Смяна на гърнетата/ауспуха
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ivokaza
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 406HDI
Смяна на гърнетата/ауспуха
Къде мога да си сменя качествено/евтино гърнетата - не говорим за Remus и т.н., а нормални гърнета. Колата бучи ужасно, особено зле става за пътниците на задната седалка. Искам да е възможно по-тиха. (E36 320i).Ходих на някои места - и чух какви ли не варианти - трябвало да ми се махне катализатора ???!!! или някакви такива неща. Дори 2000 лв. за смяна на катализатора, ако не съм го махнел. Тестват ли се тези катализатори някъде? Доста ме объркаха и не знам къде и как да сменя гърнето. Всякаква информация е добре дошла.
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Махай катализатора,няма да се промени нищо по колата.Цената на нов такъв е главозамайваща.Според мен най-качествено можеш да си смениш гърнетата в "КРАФТ" ама за евтино се съмнявам.Иначе аз имам един майстор който се занимава с това и взима евтино ако избереш евтиния вариант ми пиши ЛС да те упътя къде е.

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- ivokaza
- кандидат ентусиаст
-
Ама аз нещо не разбирам,задължително ли трябва да ми махнат катализатора - той ли бучи толкова,скапал ли се е? Не може ли той да си остане, пък да сменят там гърнета и т.н. Знам че той е в едното гърне (нали така?), но аз предпочитам да си го имам- нали пречиства въздуха
. Аз проверих в "Ем комплект 33" - там предлагат "Walker" гърнета и ще излезе 250 лв, пълна смяна и махане на кат. В Kraft по-скъпо ли е? Ще изчакам още мнения да се посъберат - и тогава може и да ти искам , адреса на по евтиния вариант ( стига да е в София ).

ivokaza написа:Ама аз нещо не разбирам,задължително ли трябва да ми махнат катализатора - той ли бучи толкова,скапал ли се е? Не може ли той да си остане, пък да сменят там гърнета и т.н. Знам че той е в едното гърне (нали така?), но аз предпочитам да си го имам- нали пречиства въздуха
Този катализатор най-вероятно е вече на 11 години така че съвсем сигурно е че нищо не пречиства а само пречи на мотора (работата е същата като при човек със запек със извинение) да изхвърля отработените газове. Махай го и като не искаш да ти "бучи" сложи си резонаторно гърне ама питай ги кое е най тихо щото некои от колегите имат но не са доволни пак им бучи в купето. Аз обаче лично мноо се кефя на БМВ дето вика здраво просто с нищо не може да го объркаш

- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Зависи откъде сте го взели тоя КРАФТ,може да е менте.А за катилизатора както вече каза ТурбоМаниака само спира мотора,кво си се загрижил за чистотата на въздуха.Махай го и сменяй гърнетата с нови и забравяш за сякакво бучене.А майстора е в София.

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- ivokaza
- кандидат ентусиаст
-
Ами значи ще го махам катализатора - само после да не направят някои закон за тия без катализатори, че тогава ще ми се ..... мамата:) Е добре, сега някои ако ми каже, къде ги има тези резонаторни гърнета и колко чинят ще е добре:) А и никои не казва - Walker ли са по-добри или Kraft и кои са по-скъпи:)
- ///MPowered
-
поклонник на E36
-
ivokaza написа:Ами значи ще го махам катализатора - само после да не направят някои закон за тия без катализатори, че тогава ще ми се ..... мамата:) Е добре, сега някои ако ми каже, къде ги има тези резонаторни гърнета и колко чинят ще е добре:) А и никои не казва - Walker ли са по-добри или Kraft и кои са по-скъпи:)
Kraft изгниват за две зими ... резонаторни гърнета има навсякъде и в Крафт и в ЕМ комплект ...
неразбирам защо не искаш REMUS ... ще ти излезне към 350лв. а звука става супер и външния вид на колата също

- LandShark
-
смирен поклонник
-
- Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
- Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce
ivokaza написа:Ами значи ще го махам катализатора - само после да не направят някои закон за тия без катализатори, че тогава ще ми се ..... мамата:)
Затова най-добре не го избушвай катализатора, ами си го остави за "черни времена" (или по-скоро "зелени времена"), когато приемат някои ЕКО закон в България и ни принудят да караме с катализатори...
- ///MPowered
-
поклонник на E36
-
LandShark написа:Затова най-добре не го избушвай катализатора, ами си го остави за "черни времена" (или по-скоро "зелени времена"), когато приемат някои ЕКО закон в България и ни принудят да караме с катализатори...
ако му е задръстен катализатора и да го сложи някой ден ще му кажат да си сложи нов (щото ще замерват) ако вкарат такива закони ... а те ще вкарат рано или късно ...
- ivokaza
- кандидат ентусиаст
-
Ами аз съвсем вече се обърках - да го махам ли кат. или не?:( А и откровено казано момчета не искам Remus - ако колата ми беше М3 или някакъв такъв звяр, щеше да е гот , но за мен е важно и шумът в купето да е слаб, да не говорим че при над 100 км/ч, наистина в колата става доста шумно, но това е най-вече от остарелите уплътнения и т.н. Значи засега въобще не разбрах, какви гърнета да си сложа. Дано има още предложения - а пък мога и да отида някъде да ми го закърпят и ще отложа смяната им, ама не е същото нали?:)
- ///MPowered
-
поклонник на E36
-
ivokaza написа:Ами аз съвсем вече се обърках - да го махам ли кат. или не?:( А и откровено казано момчета не искам Remus - ако колата ми беше М3 или някакъв такъв звяр, щеше да е гот , но за мен е важно и шумът в купето да е слаб, да не говорим че при над 100 км/ч, наистина в колата става доста шумно, но това е най-вече от остарелите уплътнения и т.н. Значи засега въобще не разбрах, какви гърнета да си сложа. Дано има още предложения - а пък мога и да отида някъде да ми го закърпят и ще отложа смяната им, ама не е същото нали?:)
абе и да въведат такъв закон няма да е скоро ... затова сваляй катализатора смело и слагай резонаторно гърне ... вече ти си избери откъде да го сложиш ... избор колкото щеш
- kbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 Coupe, BMW E91 320
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: BMW E36 Coupe - N52B20
Честно да ти кажа, аз предния път бях сложил полски гърнета, наистина тънко, но задното изтра точно 14 месеца. Оня гад отпред здраво го напъва. Пък като бяха нови пак нещо не се беще получило. Преди месец си взех цялата система от едно току що вкарано 320 което един приятел разпродава на части само за 35 лева. Обаче са немски. да не ти казвам какво стана - немога да си чуя колата. то преди беше един трясък. Сега само прави "фъът - фъът". Така, че съвета ми е ако си намериш стандартни немски гърнета сложи тях. Стари са обаче сигурно ще ме държат повече от ония полски ментаци.
- ivokaza
- кандидат ентусиаст
-
Абе честно казано - оригинални немски освен от дарукар , май няма да мога да намеря - но за Дарукар не мога да кажа нищо хубаво - като почна от цените и завърша с качеството на услугите. Така че май ще слагам Kraft, ама и кат. ще си запазя след като го тествам де, а ако не става за нищо - режа и махам:) А и мен мнооо ме кефи да ми е тиха колата , и да късам "разни резачки" с Remus-и дето и 100 коня нямат, а ръмжат все едно карат самолет:)
- Osmicata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 220
kvae taja cena 350 kinta za remus? tova turskija li e ? az sashto shte trjabva da smenja tuj onju no ako e 350 kinta za remus i 250 a kraft jasno e koe shte sloja, njakoj ima li predstava kolko kinta sa garnetata na BMW ot daru?
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2