AutoBild-сравнение между AUDI,MERCEDES и BMW .......?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 29 Апр 2008, 13:16

Да не говорим, че всички дилъри на ауди/фв в Европа му викат "нашето списание", включително българските. Даже на трейнингите продавачите ги инструктират да четат редовно, за да дават примери от тестовете на клиенти. Мисълта ми е,че го има и момента на пристрастност, освен критериите.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 29 Апр 2008, 13:29

Аутобилд лъжат. 318и ускорява за 9.1с до 100км/ч, а в теста пише 10с. Това е малко по-бавно от А4--8,9с и по-бързо от С180--9,5с. Разходът на БМВ е по-нисък с 0,6л от Ауди и с 1,2л :shock: от Мерцедес. Но аутобилд са написали, че двигателя бил слабото място на БМВ :mhihi: Как го рзбраха тия тулупи не е ясно.
А и колите са тенданциозно подбрани. Ако бяха взели 320и (който е на цената на тестваната А4 и по-ефтин от С180) щяха да получат 8.2с. до 100 и 228км/ч макс. скорост. Доста по-добре от другите две коли в теста. "БМВ се проваля точно в "парадната" си дисциплина-динамика"--са написали тъпаците от аутобилд.
Не го купувам тоя пърцал и сега си припомних защо. Не, че БМВ винаги са най-добрити, или А4 и цедката са лоши коли. Просто тестът е направен за да спечели А4.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 29 Апр 2008, 15:28

Аз бях писал неотдавна ,че от известно време след 17 години редовен читател на немския седмичник спрях да купувам и чета списанието.И точно наскоро си викам ,"бе я да 'фана да си го купя,човърка ме нещо отвътре" и шаааааааат един шамар все едно Брус Лий ме фрасна в мУцуната колеги аааааа :help: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Видях теста ,изчетох всичко наред .Много съм ядосан за пореден път :evil: какво означава лоша водимост при не добра пътна настилка при Е60 и Е65 :shock: :shock: карал съм достатъчно Е61 дизел и то до към 220 км/ч до Пловдив и обратно не веднъж и на най-лошите участъци по магистралата ,там където когато имах проблеми с тампоните на предните носачи колата ми ставаше като пияна и се принуждавах да намалям до под 140 км/ч заради сеене и НЕдържане на правата посока , тази кола спеше - държеше права посока като скалпела на Доктор Чирков ;) Е65 малко съм подкарвал и не мога да кажа за нея нищо от опит ,но тези приказки са абсолютна глупост за мен :!:
Бих искал да седна до тест редактора когато му е проблемно управлението та като каже "ей сега,ей сега колата не държи посока" да му запаля врата :ranting: Най-вече това ме направи луд ...

В момента са подели страшна кампания за Ауди ,не казвам нищо лошо за техните автомобили ,но това е политика лично за мен а хората пък се водят сляпо на тези издания :confused: Аз лично от Аудитата в актуалната гама харесвам само А8.Другите са ми като детски играчки - интериор,табла ,уреди ,всичко за мен е абсолютен кич и смях ;) Най-отвратителна ми е А6-цата - е тази кола не бих я купил и на най-големия си враг егати :puke: Въпрос на виждане ...

Не се палете за глупости по възможност ,това е политика ,временно явление.

Георги Пенчев
Изображение

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 29 Апр 2008, 17:18

Според мен проблема е в това ,че се прави скрита реклама на Ауди ,която непредубедения читател може да вземе за чиста монета.Хората ,които имат предпочитания за дадена марка няма да му се вържат ама някой друг ще го прочете и ще си каже:
-Тия БМВ мнооо зле ,Ауди ги отнася направо.
Мен това ме хваща яд . :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 29 Апр 2008, 17:30

хахах
новите коли са пласмасови играчки повечето :evil: :evil: :evil:
за капак всяка компания си има някакъв начин на пропаганда
това е явно идеята на ауди
тук в америчку има някакви списания в които се побликуват коли които се харесват масово. ми аз почти не видях нито една от тия грозни малки детски играчки. и това е пример за пропаганда. уж се показва интереса на потребителя а всъщност се пропагандира някаква марка и някакви модели.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ak101 » 01 Май 2008, 20:59

При тия марки всичко е до вкус. Качеството е на еднакво ниво.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 01 Май 2008, 21:05

ak101 написа:При тия марки всичко е до вкус. Качеството е на еднакво ниво.

на еднакво ниско при някои марки :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ak101 » 01 Май 2008, 21:11

При всички ги има издънките.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tech0 » 02 Май 2008, 1:06

Както споменаха няколко колеги по-нагоре. АутоБилд е списание на VW Group. Повече няма смисъл да се коментира. Като видях и А класата на първа а 1вата серия последна и ми стана още по-смешно. С другите класове е същото ...
БМВ е религия чада мои ,споменаването на Марката до марки като фиат и др кокошарници е обидно ! карайте си там недозавиващите балонообразни бавнооборотни автомобилчета чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 фиата

I ride across town on my black boomer
‘Cause I’ve got a black boomer, it is always with me
‘Cause I’ve got a black boomer, fast and wild
‘Cause I’ve got a black boomer, such a lively boomer
Take seat, don’t hesitate girl, let’s go for a ride

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 03 Май 2008, 13:17

Значи сектанта си е сектант и няма гайчен ключ, с който да го оправиш ... това е положението! Няколко колеги досега ви направиха абсолютно редни забележки - нека да обобщя:

1) В списанието се сравняват само базовите модели на автомобилите и следователно базови екстри и цена ... вземете една базова 3ка на БМВ (45хил.лв.) и вижте какво предлага - нищо с много пластмаса. Това е! за същите 45хил.лв можеш да получих много по-добро оборудване или по-хубав двигател в Ауди .... чиито двигатели действително са добри - нещо, което ако го отречеш трябва да си абсолютен сектант.

2) Аутобилд (а не аЛдибилд) е списание, което препоръчва на чичко немец какво да си вземе най-изгодно за парите си ... ами това не е БМВ. Хайде разровете се в мобиле.де и ми кажете колко БМВ-та се продават с пълен компект екстри - малко защото немеца това не го интересува... немеца е практичен и купува кола да му върши работа - ами колкото и на сектантите да не им харесва в последните години тази кола е Ауди.

3) Цената спрямо практичност, а не това какъв хендлинг има в завой при висока скорост, продава масовият автомобил ... така че вместо да се дразните осъзнайте тази максима. Аутобилд дава отговор на въпроса "Ако бяха на близка цена, коя кола щеше да е по-добрият избор" и това е единственото което казват в списанието ... няма толериране на Меро, няма толериране на Ауди ... просто БМВ не е отговорът на този въпрос.

и сега в заключение ... какво ви говорят големите продажби на БМВ ... говорят ви че таргет сегмента на БМВ все още не е този на практичните немци, които си купуват аутобилд. Макар, че през последните години БМВ почнаха да изливат колите си от пластмаса за да ги продават по-евтино, което е супер дразнещо и убива имиджа.

общо взето ако имах пари за нова кола, която да ми върши работа, да не се притеснявам от пътните условия в БГ, да не ме притеснява поведението й при различни метеорологични условия, и да чувствам комфорт докато пътувам бих си взел ново Ауди

пак общо взето ако имах още малко повече пари щях да си купя всичко това по-горе + детска усмивка докато се приближавам към колата си, най-дългият маршрут до работа за да прекарам повече време с нея, и малко тъга като слизам от нея - моето БМВ (предполагам не съм от най-практичните хора 8) )

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 03 Май 2008, 19:48

tankishev написа:...В списанието се сравняват само базовите модели на автомобилите и следователно базови екстри и цена ...

Така са написали, но лъжат. Има бензиново А4 със 120коня. Те са взели версията със 160коня. По същата логика можеха да вземат 320и със 170 коня, а не 318и.

tankishev написа:...хендлинг... таргет сегмента...
:kuku: :kuku:
Кажи нещо са билд куолитито и карбон фуутпринта на моделния рейндж на презентираните компетитивни примиум брандове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 03 Май 2008, 23:44

ivan1979g написа:
tankishev написа:...

Така са написали, но лъжат. Има бензиново А4 със 120коня......

Бъркаш се колега ... най-слабият бензинов двигател с който се предлага новото А4 е 1.8 TFSI за справка цъкни тук ... иначе има дизел 140 коня.

ivan1979g написа:

Найстина ли смяташ, че двигателите на Ауди като цяло са по-добри от тези на БМВ?

Ти наистина ли прочете някъде да съм написал това ... ако е така отиди на психолог да ти предпише нещо. Написах, че двигателите на Ауди са добри - и това е факт.

ivan1979g написа:
:kuku: :kuku:
Кажи нещо са билд куолитито и карбон фуутпринта на моделния рейндж на презентираните компетитивни примиум брандове.

Бла бла заяждане от някой който няма какво друго смислено да напише ... и да, след тези твой изцепки мога да кажа "не, не те уважавам"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кръгчета

Мнение от Niikoo_1 » 04 Май 2008, 0:11

От съвсем скоро се предлага и 1.8 двигател с 120коня.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 04 Май 2008, 10:32

Niikoo_1 написа:От съвсем скоро се предлага и 1.8 двигател с 120коня.

Моя грешка колега, явно не са си обновили каталога. Благодаря за допълнението.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 04 Май 2008, 12:38

takishev смешен си ми ти, както и други хора, които влизат тук да хвалят ауди-та. И друг път съм го казвал a4 avant пред мене се скапа двигателя, след ремонта френд-а имаше проблеми със скоростната кутия, електрониката и пак с двигателя. Много добро ауди!
Нека да се купуват повече аудита, ще има повече за връщане. :mhihi:
Който си харесва ауди да си кара, ама като са толкова хубави не разбирам, кво ми влизате тука? Карайте си великите кръговете и оставете на нас лошите коли. :mhihi:
Аз дори се дразня като видя някой дъртак в дърто бмв, това е младежка кола и не е за всеки, нито дори новите не целят толкова практиченост, колкото удоволствие.

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум