Курсове за програмисти
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Курсове за програмисти
Здравейте , може ли някой да ми каже дали знае нещо свързано с програмисти и какви курсове трябва да се искарват ... за евентуално започване на работа като такув и колко пари струват курсовете за
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Хехе... курсове...
Ами не, за да почнеш работа просто трябва да ги разбираш нещата... има разни тестове, задачки, али-бали по интервютата. А за това има само един начин - с практика.
Принципно в университетите има такива специалности... ама и те ти дават само основа.

Ами не, за да почнеш работа просто трябва да ги разбираш нещата... има разни тестове, задачки, али-бали по интервютата. А за това има само един начин - с практика.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
Бе в университетите нищо не дават! Аз съм от там, не ме питай какво учим че ме е срам да ти кажа! Взимай сертификати от сиско академи (за 3 години са валидни) научи php mysql xml и гледай по 1200-2500 лв. заплата на месец! Разликата зависи от това, къде работиш!
УСПЕХ
УСПЕХ
От тогава русото не е на мода.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Feanor написа:..Хехе...
Бате недей, така, очевидно не си в тези среди. mislead програмирането е страшно изнервяща и депресираща работа (понякога) но заплащането в ИТ сферата е повече от уникално. В момента се търсят програмисти най вече на Java i C#, PHP- то е адски важно, много приложения и динамични сайтове го използват. Курсове незнам как и къде има но, знай че фирменото обучение е най-най важното, сиреч работодателя в повечето случай те обучава. Това е практика все по разпространена в нашата проста държава. Тази практика позволява на работодателя да шлифова диамантите си. Най-важното да си програмист е да си, последователен, организиран и Англоговорящ. Най малкото щото 90% от литературата която ползваме е на английски.
А и да цитирам to60 MySQL, Sql server за 1 седмица ще ги научиш, ма само те не ти стигат за нищо. PHP, Java i C# това е в момента най-високо платеното, средна заплата от 1500лв е ок нали?
Желая ти късмет колега

Последна промяна deyan-enchev на 21 Апр 2008, 21:03, променена общо 1 път
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Бате, точно щото съм в тези среди, та горе-долу имам представа за какво става дума. Ако си мислиш, че някой за два месеца ще те научи що е то програмиране... забрави.
За фирменото обучение си прав, но за да те вземе някой да те обучава трябва вече да имаш солидна основа.

За фирменото обучение си прав, но за да те вземе някой да те обучава трябва вече да имаш солидна основа.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
Аз работя такова нещо в момента(java web developer), преди да ме вземат в сегашната ми фирма, имах само многоо основни пониятия за програмирането(повече не като синтаксис, а като теория). Тук първо взех два сертификата(java и Oracle) и започнах вече на проекти. Истината е че имам много да се развивам като програмист, но вече го имам началото и без работа няма как да остана.
t060 написа:Бе в университетите нищо не дават! Аз съм от там, не ме питай какво учим че ме е срам да ти кажа! Взимай сертификати от сиско академи (за 3 години са валидни) научи php mysql xml и гледай по 1200-2500 лв. заплата на месец! Разликата зависи от това, къде работиш!
УСПЕХ
Са остава и да ни открехнеш кво общо имат Сиско с програмирането...
In Ban We Trust!
Курсовете са ок. Говорим за курса Sun Certified Java Developer (за Java очевидно), за C# незнам как стоят нещата. PHP .. това програмиране ли е
Изказването за университетите е тотално грешно. Софийското и Пловдивското ФМИ са перфектните места (ако си в "Информатика") ! Защото там получаваш това, което ще ти е нужно по-нататък. В повечето курсове не се учи обектно ориентирано програмиране и алгоритми.

Естествено ! Всяка маймуна може да научи синтаксиса ! Искат теория и някои особености на самия език.преди да ме вземат в сегашната ми фирма, имах само многоо основни пониятия за програмирането(повече не като синтаксис, а като теория
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"
alexand
Така е, ама за да си програмист(аз както казах съм web developer) си трябва бая учене и доста сериозни познания по математика. Ако mislead няма 20 години може да се пусне в тая посока, аз лично вече бях минал тия години и не ми се занимаваше с четене тепърва и затова започнах директно. Предполагам винаги ще съм много далече от програмист, но в сферата която работя, мисля че няма да имам и нужда.
Така е, ама за да си програмист(аз както казах съм web developer) си трябва бая учене и доста сериозни познания по математика. Ако mislead няма 20 години може да се пусне в тая посока, аз лично вече бях минал тия години и не ми се занимаваше с четене тепърва и затова започнах директно. Предполагам винаги ще съм много далече от програмист, но в сферата която работя, мисля че няма да имам и нужда.
- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
eraziel написа:Са остава и да ни открехнеш кво общо имат Сиско с програмирането...
Ми пречи ли ти да вземаш и по 10% от оборота на мрежата, в която работиш? А не само да програмираш за "мизерните 1500 лв." Ти кажи кое е по-добре, за няма да споря
От тогава русото не е на мода.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
alexand написа:PHP .. това програмиране ли е..
Ти май много ги разбираш програмните езици викаш

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Akyosev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 535D, E39 M5 99,E36 328is '97
- Мечтае да кара: E46 M3 Csl
- Детайли за колата: IS с присадено сърце, конита-монита и т.н. :)
deyan-enchev написа:alexand написа:PHP .. това програмиране ли е..
Ти май много ги разбираш програмните езици викаш
Колеги са ми казвали, че PHP ти "разваля" мисленето като програмист. А че се ползва много е ясно, все пак доколкото знам е доста лесен за научаване. Особено ако имаш представа от C.
Та по темата ... научи поетапно работите. Според мен започни от книги с най-простия C синтаксис и алгоритми(в момента не мога да се сетя как се казваше най-добрата, но е писана от създателя на езика) и след това чети Java. Базите данни и PHPто след това също ще ти помогнат доста.

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2