Бензин Shell

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 04 Яну 2003, 12:56

Преди години на Shell с един познат с Peugeot 106 Rallye, заредихме повече литри от колкото събира резервоара по книжка, имайки предвид, че имаше бензин в колата - разликата беше драстична - 10тина литра отгоре ....
Аз също спрях да зареждам от Shell, случвало ми се е да заредя и тръгвам Русе - Търново, колата вървеше като самолет с 4 човека вървеше с 200 (1,9 TDI), на следващия ден зареждам пак оттам и тръгвам Русе - Разград - колата ще се разпадне едвам стигнахме 140км/ч. На ОМV е най-отвратителна нафтата в Русе специално, на LukOil също ми придърпва колата, май най-добре в Русе са Petrol :roll:

Компактен
Аватар

Мнение от quixzole » 04 Яну 2003, 13:04

Turturelo написа:Преди години на Shell с един познат с Peugeot 106 Rallye, заредихме повече литри от колкото събира резервоара по книжка, имайки предвид, че имаше бензин в колата - разликата беше драстична - 10тина литра отгоре ....
Аз също спрях да зареждам от Shell, случвало ми се е да заредя и тръгвам Русе - Търново, колата вървеше като самолет с 4 човека вървеше с 200 (1,9 TDI), на следващия ден зареждам пак оттам и тръгвам Русе - Разград - колата ще се разпадне едвам стигнахме 140км/ч. На ОМV е най-отвратителна нафтата в Русе специално, на LukOil също ми придърпва колата, май най-добре в Русе са Petrol :roll:

Petrol gi zarejdame pak nie sus sushtia benzina kato na Lukoil sa!!!

мечтае да кара 7-ца
Аватар

Мнение от Alpina » 04 Яну 2003, 16:14

А в LukOil има ли някаква система за отстъпки/точки/карти?

А горивото там откъде го карат?

Компактен
Аватар

Мнение от quixzole » 04 Яну 2003, 16:31

imashe nyakakvi otstupki ama neznam kakvi biaha tochno....gorivoto ot Lukoil Neftohim estesveno, ot tam zarejdat i Shell i Petrol

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 05 Яну 2003, 21:27

quixzole написа:Petrol gi zarejdame pak nie sus sushtia benzina kato na Lukoil sa!!!

Аз карам diesel, може би просто на Петрол не са толкова крадливи, колкото на другите бензиностанции... Говоря специално за Русе ..

Вече кара БМВ
Вече кара БМВ
Аватар
Кара: Миксер. BMW i4 M50

Мнение от Един » 06 Яну 2003, 9:53

Alpina написа:А в LukOil има ли някаква система за отстъпки/точки/карти?

Аз имам гражданска отговорност в "Алианц" и оттам ми дадоха талонче за намаление за 300 литра гориво с по 5 ст/литър.

до Quixzole: Поразпитай дали това намаление мога да го ползвам на бензиностанциите на "Петрол", защото нямам представа къде е най-близката до Козлодуй на "Лукойл", и ако имащ някво инфо по въпроса ми прати ЛС или тук. Благодаря предваритено.
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар

Мнение от ///MPowered » 06 Яну 2003, 11:34

аз кат ви казвах как ми сецаше колата ... никой не ме слушаше ...

VPOWER сипвам уж ... а сеца и неще да поеме ...

сложих на OMW 98 и няма никакви проблеми ... SHELL съм ги изтрил от картата на България:)

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар
Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce

Мнение от LandShark » 06 Яну 2003, 12:49

МРАЗЯ S H E L L! Но пък обичам познатите дето карат цистерни на Шел: доста по-тънко дават бензина, точен направо от цистерната. Дори и 99 се намира... така че смятайте за какво става въпрос по бензиностанциите...

кандидат ентусиаст
Аватар

Shell-kaputt!

Мнение от Svetoslav » 06 Яну 2003, 13:45

Tova kadeto go razpraviat vsi4ki za Shell,4e gorivoto bilo pod postojnen kontrol da ima da vzemat,za6toto i az sam imal nepriatnosti tam.Neka oba4e da ne zabraviame,4e za 98% ot benzinostanciite gorivoto idva ot Lukoil.Drug e vaprosat koi kolko go razrejda.Ako vi kaja,4e i v OMV ima mnogo voda v naftata spesialno edva li 6te se u4udite.A tova moga da go dokaja.Zasega sam nai dovolen ot benzina na benz. na Lukoil.
Na kato se zamislia ka4estvoto na na6enskia benzin e vsa6tnost gola voda,v sravnenie s tozi,koito sam zarejdal v Germany.
БМВ-любов ли е или как да го опиша?!
Вие си знаете!

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 06 Яну 2003, 15:20

И аз да си кажа мъката :cry:
Карам дизел от 1992г и съм добре запознат с начина на каране при минусови t C. Та миналата година зареждам служебната джипка (Ровър Фрилендър) на Шела при София Пресс за 50 лв., а после сипах и в моята кошница ( срам ме е да си призная :wink: , но е Форд 16Д) за 5 лева(толкова допълних до капачката). На другия ден и двете бяха мъртъвци при -14С. Написах едно дълго писмо до отдел "работа с клиенти" и приложих двете квитанции (пазех ги за щастие). В интерес на истината реагираха на 15-тата минута от оставянето на писмото ми на входа при охраната. След дългата лекция по телефона за начините на бла бла, ме запитаха в коя лаборатория съм извадил водата. Отговорът ми ги втрещи - Дару кар. На другия ден ми бяха оставили две добавки, с които изчистих наистина водата от нафтата. Оттогава на Шела при София Пресс ме познават. Шел сега внася нафтата си от Гърция и затова не вървят колите. Личната си кола зареждам от малката бензиностанция в двора на София Пресс (Цариградското по посока център). Фактът, че там си зареждат колите и някои шефове на ЕКО-то, трябва да ви говори нещо.

Вече кара БМВ
Вече кара БМВ
Аватар
Кара: Миксер. BMW i4 M50

Не само Shell правят магарии...

Мнение от Един » 06 Яну 2003, 16:15

Лятото на един приятел в ОМВ как му съсипаха Рендето - майка му пътувала до Видин и на връщане спира да зарежда в ОМВ някъде около Видин. И нали не разбира жената, като я питали какво да и сипят им рекла незнам. Ония като зели че и напълнили резервоара с безоловен 95, без да погледнат че и на капачката на резервоара пише САМО ДИЗЕЛ. Тръгнала тя и след 5-6км двигателя спрял и не давал никави признаци на живот.
Още се разправят с ОМВ да им платят ремонта.
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 06 Яну 2003, 17:34

LandShark написа:МРАЗЯ S H E L L! Но пък обичам познатите дето карат цистерни на Шел: доста по-тънко дават бензина, точен направо от цистерната. Дори и 99 се намира... така че смятайте за какво става въпрос по бензиностанциите...

Аз също съм зареждал директно от цистерната - опънаха един маркуч - който с каквото можал дошъл, легени, кофи, туби - всичко! Пича налива, то пада по земята докато пренесе до другия съд .. бе УЖААСС :shock: После по "Живот на скорост", май беше, 14 предавания даваха Шел какво качество и какъв контрол на горивата имали - ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! В момента вземам от Петрол директно от колонката с 20ст. по-евтино ... сещайте се как запълват липсите и как се оправят с навъртяните левове и парите в касата ..... Никой неможе да ме убеди, че в България се продават истински горива ... :x
Последна промяна Turturelo на 06 Яну 2003, 17:43, променена общо 1 път

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 06 Яну 2003, 17:41

BMW_POWER написа: На другия ден ми бяха оставили две добавки, с които изчистих наистина водата от нафтата.

Какви присадки са ти дали?! Аз на всяко зареждане слагам присадки за почистване на дюзите, защото немога да си карам dieselчето нормално иначе :cry: Досега не ми е замръзвал резервоара, но все пак колата ми не нощува навън ... Отварял съм си резервоара да го чистя и съм вадил клечки отвътре ако щете вярвайте.... Горивен филтър сменям по-често отколкото си доливам водица за чистачките ... :wink:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 06 Яну 2003, 20:38

Всяка есен сменям горивния филтър задължително. От Дару кар си купувам една магия на БМВ и тя се казваше нещо от сорта на dieselspulung и е около 200 - 300 гр. По технология двигателя трябва да работи само с нея, докато я изтори. Но аз просто си я сипвам в новия филтър и тръгвам. Тя прави помпата и дюзите джам. Много "дизел-диагностици" си я купуват и с нея "мият" ГНП-и, които са им оставени за ремонт. Двигателят ми (форд 1.6Д) е на 16 години, като последните 4 са карани само от мен в БГ. Правил съм му само една диагностика и нищо повече. Карам го с масло BMW 15W40. Много съм доволен от добавките REDEX. Добавката, която ми дадоха в Шел я има във всичките им бензиностанции и е едно бяло шише (~240гр) и струва около 12 лева. Етикетът е син. Не можеш да я сбъркаш.

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 07 Яну 2003, 0:08

Благодаря ти :wink:

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум