаря ти много, колега.

ПП. намерих един пост в английския БМВ форум, където има доста противоречиви мнения относно харченето на масло, но като цяло казват, че не е нещо, от което трябва да се притесняваме /освен ако не се виждат облаци син дим отзад/.Разходът можел да достигне до 1л на 1к мили /1.6к км/.

Ако някой го интересува, може да прочете тук:

http://bavarian-board.com/forum_posts.asp?TID=37893&PN=1

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 15 Май 2008, 8:58

да не отварям нова тема искам да попитам откъде мога да си намеря читаво Castrol Magnetic 10W40 , че ме наплашиха че пазара бил залят с ментета иначе гледах в Петрол бензиностанцийте го има в Метро също дайте идея :help:
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 2.0d 99'

Мнение от IvaN66 » 15 Май 2008, 22:07

Като става въпрос за масло искам да ви попитам при студен старт на двигателя след колко време ви гасне лампата за налягането на маслото?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jamaika » 16 Май 2008, 9:42

Веднага! :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от apolon_3 » 17 Май 2008, 23:16

Аз имах проблем с теч на масло и дълго време не можеше да бъде открит.Оказа се,че е от един о-пръстен и след оправата обаче започна да свети лампата за маслото в жълто ( за нивото) при старт на двигателя и после гасне...може би повреден датчик,ще кажа като го коригирам от какво е
None

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кот кара

Мнение от zlati79 » 18 Май 2008, 12:11

......а на някой да му се е скучвало при загасяне на двигателя и изваждане дори на ключа да остава да свети индикацията за масло в жълто за 3-5 секунди!това означава ли ниско налягане на масло!?за бензинка става въпрос!?

Потребител
Аватар

Мнение от fleppy » 18 Май 2008, 13:05

- Ако жълтата лампа за маслото свети докато двигателя работи, значи датчика е развален. Няма начин да се измери нивото на маслото при работещ двигател. Нов датчик - около 250 лв.

- Ако жълтата лампа за маслото свети при изгасен двигател (и/или изваден ключ), тогава датчика си е наред, но маслото е около минимума.

- Червена лампа при работещ двигател - ниско/няма налягане на маслото.

- Червена лампа при изгасен двигател - ниско/няма налягане на маслото - това е напълно нормално.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vAiO » 18 Май 2008, 14:50

fleppy написа:- Ако жълтата лампа за маслото свети докато двигателя работи, значи датчика е развален. Няма начин да се измери нивото на маслото при работещ двигател. Нов датчик - около 250 лв.

А ако нивото на маслото е на МАКС, и жълтата лампа светва за около 15 секунди малко след запалване на двигателя, и после изгасва ?

Следваща

Назад към E46