Моята нова придобивка - е39 530d/ Няки проблеми и въпросчета
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Моята нова придобивка - е39 530d/ Няки проблеми и въпросчета
Първо да се похваля:), най-накрая си взех колата която исках - E39 530D 2003 и определено съм много доволен. Количката е с М пакет - брони, волан, скорости рингове на опоротомера и скоростомера и т.н.
Колата я водих тук в Пловдив в Nicy Car на профилактичен преглед и ми казаха че всичко е перфектно - двигател, ходова част и т.н., само трябвало да сменя 2 тампона на предните носачи + предни дискове и накладки. Направих и пълно обслужване - смених масло и филтри + тези тампони и тази седмица ще сменям дисковете и накладките (почетох доста във форума и се двоумях какви дискове да си сложа - Brembo или оригинални но в крайна сметка реших оригинални - дано съм направил правилния избор:))
Та единият от проблемите, които забелязах е че се чува странен звук по някога при тръгване - нещо като глухо чукване или нещо подобно. Това се чува само веднъж - едно почукване. И се чува само по някога. Не мога да разбера точно от какво е.
Друг проблем е, че колата би трябвало да има Bluetooth Handsfree. Има си микрофон на огледалото за опратно виждане, бутон за говорене на волана + бутони за работа с телефон на BMW Business CD player-a, но няма място за телефон във подлакътника и не мога по никакъв начин да свържа телефона си с колата. Прочетох инструкциите в книжката, която беше във BMW Tips And tricks темата във форума но там пише да натиста бутона, който е в тази конзола на подлакътника, но аз нямам такава. Може ли някой да ми помогне за това (предполагам че може би ще трябва да си купя нещо допълнително, за да проработи но не знам какво)
Друг проблем, който забелязах е, че първа скорост влиза трудно по някога.
Друго нещо, което е интересно е, че когато достигна скорост точно от 230км/h и оборотомера застава точно на 4500 оборота и колата спира да ускорява, а до 230 ги прави значително бързо и си мисля че би трябвало да може да вдигне поне още 10 км отгоре.
И другото интересно нещо е, защо ограничителя е на 5000 оборота, след като червеният сектор започва от 4500? До сега ми се случва 2 пъти да я вкарвам след 4500 и много се притесних да не е станало нещо по двигателя.
Ами май това са всички проблеми и въпроси за, който се сещам в момнета:)
Колата я водих тук в Пловдив в Nicy Car на профилактичен преглед и ми казаха че всичко е перфектно - двигател, ходова част и т.н., само трябвало да сменя 2 тампона на предните носачи + предни дискове и накладки. Направих и пълно обслужване - смених масло и филтри + тези тампони и тази седмица ще сменям дисковете и накладките (почетох доста във форума и се двоумях какви дискове да си сложа - Brembo или оригинални но в крайна сметка реших оригинални - дано съм направил правилния избор:))
Та единият от проблемите, които забелязах е че се чува странен звук по някога при тръгване - нещо като глухо чукване или нещо подобно. Това се чува само веднъж - едно почукване. И се чува само по някога. Не мога да разбера точно от какво е.
Друг проблем е, че колата би трябвало да има Bluetooth Handsfree. Има си микрофон на огледалото за опратно виждане, бутон за говорене на волана + бутони за работа с телефон на BMW Business CD player-a, но няма място за телефон във подлакътника и не мога по никакъв начин да свържа телефона си с колата. Прочетох инструкциите в книжката, която беше във BMW Tips And tricks темата във форума но там пише да натиста бутона, който е в тази конзола на подлакътника, но аз нямам такава. Може ли някой да ми помогне за това (предполагам че може би ще трябва да си купя нещо допълнително, за да проработи но не знам какво)
Друг проблем, който забелязах е, че първа скорост влиза трудно по някога.
Друго нещо, което е интересно е, че когато достигна скорост точно от 230км/h и оборотомера застава точно на 4500 оборота и колата спира да ускорява, а до 230 ги прави значително бързо и си мисля че би трябвало да може да вдигне поне още 10 км отгоре.
И другото интересно нещо е, защо ограничителя е на 5000 оборота, след като червеният сектор започва от 4500? До сега ми се случва 2 пъти да я вкарвам след 4500 и много се притесних да не е станало нещо по двигателя.
Ами май това са всички проблеми и въпроси за, който се сещам в момнета:)
- ares777
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E73 2008 3.5i , E39 2002 530d
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
4стито колега да я караш със здраве и да дадеш сним4ици.И са по темата за скороста там е ограни4ителя а и за оборотите нема страшно и аз съм го правил
- DIDO
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW X3 3.0d '04
Re: Моята нова придобивка - е39 530d/ Няки проблеми и въпрос
zak написа:Друг проблем, който забелязах е, че първа скорост влиза трудно по някога.
Случайно да си сменял спирачна течност?
Последна промяна DIDO на 15 Авг 2008, 12:32, променена общо 1 път
BMW - Усещане за автомобил
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
bmwista написа:4стито колега да я караш със здраве и да дадеш сним4ици.И са по темата за скороста там е ограни4ителя а и за оборотите нема страшно и аз съм го правил
Т.Е. Има ограничение на 230км, така ли колега?
DIDO написа:Случайно да си сменял спирачна течност в Найс кар?
Ами всъщност да. Защо, да не би и ти да си сменял там и да имаш подобин проблем?
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Dien
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 tds
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
- DIDO
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW X3 3.0d '04
Anthony_J написа:А какво общо има спирачната течност със скоростната кутия?
Ами много общо има. Спирачната течност задвижва хидравличният
механизъм чрез който отделя съединителя.

BMW - Усещане за автомобил
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3