какво карат в чужбина
Модератори: mitaka7, Общи модератори
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Тоо Cool
- U.S. MARINES
-
- Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
- Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR
Значи...
Значи-пьрво ти приятелче не си тоя дето ще ми каже кьде да ида-кат ми е кеф ще седя тук,кат ми е кеф ще си ходя в L.A.!Тва за овцата беше малко грубо ама ше ти пусна малко аванта-само да не се повтаря защото тоя форум не толерира нецензурни изказвания.А относно MCD и KFC,то щом свьрзваш Америка само с тях значи си точно средностастическия профан дето нищо не знае по сьщество,но говори(предимно глупости) защото мисли,че така е модерно и защото просто трябва да каже нещо!Малко бях рязьк,но си го заслужаваш.Така или иначе не желая да ти променям мнението-само ти пожелавам някого да успееш да идеш в Америка и сам да се убедиш,че по-велика страна с по-уникални хора на тая планета няма!
In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
SEMPER FI!
- Azrail
- UFO Pilot
-
Виж какво, този топик мисля, че не е "Велика ли е Америка или не", а и + това с тебе това го обърнахме на лична разправия, според мен това не е начина... Просто казвам, че не ми допада техния манталитет и съм слушал и видял достатъчно, за да мога да преценя сам БЕЗ твоето експертно мнение. А и мисълта ми беше не да оплюя американскя народ, нито немския, а да кажа, че тези хора нямат необходимите качества (средностатистически говоря) за да се насладят и оценят една кола (Кола с главно "К", за BMW говоря, за другите коли не искам и да знам, не ме и интересуват) по начина, по който тази Кола заслужава. Те са толкова погълнати от сивото си ежедневие, че рядко забелязват такива радости в живота. Това е...
MORE BEER!
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Re: Значи...
Тоо Cool написа:............,че по-велика страна с по-уникални хора на тая планета няма!
Абе Кънчо, каква велика страна бре. По времето на Априлското възстание Джеси Джеймс е стрелял по собствените си съседи. А ако се върнеме по назад, по времето на цар Иван Асен Втори, когато България е била третата по големина държава в Европа (след Византия и Франкската империя) твойте американци са ловили бобри с примки. Ама добре че ви откри Колумб (а не Кубрат) та станахте велика нация. А ти прочети в някой учебник дефиницията за нация и ще установиш, че американския народ може да е народ, но доста се разминава с НАЦИЯ.

Чак пък по-велика да няма ,не мисля така.К'во им е великото, това че имат много пари ли?Хубаво,пари си имат ама колкото хора са ходили там всеки казва , че са страшно затворена нация ,имам предвид че не се интересуват от другите и дори телевизията е напълно красноречив пример (няма европейски тв).Или само в Чикаго няма.Незнам но не мисля че са чак толкова велики.Както казва един българси лектор "една страна е толкова голяма колкото са "големи" хората в нея"-помисли само колко са "големи" българите и ги сравни с американците(да видим коя страна е по-голяма).

- Mr Charger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: метро
- Мечтае да кара: M Power Electrified
Относно Америка!
Относно колите в Америка:
-не е тайна, че в Америка лесно можеш да си купиш голям и скъп автомобил, въпроса е обаче как ще го поддържаш: данъци, такси, ремонти, гориво и т.н.!
Имам двама много добри приятели в USA: питам ги пичове, що не си купите яки машини - я някой баварец, я накой супермощен muscle car?
Момчетата казат: ще си купим ами после? Нали изплащам къща, нали събирам пари за ученето на децата, нали си идваме по веднъж в годината в България или пък ходим на почивка!
И ми каза, че мощната кола в САЩ е лесно достъпна, но след като я купиш е като едно бездънно гърло: наливаш пари, наливаш, наливаш, наливаш!
Абе въобще ако си луд фен и живееш само заради една купчина метал и нямаш други амбиции, може да караш скъпа кола, ама мнозинството от хората си предпочитат малък и среден клас автомобили!
Те това е положението в САЩ!
ПС: Пък и, който много превъзнася американците ще му кажа следното: да, карат готини автомобили, ама вижте в какви къщи живеят повечето хора: като ги духне един ураган и ги няма! Направени са само от леки материали!
-не е тайна, че в Америка лесно можеш да си купиш голям и скъп автомобил, въпроса е обаче как ще го поддържаш: данъци, такси, ремонти, гориво и т.н.!
Имам двама много добри приятели в USA: питам ги пичове, що не си купите яки машини - я някой баварец, я накой супермощен muscle car?
Момчетата казат: ще си купим ами после? Нали изплащам къща, нали събирам пари за ученето на децата, нали си идваме по веднъж в годината в България или пък ходим на почивка!
И ми каза, че мощната кола в САЩ е лесно достъпна, но след като я купиш е като едно бездънно гърло: наливаш пари, наливаш, наливаш, наливаш!
Абе въобще ако си луд фен и живееш само заради една купчина метал и нямаш други амбиции, може да караш скъпа кола, ама мнозинството от хората си предпочитат малък и среден клас автомобили!
Те това е положението в САЩ!
ПС: Пък и, който много превъзнася американците ще му кажа следното: да, карат готини автомобили, ама вижте в какви къщи живеят повечето хора: като ги духне един ураган и ги няма! Направени са само от леки материали!

много верни и много грешни неща се написаха за америка. истината е че просто е различна. има си своите преимущества и свойте недостатъци. на които му изнася- живее там. на които не - не живее. много е просто.
материалния и духовен свят са винаги във баланс. демек повече материален- по-малко духовен и обратното. какво е важно за един човек? колите, къщите, парите? живей в америка. ако добре прекараното време и живеенето по "лесния" начин идеята- живей във европата.
малко коментари:
големите и скъпи коли са дупка за пари във всяка държава. във америка просто по-лесно е да паднеш във такава дупка
къщите на американците са дървени защото се строят по-лесно, бързо и евтино а издържат колкото тухлените. всъщност издържат повече защото във америка земята е много подвижна и дървената къща със годините се намества според терена. тухлената се напуква и пада. да не говориме че имат къщи от 1880та които са си същите като са ги построили- само като влезеш в мазето и разбираш че е супер стара щото гредите са всъщност необработени стволове на дървета...
ма да не се отклонявам. америка е .. различна. на някои им харесва, на други не. всяка държава е така. зависи къде се чувстваш добре. това е важното
материалния и духовен свят са винаги във баланс. демек повече материален- по-малко духовен и обратното. какво е важно за един човек? колите, къщите, парите? живей в америка. ако добре прекараното време и живеенето по "лесния" начин идеята- живей във европата.
малко коментари:
големите и скъпи коли са дупка за пари във всяка държава. във америка просто по-лесно е да паднеш във такава дупка

къщите на американците са дървени защото се строят по-лесно, бързо и евтино а издържат колкото тухлените. всъщност издържат повече защото във америка земята е много подвижна и дървената къща със годините се намества според терена. тухлената се напуква и пада. да не говориме че имат къщи от 1880та които са си същите като са ги построили- само като влезеш в мазето и разбираш че е супер стара щото гредите са всъщност необработени стволове на дървета...

ма да не се отклонявам. америка е .. различна. на някои им харесва, на други не. всяка държава е така. зависи къде се чувстваш добре. това е важното

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Тоо Cool
- U.S. MARINES
-
По темата!
Azrail прав си брато,че се отклоняваме от темата-щом мислиш,че от BMW по-яка кола няма-значи мислиш като мен и за това няма да се караме с тебе в никакьв случай!
Обаче тоя пич The Boss мога само да му кажа,че пьрво не се казвам Кьнчо!И второ като се гордее толкова сьс славния си произход мене това и грам не ме бьрка,така че брато всеки си има мнение и не е лошо да се научиш да изразяваш своето без да обиждаш другите или да се изказваш презрително за тях-всеки го може,но е признак на селташко-профански интелект! 

10-10-81 - 07-12-2006
SEMPER FI!
10-10-81 - 07-12-2006
SEMPER FI!
- MOPKOB
- Правопис Мастър
-
- Кара: X5
fortune написа:а ти "брато" що не спреш да сипеш глупости и да палиш към Америка

Т'ва е още един признак на селташко-профански интелект.
аре у лево

- Тоо Cool
- U.S. MARINES
-
Пич точно тва вьзнамерявам да направя след някой друг ден.Мерси за разбирането,но останах с впечатлението,че ме гониш нещо-е дано греша! 

10-10-81 - 07-12-2006
SEMPER FI!
10-10-81 - 07-12-2006
SEMPER FI!
- MOPKOB
- Правопис Мастър
-
- Кара: X5
Тоо Cool написа:Пич точно тва вьзнамерявам да направя след някой друг ден.Мерси за разбирането,но останах с впечатлението,че ме гониш нещо-е дано греша!
Ами ще се видим там тогава

- Azrail
- UFO Pilot
-
Боби е прав и това ме кара да се чувствам малко виновен, щото аз почнах май историята с Америка... За това се чувствам длъжен поне да се опитам да я завърша. За всеки по нещо :
На американците си им харесва в Америка, защото те и друг манталитет нямат, не познават - в смисъл - както на мен лично ми е странен техния, смятам го за овчешки, нечовешки и т.н., така и съм сигурен в момента как има един американец, пишещ в един форум за България, че сме скотове, не по-напреднали в развитието си от някои Хуни по времето на Хан Кубрат... "Всеки с вкуса си, казало кучето и си близнало под опашката", така че според мен всеки е свободен да си изразява мнението, но не и да съди другия - нали затва е този форум, всеки да си споделя
Разни хора, разни идеали...
На американците си им харесва в Америка, защото те и друг манталитет нямат, не познават - в смисъл - както на мен лично ми е странен техния, смятам го за овчешки, нечовешки и т.н., така и съм сигурен в момента как има един американец, пишещ в един форум за България, че сме скотове, не по-напреднали в развитието си от някои Хуни по времето на Хан Кубрат... "Всеки с вкуса си, казало кучето и си близнало под опашката", така че според мен всеки е свободен да си изразява мнението, но не и да съди другия - нали затва е този форум, всеки да си споделя

MORE BEER!
Много работи се изписаха тук за Америката , и то от хора които не са и стъпвали тук. Много малко от това което са ви разказвали или чули е вярно. Тук живеят 270+ милиона хора и е много трудно да се обобщава. Но във всички отношения се живее много по-лесно отколкото в БГ сега.(говоря за нормалните хора).Повечето хора си избират колите чисто практически, индийките карат микробуси за да могат да натоварят десетината циганчета. Мъжете им карат тойоти щото издържали много,американките си взимат огромни SUV-та(лъжат ги че били безопасни)Реднеците си купуват Ford F-150 (пикап)(Миналата година Ford беше на първо място по продажби точно благодарение на него). Тук поне човек има избор и може да си позволи някои неща, които иначе не би могъл. (Аз примерно не бих могъл да си купя Баварец в БГ-то. колкото и работи да работя, тук съм на една и то от 8 до 4.30). Относно дизелите, все още има тук таме стари мерцедеси ама като знам колко нарядко са бензиностанциите където има нафта, не знам как ги карат. Относно скъпите играчки на кредит (за alx), както си ги взел така и ги връщаш, ако ти станат неизгодни, а пък и "увисването" без работа не е толкова често срещано, не по често от БГ-то.
С цялото тва писане искам да кажа че света е шарен и има място за всички и няма нужда да се ядеме кой къде е и кво яде за закуска.
Peace
С цялото тва писане искам да кажа че света е шарен и има място за всички и няма нужда да се ядеме кой къде е и кво яде за закуска.
Peace

44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3