летни гуми за е 39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- noiseless
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i '06
Да , и на мен ми направи впечатление, че Continental и Michelin са на цени близки до тези тук в БГ, но Goodyear, Pirelli и Bridgestone са доста по-насметка, според мен. За другите класове гуми нямам наблюдения.
Така или иначе, мисля е добре да има такава конкуренция в цените, че нашите автомагазини се самозабравят по някога.
Така или иначе, мисля е добре да има такава конкуренция в цените, че нашите автомагазини се самозабравят по някога.

- Kartoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535xd LCI
Аз преди няколко седмици си взех 4 бр. (Michelin Primacy HP 225/55/16 DOT 5106) и за сега съм доволен
Е, разбира се не са нови защото цената на нова такава гума е 380 лева в Дианата, а аз дадох за всичко 340 лева (гуми смяна ала-бала)... От както съм с тях се родих, колата е много по стабилна от когато и да било от както я карам... И аз искам с нови гуми, но за нашите пътищта не си струва инвестицията при положение, че тези дето съм взел са на 1 сезон и аз ще ги карам 1 сезон максимум, което е с 1 сезон по малко от 3-те, които казахте по горе... Миналите летни гуми се пукаха по няколко пъти и ги лепих и накрая едната даде тотал фира
Не ми се мисли какво чудо щеше да бъде ако бяха нови
Да не говорим за разправиите със застрахователите, а така хич не ми дреме и за 2/3 от цената на едната гума като нова взимам 4 и така мога да правя 4 сезона подред все с нови гуми... Като си взема Е65-ицата тогава може и да си взема нови гуми и пак не е сигурно, но на кола за 12000 лева как да сложиш нещо за 1200 лева дето може да даде фира още утре ?

Днес си смених гумите и джантите - качих я на 16-ки и си купих гуми Континентал - е наистина гумите са много добри! Аз карам доста и имам доста опит, но досега не съм си купувал Континентал. Знаете че днес който от вас е карал в София, беше ден на летните шофъори - цариградско беше като декор за филм! На мен също ми се наложи да спирам екстремно и направо се учудих как се държеше колата! Гумите са усилени и въпреки това са меки, защото комфорта стана по голям!
Мисля че благодарение на някои от колегите и техните мнения тук направих най добрия избор! А всъщност се бях засилил за Мишлин!
Мисля че благодарение на някои от колегите и техните мнения тук направих най добрия избор! А всъщност се бях засилил за Мишлин!

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: летни гуми за е 39
Темата е стара но с оглед на това че Е39 стана по-масов автомобил я вдигам като актуална
Тази година заложих на нови Спортива и Федерал 225/55/16 че нещо не останаха пари за нови Континентал
А вие с какви ще карате?

Тази година заложих на нови Спортива и Федерал 225/55/16 че нещо не останаха пари за нови Континентал

А вие с какви ще карате?

- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
barty написа:Темата е стара но с оглед на това че Е39 стана по-масов автомобил я вдигам като актуална![]()
Тази година заложих на нови Спортива и Федерал 225/55/16 че нещо не останаха пари за нови Континентал![]()
А вие с какви ще карате?
Колега,ето ти една доста по актуална тема

- plam81
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
- Мечтае да кара: М5

Ето още сравнителни цени

Това ще ми е трето лято с тези:
Vredestein Ultrac Sessanta.Много добре стои в завоите и
също и на мокро.
http://picbg.net/img.php?file=ac1aa568a63ba224.jpg
Vredestein Ultrac Sessanta.Много добре стои в завоите и
също и на мокро.
http://picbg.net/img.php?file=ac1aa568a63ba224.jpg
Когато полужението стане напечено,
оцелявят само печените.
оцелявят само печените.
Аз имам един въпрос.Гледам масово се ползват размерите 235/45/17.Онзи ден/аз съм със същия размер гуми/отнесох двете си десни гуми и джанти по прословутите чисти софииски улици и сериозно се замислих или да сменям цолажа или да слагам по-високи гуми,но понеже видях,че не само аз съм на този размер,та да питам..Вие как се справяте по уличните препятствия с тази височина гуми.
ПП Сериознно съм се замислил направо за ...55/17 размер.Някой движил ли е с толкоз високи гуми и ако е как е мястото в калниците,остава ли свободно място или е тука тука да зажулват.
ПП Сериознно съм се замислил направо за ...55/17 размер.Някой движил ли е с толкоз високи гуми и ако е как е мястото в калниците,остава ли свободно място или е тука тука да зажулват.
- ilchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: всичко
kalingk написа:Аз имам един въпрос.Гледам масово се ползват размерите 235/45/17.Онзи ден/аз съм със същия размер гуми/отнесох двете си десни гуми и джанти по прословутите чисти софииски улици и сериозно се замислих или да сменям цолажа или да слагам по-високи гуми,но понеже видях,че не само аз съм на този размер,та да питам..Вие как се справяте по уличните препятствия с тази височина гуми.
Колега размерът е 50/17 който става за нас
[quote="kalingk"]..........quote]
Освен че километража няма да отчита правилно (разлика поне 5-6км/ч) ами предните гуми като завиваш яко ще жулят. 235/55/17 слагат на Х3 . Аз със зимните 225/50/17 (които не са от препоръчаните размери) на пълен оборот на рейката се чува как жулят леко (а разликата във височината от 235/45/17 не е чак толкова голяма). Мини просто на 15ки и така
Освен че километража няма да отчита правилно (разлика поне 5-6км/ч) ами предните гуми като завиваш яко ще жулят. 235/55/17 слагат на Х3 . Аз със зимните 225/50/17 (които не са от препоръчаните размери) на пълен оборот на рейката се чува как жулят леко (а разликата във височината от 235/45/17 не е чак толкова голяма). Мини просто на 15ки и така
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
ilchev написа:kalingk написа:Аз имам един въпрос.Гледам масово се ползват размерите 235/45/17.Онзи ден/аз съм със същия размер гуми/отнесох двете си десни гуми и джанти по прословутите чисти софииски улици и сериозно се замислих или да сменям цолажа или да слагам по-високи гуми,но понеже видях,че не само аз съм на този размер,та да питам..Вие как се справяте по уличните препятствия с тази височина гуми.
Колега размерът е 50/17 който става за нас
аз съм с 17, 225на55.да ти кажа колата вози супер.има и снимки.ако някой иска имам дв вредещаинки 17.245 на 45. само че не мога да кача снимки.нито опира нито нищо.ако искаш снимка дай адрес и ше пратя.
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3