Колата гасне в произволни моменти
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Ами уж е така. Точно от това ме е страх. Да не излезе, че съм дал 200 лв за датчик, а не е от него. Сетих се и нещо в друго. В другият сервиз никога не се прояви проблемът, а днес в Дару за късмет загасна докато са я тествали.
Здравейте колеги, и аз имам почти същия проблем и съм се хванал за главата.Карам 520 Е39 от 30 дни както карам почва да придърпва и гасне след това няма палене поне 3часа.Къде ли не ходих и какво ли не сменях няма оправия.Не искам да смятам какви пари отидоха за части и "майстори".Смених датчик колянов вал,стъпковия мотор за празен ход,бензинова помпа,филтри и нищо най лошото е ,че не знам къде ще го направи и какви задръствания ще се случат.Моля помогайте!!!!!!!! :help:
- Anthony_J
- ентусиаст
-
Къде си ходил да ти я гледат? На мен само в Дару ми казаха, че имам проблем с датчик на разпределителен вал. Утре се надявам да го сменя и да видя дали ще има ефект.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Anthony_J
- ентусиаст
-
Защото си писал, че си сменил датчик на колянов вал, а аз ти говоря за датчик на разпределителен вал.
- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Колеги моля някой да внесе яснота по следния въпрос.След диагностика в Дару се оказа,че и аз страдам от проблем с ДАТЧИК НА КОЛЯНОВИЯ вал.Така пише на диагностичния лист.Добре казвам: сменете го.Няма проблем.Сменят го.Плащам.Доволен съм.Тръгвам си.След няколко дни поглеждам фактурата и в нея чета:смяна ДАТЧИК РАЗПРЕДЕЛИТЕЛЕН ВАЛ.А сега де?За един и същи ли датчик става дума?
Всеки има значение,иначе никой няма значение.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
Нямат нищо общо, колега. Датчика на коляновия вал е някъде при скоростната кутия, на разпределителния си е при двигателя. Двата вала нямат нищо общо. Би трябвало да им поискаш обяснение и да ти направят диагностика пак.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
- Dozo
- младши ентусиаст
-
А дали симптомите при прецакан разпределителен,респективно колянов са идентични?Данеби при колегата ross проблема да е в датчик на коляновия,а не разпределителния?
- Dozo
- младши ентусиаст
-
2-3 пъти запали трудно сутрин.И понеже бях чел,че тези датчици са проблемни реших да ги видя на диагностика.Но не съм имал проблем с придърпване , прекъсване или загуба на мощност.spacepl написа:Дозо, в какво се изразяваше проблема, прекъсва, не пали, няма мощност ????
Никой не позна.
Проблема ти е в контактния ключ
Не контактува добре. Изведнъж губи токове и колата гасне, а, компа решава че ти си я угасил и затова не регистрира грешка. Аз съм го имал този дерт и от опит го знам.
Проблема ти е в контактния ключ

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4