Проблем със сензора за дъжд
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем със сензора за дъжд
Сензорът ми за дъжд не работи или по точно дори да вали дъжд и да съм включил чистачките в този режим не искат да започнат да чистят. Та отидх в сервиз да го погледнат и ми казаха че предното ми стъкло е сменяно и не е сложено оригинално, защото с оригиналното идва залепен сензорът за дъжд а в моят случай някой се е опетал просто да го залепи с лепило върху стъклото и по този начин го е зацапал и сега сензорът не работи. Та причината била че и сензорът и стъклото са зацапани с лепило.
Та въпроса ми е има ли смисъл да се опитам да изчистя това лепило с нещо, за да видя дяли ще проработе или да си търся направо друго стъкло оригинално (което скоро няма да стане де
)
Та въпроса ми е има ли смисъл да се опитам да изчистя това лепило с нещо, за да видя дяли ще проработе или да си търся направо друго стъкло оригинално (което скоро няма да стане де

- DANTE525tds
- кандидат ентусиаст
-
Честно колега , аз даже не знам как точно работи това чудо, чувал съм че Е39 имат , ама за моята е ''ТАБУ''
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
пробваи мове и да се получи ама има 10% шанс излиза ли от него една жичка щото при мен излиза ао не стане го заеби оригинално стъкло е много пари

- ares777
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E73 2008 3.5i , E39 2002 530d
При мен работи , но трябва да го пусна , т.е дори да е на режим Ауто , като завали нетръгва ...
,трябва да мръдна лостчето и тогава ....?

- Dien
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 tds
ares777 написа:При мен работи , но трябва да го пусна , т.е дори да е на режим Ауто , като завали нетръгва ...,трябва да мръдна лостчето и тогава ....?
Така е нормално , всички сме така !
zak написа:Та въпроса ми е има ли смисъл да се опитам да изчистя това лепило с нещо, за да видя дяли ще проработе или да си търся направо друго стъкло оригинално (което скоро няма да стане де Smile)
Нищо не ти пречи да опиташ , така и така неработи...

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
...ако имашщ каско- аз имам бухалка! мога да ти съдействам за ново стъкло
в смисъл: най-обичам за пия, ама по-обичам да троша! (това е отговорът на въпроса: има ли в българския по-висока степен от превъзходната?)

- kranki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
един малко глупав въпрос
сензора е тази кутиика под огледалото за обратно виждане,нали? и как аджаба се включва това чудо на техниката. защото ми казаха че съм имал сензор за дъжд ама така и не можах да ги пусна автоматично да се регулират тея пусти чистачки. 

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
заставаш с/у колата отпред и ако горе на предното стъкло по средата има някаква лилава точка колкото топче за тенис на маса, значи имаш сензор
- DANTE525tds
- кандидат ентусиаст
-
А може ли да се сложи допълнително това чудо? Щото аз очевидно нямам , ама звучи яко! Ако намеря тоя сензор, мога ли да инсталирам някак си?
- Scouser
- младши ентусиаст
-
zak написа:Почистих лепилото върху сензора. За късмет беше силикон а не нещо твърдоИ май успях да го поправя, защото чистачките се включиха на няколко пъти:) Сега остава да видя как да го залепя за стъклото
БМВ продават кит за залепяне на сензора. Идва с пишка за почистване и лепкаво листче за залепяне. Обаче е голям кур да се сложи правилно без да се преебе така че питай дали могат в Дару или Камор да ти го сложат. А и кита не беше евтин.
- Svetlyo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко!
- Мечтае да кара: Боинг 737-800
И моя не работи, ама при мен съм почти 100% сигурен че е сменяно стъклото и е прецакан тогава щото стърчи една жичка... а пък сега пак ми е за смяна, защото има цепка от камък. ама не се е разпукало и си седи така от както съм я купил колата и мисля да си я карам така докато не стане по-сериозно или да го оправя това. Иначе сензора се включва когато вали обаче трабва да го побутна леко наляво. иначе не зацепва. Мисля че като го побутна и хваща по добре стъклото и тогава зацепва... ама си е бая разправия да се оправя и за това не си заслужава според мен.
- kranki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
ами има лилава точка на стъклото. как се вкл това чудо защото пробвах на всички позиции на лостчето обаче нещо маи не стана. ще взема да пробвам сега аз с канчето пък да видим дали ще стане нещо
... има да ми се смеят комшиитееее... 

- Svetlyo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко!
- Мечтае да кара: Боинг 737-800
kranki написа:ами има лилава точка на стъклото. как се вкл това чудо защото пробвах на всички позиции на лостчето обаче нещо маи не стана. ще взема да пробвам сега аз с канчето пък да видим дали ще стане нещо... има да ми се смеят комшиитееее...
Не се включва. ако работи то е включено постояноо когато чистачките са включени да чистят на интервал а не постоянно. Идеята на сензора е да от4ита колко е наваляло на прозореца и да определя честотата на движение на чистачките. Не търси копчета или някакви други неща

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2