За или против ЧИП-тунинг на TDS-ката!!!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 23 Апр 2008, 22:33

е тия 8лева променят всичко :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DANTE525tds » 23 Апр 2008, 22:44

SORRY колега!
аз се бях замислил за 800 кинта, ама верно е все тая!!!
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CreAt1ve » 23 Апр 2008, 22:52

DANTE525tds написа:Да , колега, къде го монтира?
това е страшна цена!
Но дали има разлика между различните чипове? а от там и цената да е различна?

Еми аз си го поръчах от германия от този човек с чиповете и си го монтирах при някаф негов човек в София. Много сам доволен и на последното бмв събиране което присъствах разцепих 1 525 тдс с чип, но той беше с ръчни скорости. Много върви колата и намали разхода ако някой иска повече инфо на лично
Абе кой кво ще да казва "ПЕРКАТА" си е перка !

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 sedan

Мнение от furnata » 24 Апр 2008, 9:50

BoyVel написа:WOW еми не знам,но 800 кинта си е бая според мене,а къде може да ме закачат специално за това да проверя!?!?! :P

Пиши едно лично и ще се разберем -за цената някаде една трета от тая дето споменаваш ;)
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA вече:)

Мнение от BoyVel » 24 Апр 2008, 11:46

furnata написа:
BoyVel написа:WOW еми не знам,но 800 кинта си е бая според мене,а къде може да ме закачат специално за това да проверя!?!?! :P

Пиши едно лично и ще се разберем -за цената някаде една трета от тая дето споменаваш ;)

Ама аз УЖ имам,просто искам да отида някаде да провера!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

ре

Мнение от slavianko » 24 Апр 2008, 12:30

BoyVel написа:
furnata написа:

Колега проверката става доста лесно. Сваляш си ЕКУ-то на букса е и става за секунди отстрани има крачета и ако са го отваряли за да сменят чипа то си личи и няма как да сбъркаш просто. Самото ЕКУ се отваря с няколко болтчета и ще видиш сам дали някой го сменял или не. Аз преди години имах ТДС и сам му сменях чипа. Само да кажа че да дадете 800лв за чип е най лесният начин да си дадеш парите на вятъра. Има колеги които могат да ти предложат чип и на доста по малка цена. Все пак един чип струва буквално стотинки и е важно просто информацията на него да е качественна. Все пак всеки си решава къде иска да си даде парите аз просто давам съвет и не искам да изляза виновен ако някой е на друго мнение ;)
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

старши ентусиаст
Аватар

Re: ре

Мнение от ///sasho » 24 Апр 2008, 13:17

slavianko написа:
BoyVel написа:
furnata написа:

Колега проверката става доста лесно. Сваляш си ЕКУ-то на букса е и става за секунди отстрани има крачета и ако са го отваряли за да сменят чипа то си личи и няма как да сбъркаш просто. Самото ЕКУ се отваря с няколко болтчета и ще видиш сам дали някой го сменял или не. Аз преди години имах ТДС и сам му сменях чипа. Само да кажа че да дадете 800лв за чип е най лесният начин да си дадеш парите на вятъра. Има колеги които могат да ти предложат чип и на доста по малка цена. Все пак един чип струва буквално стотинки и е важно просто информацията на него да е качественна. Все пак всеки си решава къде иска да си даде парите аз просто давам съвет и не искам да изляза виновен ако някой е на друго мнение ;)

Колега , въобще не е глупост да си дадеш парите за качествен чип , все пак всяка хубава и качествена услуга си има стойност. Има най ралични чипове т.е. различни платки с различни софтуери и всеки си преценява какво иска да си сложи в колата. Когато искаш да си сложиш чип , отиваш в съотвтната фирма , която предлага тази услуга ,а доколкото съм чувал те вече действат така: пращат данните на колата при производитела и съответно той му връща софтуер , който ще пасне само за тази кола и така затварят кръга и неможе да се копира един чип и да се постави на други коли , така че , нов модел чип и да е евтин /копиран/ едва ли ще намериш. Не съм сигурен , че това нещо струва стотинки. А и евтин чип може да си намериш , но няма да има нищо общо с този за който става въпрос в темата.

:D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 24 Апр 2008, 13:27

///sasho написа:
slavianko написа:
BoyVel написа:
furnata написа:

Колега , въобще не е глупост да си дадеш парите за качествен чип , все пак всяка хубава и качествена услуга си има стойност. Има най ралични чипове т.е. различни платки с различни софтуери и всеки си преценява какво иска да си сложи в колата. Когато искаш да си сложиш чип , отиваш в съотвтната фирма , която предлага тази услуга ,а те вече действат така: пращат данните на колата при производитела и те му връщат софтуер , който ще пасне само за тази кола и така затварят кръга и неможе да се копира един чип и да се постави на други коли , така `е , нов модел чип и да е евтин /копиран/ едва ли ще намериш. Не съм сигурен , че това нещо струва стотинки. А и евтин чип може да си намериш , но няма да има нищо общо с този за който става въпрос в темата.
Искаш ли да те свържа с човек който ще ти сложи чип само за 100лв на атмосверна и 150лв на кола с принудително пълнене. ;) После иди си я закарай да и проверят смеси, аванс абе всико квото ти душа сака и да видиш че е направен безупречно. Не съм споменавал имена щото да не прозвучи като реклама ама просто не ми оставяш друг избор. Една камара колеги са ползвали услугите на същият човек и няма недоволни до сега. А ти като си решил да си дадеш парите давай си ги твои са си все пак лошо няма :winky:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

ентусиаст
Аватар

Мнение от furnata » 24 Апр 2008, 13:30

BoyVel написа:
furnata написа:

Ми айде да проверим де ще го изчетем ще го сравня със тунинг файл и то ще си каже ;)
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 24 Апр 2008, 13:44

slavianko написа:

Искаш ли да те свържа с човек който ще ти сложи чип само за 100лв на атмосверна и 150лв на кола с принудително пълнене. ;) После иди си я закарай да и проверят смеси, аванс абе всико квото ти душа сака и да видиш че е направен безупречно. Не съм споменавал имена щото да не прозвучи като реклама ама просто не ми оставяш друг избор. Една камара колеги са ползвали услугите на същият човек и няма недоволни до сега. А ти като си решил да си дадеш парите давай си ги твои са си все пак лошо няма :winky:

Не искам да ме свързваш с никой , защото моята кола е с чип още от преди 5 години.
Плюс това ако сега щях да си слагам чип , щях да отида в "Digital Tuning" , защото чувам , че за момента те са най-добрите , а няма да търся някой за 100-150лв. да ми върши услуга , която при другите е 750-800лв , защото много се съмнявам , че качеството на двете услуги ще е еднакво , за да има такава разлика в цената.
Предполагам , че чипа който слага твоя човек , няма нищо общо с този , който предлагат за по-високата цена.

ентусиаст
Аватар

Мнение от furnata » 24 Апр 2008, 14:20

///sasho написа:
slavianko написа:

Не искам да ме свързваш с никой , защото моята кола е с чип още от преди 5 години.
Плюс това ако сега щях да си слагам чип , щях да отида в "Digital Tuning" , защото чувам , че за момента те са най-добрите , а няма да търся някой за 100-150лв. да ми върши услуга , която при другите е 750-800лв , защото много се съмнявам , че качеството на двете услуги ще е еднакво , за да има такава разлика в цената.
Предполагам , че чипа който слага твоя човек , няма нищо общо с този , който предлагат за по-високата цена.

Не спорете- цената е базирана изцяло на пазарна икономика.Сашо не само диджитал пращат файлове насам -натам .Разбира се всеки е свободен да прави каквото си иска -но може да се обзаложим че файл от диджитал с нищо не е по-добър от файл от тунерист който се занимава доста дълго време.Така че ако на някой му харесва да му смъкват кожата само защото мисли че като е скъпо непременно е по-хубаво,то тогава нека го дерат негова си работа ;) Аз също мога да ти продам файл който реално струва около 100 евро (зависи от колата) за примерно 500евро ;) Само да има навити нали разбираш........И после и на дино да се мери пак ще покаже колкото и в диджитал -ако не и повече ;) Това цялото нещо дето си го дрънкаме тука е всъщност съвкупност от доста неща които могат да станат ясни само като почетеш доста тук там.Ако ти е интересно ще ти пусна един два линка ;)
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 24 Апр 2008, 14:44

Абе колкото и да си пишете , няма да ме убедите с приказки , че двата чипа са едни и същи и колата ще работи по един и същи начин и с двата , а само цената им е с огромна разлика.
Това все едно ми казваш не си слагай оригинални части на колата , а си купи ментета , те са същите , а разликата в цената е огромна.
Казвам ви , колата ми вече е над 5 години с чип от "АТВ Тунинг" /тази фирма вече я няма/ и до сега не е дала 1 проблем свързан с чипа , което за това време е супер от там нататък няма какво повече да ви обяснявам. Аз съм доволен от това , което ми е в колата , така че няма смисъл да ме убеждавате , че ако чипа не беше този , а някой друг щеше да е същото. Всеки сам си преценява какво иска да си сложи в колата.

старши ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от slavianko » 24 Апр 2008, 15:32

///sasho написа:Абе колкото и да си пишете , няма да ме убедите с приказки , че двата чипа са едни и същи и колата ще работи по един и същи начин и с двата , а само цената им е с огромна разлика.
Това все едно ми казваш не си слагай оригинални части на колата , а си купи ментета , те са същите , а разликата в цената е огромна.
Казвам ви , колата ми вече е над 5 години с чип от "АТВ Тунинг" /тази фирма вече я няма/ и до сега не е дала 1 проблем свързан с чипа , което за това време е супер от там нататък няма какво повече да ви обяснявам. Аз съм доволен от това , което ми е в колата , така че няма смисъл да ме убеждавате , че ако чипа не беше този , а някой друг щеше да е същото. Всеки сам си преценява какво иска да си сложи в колата.
Братле изобщо не искам и да те убеждавам дори. Колегата по горе доста добре ти го е написал но ти явно си знаеш твоето. Ще ти дам следното сравнение. това е все едно да си купиш оригинален диск с музика но диска да ти е Принко като можеш да си купиш неоригинален пиратски диск със същата музика със същото качесвто че може дори и по добро само че не на принко ами примерно на много по добър диск като вербатин примерно. Дано си ме разбрал правилно ;)
Чипа струва буквално стотинки. Той е чисто и просто един носител на информация. Скъпа е самата информация вътре не чипа. Така че ако човека има правилният софтуер то той по нищо не би отстъпил на този който ти го продават примерно за 800лв. Тези фирми просто плащат данъци заплати на работници плащат си за правата за да продават тази стока и просто няма как да ти продадат на цената на един нелегален чип. Замисли се само :winky:
Последна промяна slavianko на 24 Апр 2008, 15:37, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от furnata » 24 Апр 2008, 15:32

///sasho написа:Абе колкото и да си пишете , няма да ме убедите с приказки , че двата чипа са едни и същи и колата ще работи по един и същи начин и с двата , а само цената им е с огромна разлика.

Ма разбира се че не са еднакви зависи какви точно настройки са пипани и по колко.И никой нищо не те убеждава точно тебе оди слагай и за 2000лв ако искаш 8) Обяснявам нещата принципно как седят .Пак щи кажа почети преди да се пениш толко.И щом знаеш че се пращат файловете отде знаеш дали някой друг също не ги праща там ама със друга ценичка.Иначе намери си връзки в Диджитал и ги питай колко им излиза файла-ако ти кажат ;) пък после ела ми разправяй пак за цените и качеството :D

Лек пример само ще ти дам V-Max също са добри -защо мислиш цените им са наполовина :idea: ;) И в тоя ред на мисли кво ми пречи и на мен да си правя цената която смятам за нормална знаейки истинската ;)
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 24 Апр 2008, 17:04

///sasho написа:Това все едно ми казваш не си слагай оригинални части на колата , а си купи ментета , те са същите , а разликата в цената е огромна.

Тя и за части купени от камор или вносителя на съответната марка части разликата в цената не е малка, въпреки че разлика в частите няма. :mhihi:
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

ПредишнаСледваща

Назад към E39