Пак прегрява (системно), 520i
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
49 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Karlo
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 Е39 M52B20
Седя и си мисля: дали има определен период (км) за смяна на гарнитура
на главата? Щото е ясно че ако трябва да сменям глава ще трябва да се
самоубия
Поне да имам чувството, че съм сменил нещо рутинно
и ми предстоят дълги весели и безаварийни км с нова гарнитура.
И да се успокоя, че не съм си нацепил блока, а просто е дошло време за гарнитура.
Дано се окаже гарнитура!!!
на главата? Щото е ясно че ако трябва да сменям глава ще трябва да се
самоубия

и ми предстоят дълги весели и безаварийни км с нова гарнитура.
И да се успокоя, че не съм си нацепил блока, а просто е дошло време за гарнитура.
Дано се окаже гарнитура!!!

- Karlo
- младши ентусиаст
-
На 252 км, в Дару честно казано незнам как се проверяват...
Самия факт , че като ми думна компа и километрите сега са -100к точно,
там не отчетоха нищо нередно. Повече за проверката може ли?
Karlo написа:........ Ще трябва сигурно пак да сменя
термостата, за да съм сигурен, че е 6 всичко.
........
И този път ходи ти да си купиш оригинален , за да си сигурен , че след няколко месеца няма пак да пуснеш същата тема.
Karlo написа:На 252 км, в Дару честно казано незнам как се проверяват...
По-принцип оригиналните километри се записват на няколко места в колата , така , че могат да ти кажат точно на колко е.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
///sasho написа:По-принцип оригиналните километри се записват на няколко места в колата , така , че могат да ти кажат точно на колко е.
Е това нещо, два пъти ми го повториха във Варна Карс, че нямало как да стане да проверят реалните километри на колата.Ама то във Варна какво ли ни е като хората

А иначе за термостата, само и само оригинален, в това съм се убедил при не една и две коли

mad_presley написа:///sasho написа:По-принцип оригиналните километри се записват на няколко места в колата , така , че могат да ти кажат точно на колко е.
Е това нещо, два пъти ми го повториха във Варна Карс, че нямало как да стане да проверят реалните километри на колата.Ама то във Варна какво ли ни е като хората.......
Записват се в модула на фаровете , скоростната кутия и в компютъра.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
4 са местата тези трите и в таблото май не съм сигурен обаче
и на всичките места показанията са различни защото всяко дърпа инфо за километрите при дадено събитие и го записва в модул после при друго такова в следващия модул и така после пак отначало и когато се погледне дъмп-а от системата се виждат 4 различни (но последователни) показания
хитро измислено, и тва само за едно записване на километрите, не е невъзможно да се излъже, но не е като да свалиш таблото и да го превъртиш 
и на всичките места показанията са различни защото всяко дърпа инфо за километрите при дадено събитие и го записва в модул после при друго такова в следващия модул и така после пак отначало и когато се погледне дъмп-а от системата се виждат 4 различни (но последователни) показания

Последна промяна spacepl на 09 Май 2008, 0:15, променена общо 1 път
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Karlo
- младши ентусиаст
-
spacepl написа:......... не е като да свалиш таблото и да го превъртиш
На Е39 таблото не се превърта.
spacepl написа:а в другите места от къде иде ?
Не мога да ти разбера въпроса , който поставяш според моя отгоре.
Отговора на моя въпрос е , че информацията в таблото идва от компютъра на колата , така че компютъра и таблото не са две места.
Последна промяна ///sasho на 09 Май 2008, 0:22, променена общо 1 път
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Karlo написа:А някой проверявал ли е в Дару - колко пари и как наричат услугата?
Коя услуга, че се отплеснахме

///sasho написа:
Отговора на моя въпрос е , че информацията в таблото идва от компютъра на колата , така че компютъра и таблото не са две места.
И като сме започнали с офф-а, да кажеш поне, като се върнат километрите от нашите джамбази, може ли да се провери реално на колко е?И как се проверчва, по време на диагностика ли или...
Последна промяна mad_presley на 09 Май 2008, 0:26, променена общо 1 път
- Karlo
- младши ентусиаст
-
mad_presley написа:Karlo написа:А някой проверявал ли е в Дару - колко пари и как наричат услугата?
Коя услуга, че се отплеснахме
Ами това за проверка на километрите

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
като имаш излишни камани отиваш в Дару и казваш че искаш да разбереш на колко реални КМ е колата, днеска бях там доста време и идваха доста с Е39, и приемчика пита на КОЛКо КМ е .. и те повечето отговаряха : НЕ СЕ знае
но пък тва мисля си е закон като вземеш колата да разбереш наистина колко е карана /до колкото може де/ и тогава вече да си правиш сметки ..!
тия маистори доверени ли са дето са ти взели термостата ? много ше ти разбере главата дали е бил оригинален или е от турчландия..!?
това за термостата ме предупредиха че е Много финна работа и тези моите маитори НЕ пожелаха да ми вземат, а казаха аз да си взема от Дару..сметаи..!
пс: моята я проверявах като я взех, ама тогава и баланс преден заден до колкото можеше /тои е 120 лв и направиха само отпред/ и други работи ми взеха .. 130-40 лв, маи се правеше диагностика на електрониката ?? наи добре да питаш по телефона..
а днеска като бех в Дару новото /за мен/ е че ти мият колата

но пък тва мисля си е закон като вземеш колата да разбереш наистина колко е карана /до колкото може де/ и тогава вече да си правиш сметки ..!
тия маистори доверени ли са дето са ти взели термостата ? много ше ти разбере главата дали е бил оригинален или е от турчландия..!?
това за термостата ме предупредиха че е Много финна работа и тези моите маитори НЕ пожелаха да ми вземат, а казаха аз да си взема от Дару..сметаи..!
пс: моята я проверявах като я взех, ама тогава и баланс преден заден до колкото можеше /тои е 120 лв и направиха само отпред/ и други работи ми взеха .. 130-40 лв, маи се правеше диагностика на електрониката ?? наи добре да питаш по телефона..
а днеска като бех в Дару новото /за мен/ е че ти мият колата

- spacepl
- старши ентусиаст
-
виж тоя линк виж на страница ВТОРА дъмпа от системата и виж че има показания на 4 места EGS, EWS, IKE, LCM http://obd2-bg.com/WEB/Pictures/Archive ... .36_BG.pdf
надявам се че приключихме спора на колко места се записва
- знам че не се превърта - ПРЕПРОГРАМИРА СЕ малко по надолу пише как 
надявам се че приключихме спора на колко места се записва

49 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4