диезел горивен филтър

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

диезел горивен филтър

Мнение от CheGevara » 05 Авг 2004, 11:44

имам неколко въпроса дето ще ви се сторят смешни, ама аз не съм фен на ремонтите и от тези дето лягат под колите всеки ден ...
:roll:
да ви питам къде се намира филтъра за горивото? искам да го провера дали е за смяна ... още нещо къде се намира и въздушния филтър ?? Още нещо-един "резбирач" ми каза че колата нямала много тяга щото веригата и била отпусната и за смяна ... тъй като аз не мога да сравня с друга ТДС тук ви питам може ли веригата да бъде причина за такова нещо и дали в София има кой да я смени или натегне .... :?:

абе имам малко време идната събота и съм решил да понауча нещо и за БМВ power :lol: :lol:
Колата е тази на подписа..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmej » 05 Авг 2004, 12:16

Аз мога да ти кажа къде са тия неща на 520и, а ти да провериш дали и притебе са там.
Значи при мен горивния филтър прилича на кутийка от кока кола и седи отзадната дясна страна на колата от долу - пада се под задната седалка пред калника.
Въздушния е голям.. трябва да го видиш веднага. При мене тръгва една пластмасово-гумена тръба от (грубо казано) левите фарове и влиза в кутията с филтъра.
Но пак казвам това е за 520....

Потребител
Аватар

Мнение от » 05 Авг 2004, 14:39

нищо общо няма между 520 и ТДС . :oops: :oops: :oops: Там кадето е ваздушния на 520и се намира горивния на ТДС .А въздушния на ТДС е след дебелата траба тръгваща от десния фар . Мисля че бяха 4 бр. лимбуси на пласмасовата кутия от десно на двигателя.

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 05 Авг 2004, 14:52

ВЕРИГАТА НА ТДС-А ЗАПОЧВА ДА СЕ РАЗТЯГА СЛЕД 350 000 КМ ПО ПРИНЦИП ! В ПЛОВДИВ НАИС-КАР ПРАВЯТ СТАТИЧНА ЦЕНТРОВКА ЗА КОМПЕНСИРАНЕ НА РАЗТЯГАНЕТО, ЧУВАЛ СЪМ ЧЕ Е УДАЧНО.
АКО НАИСТИНА ТИ Е РАЗТЕГНАТА ВЕРИГАТА НЯМА ДА ИМА МОЩНОСТ, ЩЕ ГОРИ ПОВЕЧЕ И ОСВЕН ТОВА ТРЯБВА ДА ИМА ПО-ОСОБЕН ШУМ В ДВИГАТЕЛЯ ОТ РАЗТЕГНАТАТА ВЕРИГА.
ДАНО ДА СЪМ БИЛ ПОЛЕЗЕН!
УСПЕХ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Авг 2004, 15:07

Че ти горивния не го ли сменяш на всяка смяна на маслото, че ще гледаш дали бил за смяна?
Изображение

Weißwurst-Fresser
Аватар

Мнение от CheGevara » 05 Авг 2004, 18:16

bum_bum написа:Че ти горивния не го ли сменяш на всяка смяна на маслото, че ще гледаш дали бил за смяна?

това пък защо!? толкова ли често требва да се сменя !? сега отивам да търса филтрите :lol: а като казвате "ляв" и "десен" имате впредвид гледано отпред ли !?

относно веригата - какави шумове требва да се чуват? мощност има, но както казах не мога да сравня с друга такава ... иначе километрите наближават към тази цифра :mha: :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fen E34 » 05 Авг 2004, 20:14

Не е задължително да се сменя горивния при смяна на маслото !? Аз имам дизел Тойота и го сменям приблизително на 25-35.000 км ! Даже като излея нафтата от него не излиза кой знае каква мръсотия и може да го сменям и по-рядко !!!

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 05 Авг 2004, 20:19

тоьотата,по ли бега от баварката :D
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fen E34 » 05 Авг 2004, 21:00

На старт ми взима 25 метра ама после.... :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 06 Авг 2004, 9:40

fen E34 написа:Не е задължително да се сменя горивния при смяна на маслото !? Аз имам дизел Тойота и го сменям приблизително на 25-35.000 км ! Даже като излея нафтата от него не излиза кой знае каква мръсотия и може да го сменям и по-рядко !!!

Заеби ти тая работа, по принцип са предвидени за бая голям литраж нафта да прекарат ама като се има впредвид какви бъркочи наливаме тук аз си го сменям на 6000, че да ми е мирна главата. За кола, която ти спестява хиляди левове на година ако я караш по - сериозно 30- тина лв не са чак кой знае какъв разход.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 06 Авг 2004, 11:59

НЕЗНАМ ТОЧНО КАКВО СЕ ЧУВА ПРИ РАЗТЕГНАТА ВЕРИГА, НО ПРЕДПОЛАГАМ ЩЕ Е НЯКАКЪВ МЕТАЛИЧЕН ШУМ ИЛИ РУЧЕНЕ- В ДАРУ-КАР ЩЕ ЗНАЯТ 100% -ТЕ ЩЕ ТИ КАЖАТ НАЙ-ТОЧНО ДАЛИ ТИ Е РАЗТЕГНАТА ВЕРИГАТА И ДАЛИ ИМАШ НУЖДА ОТ СТАТИЧНА ЦЕНТРОВКА.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fen E34 » 06 Авг 2004, 12:21

По-принцип си много прав bum bum , но нали знаеш че нафтата минава много пъти през филтъра ( към помпата и обратно ) и май си е добре по-честата смяна , ама 6000 км е малко мноооооого малко !!! :D

Weißwurst-Fresser
Аватар

Мнение от CheGevara » 07 Авг 2004, 8:00

значи въздушния филтър го отких - метър и половина ПАРЧЕ ! :lol: :lol: Нема да ви казвам, че приличаше на сметище - само кофичка от кисело мляко нямаше :mha: днес ще се харчат пари за нов.
горивния филтър изглежда че не е сменян от векове .... ама гледам има некви сензори по него и не смея да го развъртя. Всъщност развърта ли се ? как се маха ?

За веригата - сега нищо нема да права ... кат дойда в София ще моля некой от Дружба да я види и да си каже мнението ... :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 09 Авг 2004, 9:59

Tod написа:НЕЗНАМ ТОЧНО КАКВО СЕ ЧУВА ПРИ РАЗТЕГНАТА ВЕРИГА, НО ПРЕДПОЛАГАМ ЩЕ Е НЯКАКЪВ МЕТАЛИЧЕН ШУМ ИЛИ РУЧЕНЕ- В ДАРУ-КАР ЩЕ ЗНАЯТ 100% -ТЕ ЩЕ ТИ КАЖАТ НАЙ-ТОЧНО ДАЛИ ТИ Е РАЗТЕГНАТА ВЕРИГАТА И ДАЛИ ИМАШ НУЖДА ОТ СТАТИЧНА ЦЕНТРОВКА.

малко :OT:
Да бе баш в Дару най- точно ще му кажат...
Мен искаха да ми сменят абсолютно здравата горивна помпа или в най- лошият случай да ми правят някаква центровка за 2- 300лв ... ама това само като първа мярка, после ако не се оправи да ми сменят помпата срещу само 3000лв. Пък и ме предупредиха, че ако ида в Супер Дизел може там това да стане за към 1500лв ама техните помпи били полвинчата работа и след няколко месеца пак ще се върна в Дару... И при всичката си техника и супер майстори не можаха да разберат, че става дума само за задръстена с боклуци от скапаната нафта на Еко Петролеум помпа. Нещо, което се оправи само срещу 20- тина лв за някакви добавки... Та за тази "консултация" ми взеха 54лв и ме изпратиха по живо по здраво да размишлявам върху вариантите за ремонт .. Така, че ти ако идеш с тази разхлопана верига нищо чудно да решат, че си за ремонт на двигателя :))) Ама да не си помислиш някъде на друго място да ходиш да ти го правят, щото ще е полвинчата работа, само Дару Кар е цялостния сервиз... където и да ходиш пак там ще се върнеш :)))
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 09 Авг 2004, 10:01

fen E34 написа:По-принцип си много прав bum bum , но нали знаеш че нафтата минава много пъти през филтъра ( към помпата и обратно ) и май си е добре по-честата смяна , ама 6000 км е малко мноооооого малко !!! :D

Ми на всяка смяна на маслото, поне няма да се забравя :)
Изображение

Назад към E34