Какво ви е мнението за цените на бензина?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 12 Май 2008, 0:07

D3BEP написа:
ja написа:
Са ако икаш да имаш повче - бачкаш повече и толкова. Ако взимаш 500 кинта заплата и на леф и трийсе за литър пак нема да си доволен...

Тука започваме един мноо мноо стар спор, ама не знам що си мислиш, че само бачът определя колко ше взима даден човек.
Бас държа, че по квалификация и по умение за справяне с въпроси и ситуации едва ли ти отстъпвам. При това се пазаря с работодателите(което тук е по - скоро минус). И рядко съм вземал над 500 лева заплата. А колкото е била над 500, е била малко над 500.
И съм работел и събота, и неделя, и вечер...
И да съм само аз.... С мед да го намажеш.

Тея неща се определят между едни добри хора на маса. В повечето региони.
И не знам къде преобладават тея, дето два бона на месец не ги харесват.
Освен в Сф може би. Не защото са по - кадърни. И там съм ги видял.

А и сравнението не е между това колко вземаш ти, и колко аз, а колко взема един инжинер да кажем в България и Колко в Германия.
Естествено, че бензинът е скъп. Неадекватно. Акцизът действително не е много висок. Висока е доставната цена на петрола, а отгоре на това доставят отпадък. Не ми се струва да има неощетени потребители, даже и в случай че вадят достатъчно, но които смятат така... Нема за какво да противоречат.

Освен ко не си определят сами заплатата в петролния бизнес...

Инженера взима толкова, колкото работи. Познавам инженери дето заплатата им е над 4 бона.
Я ми намери свестен специалист дето бачка без да мърмори и при това бачка добре. Да видиме колко пари ще иска.

Отдавна не живееме в държава в която се наемат работници само за да се попълнят местата. Бач си требва... Ама нали всички са свикнали да идат на работа и да клатят мъди по цял ден, и после що нема кинти...

А и още нещо, да взимаш под 500 кинта и да караш БМВ е малко необяснимо за мен. То за това се мрънка и за цената на горивото де...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 12 Май 2008, 0:14

Аз последно не разбрах само във българия ли дизела е по скъп от бензин, че нещо такова се говорише и че тука наще си вдигат цените на дизела?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 12 Май 2008, 0:34

Инженера взима толкова, колкото работи. Познавам инженери дето заплатата им е над 4 бона.

Ами. Аз пък познавам такива , дето могат да сложат твоите в малкия си джоб, имат над 30 години стаж и вземат под 1000 лева... При това работят баш в петрола и могат да работят каквото и да е там. И не им правят една стинка отстъпка за бензин...
За техните внедрени изобретения ше ти трябват около 50 нормални инжинерчета. Може и повечко...

Така че, дай да не си говорим за справедливост на заплащането в България.

Попълване на работните места... Струва ми се че пред мен седи работодател... Ае май е малко тъпо работодател сам да се хвали колко са обгрижени работниците, не е ли по - правилно работниците да го похвалят? Или там неаме шанс :mhihi: :mhihi: :mhihi:
както и да е, тоя спор съм го водил с друг тука, видех...

Ае който му отърва цената на бензина, да с иго куппува бре :) Кво ше ми казва някой си на мен дали ми отърва.
А най се дразним на намерени пари или пари от експлоатация и тея хора да ми обясняват, че аз видиш ли не вадя колкото тях щот съм тъп, страхлив и мързелив. И като отидем да ги видим колко струват, те пак почват... Ае тука ся 500 лева заплата, ае зася толкова, ае по - наатъка ще видим.

Знаем ги тея филми....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 12 Май 2008, 0:38

Абе, на тебе кво ти пука, нали ти гръмна колата :mhihi: :mhihi: :mhihi:
In Ban We Trust!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 324TD '88
Мечтае да кара: Custom made e30 with шукариии батко
Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,

Мнение от dancenation » 12 Май 2008, 0:52

т'ва верно ли с колата? :(
----Митко Тодоров Христов----
GSM:0886150079
ИзображениеИзображение
E30 - M21 + M50 = Ultimate Driving Machine
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 12 Май 2008, 1:13

Бе няма майтап, аз подозирам, че т'ва са батките с шестаците ... Искат да изчистят името на марката, като унищожат къде-що има четирицилиндрово бмв ... Бам-бам и дзвера са само началото :lol:
In Ban We Trust!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 12 Май 2008, 1:35

D3BEP написа:

Ами. Аз пък познавам такива , дето могат да сложат твоите в малкия си джоб, имат над 30 години стаж и вземат под 1000 лева... При това работят баш в петрола и могат да работят каквото и да е там. И не им правят една стинка отстъпка за бензин...
За техните внедрени изобретения ше ти трябват около 50 нормални инжинерчета. Може и повечко...

Така че, дай да не си говорим за справедливост на заплащането в България.

Попълване на работните места... Струва ми се че пред мен седи работодател... Ае май е малко тъпо работодател сам да се хвали колко са обгрижени работниците, не е ли по - правилно работниците да го похвалят? Или там неаме шанс :mhihi: :mhihi: :mhihi:
както и да е, тоя спор съм го водил с друг тука, видех...

Ае който му отърва цената на бензина, да с иго куппува бре :) Кво ше ми казва някой си на мен дали ми отърва.
А най се дразним на намерени пари или пари от експлоатация и тея хора да ми обясняват, че аз видиш ли не вадя колкото тях щот съм тъп, страхлив и мързелив. И като отидем да ги видим колко струват, те пак почват... Ае тука ся 500 лева заплата, ае зася толкова, ае по - наатъка ще видим.

Знаем ги тея филми....

Е добре де, как некой хора взимат 2 бона пък други 300 кинта и са еднакво кадърни? Или вторите нямат амбиции или нестават просто. Ако се примиряваш със ситуацията значи ти е добре, нали така.
Аз съм карал с по 100 лева на месец, и съм ял боб всеки ден, ама не съм ревал че ми е скъп бензина тогава щото не съм карал БМВ.

Това с попълването не си го разбрал правилно, прочети пак какво съм имал предвид.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 12 Май 2008, 8:22

Kаде ги зимат бе напускам и почвам на 3800 веднага :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ти какво образование имаш по принцип ??????Какви са тези цифри които ги говориш,ако е главен инженер с 20 години стаж може и да ги земе ама повиарваи ми приятелю това са кървави пари това ти го казвам от опит защото познавам такива!
Маога да ти кажа че изпълнителният директор отговарящ за изграждането на отсечката от магистралата в Любимец зима 10 000лв!
Говорим за масовите заплати не за изключенията и ми писна да чета постовете на някакви пубери чули-недочули!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 12 Май 2008, 8:32

65 стотинки от цената за литър бензин отиват като акциз за.............
И разбрахте ли, че от 2009 няма да има коли с газови уредби?
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 12 Май 2008, 8:33

Човеко ja,
Я си сподели с нас образованието и постиженията и какво точно работиш,
та да схванем ние, не ставащите и без амбиции как се правят пари в тоя живот и как се успява.
Ние сме живеели в бахти и справедливо заплатената държава. Да се ненадяваш.
Верно, дали Нукем не е прав и на теб не ти е сипано на тепсия, та повтаряш на тате приказките,
или просто си от онея момчета, шампионите по кик бокс, културизъм и т.н. които карат на едни чичковци кордоните от Ес класи и Седмици... Те верно са заплатени "справедливо". Даже малко над за уменията си.

Ае стига ,темата е за друго, но просто таквиа констатации са глупави, обидн и дразнещи - "висок ви е бензина шото сте некадърни и мързеливи да работите".
Сигурен съм ти си се чупил да бачкаш и затова не ти пука за цената на бензина.
Само да не те питам как бачкаш и какви са уменията ти... Вдигаш си телефона?

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 12 Май 2008, 8:56

Момчета, няма смисъл да се "джавкате" и да спорите, кой колко работи и колко взима! Винаги има някой да взима повече, някой по-малко и то независимо колко по-добре работи!
На всички е ясно, че цената на горивата е тая която дадат от Лукойл, а тази компания се ръководи от човек, чието образование е получил от комунистите тук и в Москва. Ясно ли е на всички, че рафинерията е подарена на голяма руска компания, създадена от нищото, но от някой! В същото време някой от бензиностанциите купуват и от други рафинерий, може би на по-ниска цена и се правят на "ни лук яли, ни лук мирисали". Например ОМВ притежават Румънската рафинерия(мисля че Петром се казва!) и си карат и от там.
Ние от наша страна можем да направим 2-3 неща:
- да не сипваме гориво(почти невъзможно!)
- да излезем на улицата(също почти невъзможно!)
- да продължим да се "дърляме" в нет-а, или на масата(най-вероятно!)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 12 Май 2008, 9:09

Участие в румънски рафинерии доколкото знам имат:
ЛУКойл - далеч преди ОМВ.
Ромпетрол - също преди нея.
Ако някои от всичките може да се похвали с конкурентоспособност и пазарна сила, тя ще е именно ЛУКойл, притежаваща рафинерии, находища и скромните няколко десетки хиляди бензиностании по света, от които поне 5 хиляди, че и повече в САЩ.

Идеята е, че просто тръстът тук е такъв и нашата държава допуска да ни доминират вносителите на Петрол и да слагат зверските цени. Отгоре на това това, което се внася, не се контролира - гарантирам, направо знам какви пешлемета се занимават с танкерите, разтоварването и обмитяването им - а качеството му сме го виждали в производството, ужасяващо е, то е склонно да запуши продуктопроводите още докато се транспортира. ТО са разтворени в петрол шлаки и шлам направо. И оттам излиза А98.. Да не повЕрваш.
Против това има какво да се направи.
Против световните цени на петрола... Даже и всички да спрем да си зареждаме Боби, нищо няма да се случи. Никоя от трите крупни компании няма да си създаде конкуренция на световните цени, хеле пък точно в България.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 12 Май 2008, 9:10

D3BEP написа:Човеко ja,
та да схванем ние, не ставащите и без амбиции как се правят пари в тоя живот и как се успява.
Верно, дали Нукем не е прав и на теб не ти е сипано на тепсия, та повтаряш на тате приказките,
или просто си от онея момчета, шампионите по кик бокс, културизъм и т.н. които карат на едни чичковци кордоните от Ес класи и Седмици... Те верно са заплатени "справедливо". Даже малко над за уменията си.

Ае стига ,темата е за друго, но просто таквиа констатации са глупави, обидн и дразнещи - "висок ви е бензина шото сте некадърни и мързеливи да работите".

Криво си ме разбрал, ама това са рисковете на форумната комуникация.
А за какво се засягаш незнам...

Да, за мързеливоста така мисля, който го мързи да работи си мрънка срещу държавата. Скъпо това, скъпо онова. Ей тая нагласа ни дърпа назад.

Я ми кажи ти специално какво ще предпочетеш, да караш лупо на газ и да живееш в квартира 18 квадрата за 100 лева или ще се побъхтиш и ше намериш начин да си купиш голям апартамент и кола каквато ти се иска?

Ето за това говоря, че който има амбиции намира начин, а който си свикне с немотийката значи за това си е роден...

За мене нема какво да ти говоря, само ще ти кажа, че живея сам откакто станах в 10-ти клас...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 12 Май 2008, 9:19

ja написа:
D3BEP написа:Човеко ja,

Криво си ме разбрал, ама това са рисковете на форумната комуникация.
А за какво се засягаш незнам...

Да, за мързеливоста така мисля, който го мързи да работи си мрънка срещу държавата. Скъпо това, скъпо онова. Ей тая нагласа ни дърпа назад.

Я ми кажи ти специално какво ще предпочетеш, да караш лупо на газ и да живееш в квартира 18 квадрата за 100 лева или ще се побъхтиш и ше намериш начин да си купиш голям апартамент и кола каквато ти се иска?

Ето за това говоря, че който има амбиции намира начин, а който си свикне с немотийката значи за това си е роден...

За мене нема какво да ти говоря, само ще ти кажа, че живея сам откакто станах в 10-ти клас...

Абе пич, ти разбираш ли че редовната фраза на големите компании е "няма пари", е купуват се оборудване за хиляди левове, карат се лъскави джипове чиято месечна поддръжка е равна на заплатата на поне 5 служителя, но пари няма...
Колкото и да си кадърен, НЯМА.
Някакво много голямо изключение са хората които взимат големи пари и нямат нищо общо с шефовете на тези фирми.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 12 Май 2008, 9:24

Ами аз... По тая логика не работя.
Ок, кажи ми какво да работя, та да вадя хубави пари. Дай твоят опит. Икономист съм по образование, знам езици, имам опит...
Карам на странични доходи. Досега колкото работи съм сменил обаче, колкото и да е тъпо, нито една работа не е успяла да ми стане основен доход. Даже съм чувал изявления от работодател, че то нямало и такава тенденция при тея ми работи, тя длъжността не предполагала растеж(обслужване на корпоративни клиенти).
Да игнорираме всички странични заключения, но не мислиш ли че такова състояние е... как да се изразя - силно демотивиращо за който и да е работещ? Да вадиш в пъти повече от странични неща, а работата да ти яде живота ден по ден за стотинки?

Мноо искам да работя, ама имам два проблема:
1. Малко пари, буквално подигравка, комбинирано с чудовищни изисквания, 6 дневна работна седмица и разположение по всяко време.
2. Колегите също получават малко или пък отделни от тях целево получават повече отколкото дават, съответно кофти колектив, малко хора реално работят, повечето наблюдават и топят другите(сферите са без значение, и с некое гадже на улицата да те снимат па е добре дошло) и това се отчита като "работа" и "информационна обезпеченост".

Та дотам.
Радвам се че си успял, но не е само защото можеш или само защото го искаш.

Аз лично се радвам, че ти не си мързелив и не мрънкаш срещу държавата.
Само дето едно време беше "комунизъм", тука всички ужасно го оплюхте, ама тогава държавата беше 10 милиона.
Сега е 5.
Тогава държавата строеше. Хубаво или лошо, правеше нещо за хората.
Сега приватизира и унищожава, пътища, сгради, всичко е на доизживяване от комунизма. На него въобще трябва да благодарим, че ги има, колкото са останали.
И викаш, нема да мрънкате срещу държавата и държавния геноцид.
Ми ок, няма... Фащаме си чантичките и бегаме в Нова Зеландия да гледаме овце.
То това е и целта... Тая държава за мен умишлено се обезлюдява.
Интересното е, че от цялата тая работа има и доволни.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата