M52 Филтър на картерни газове ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
M52 Филтър на картерни газове ?
Здравейте интересува ме живо има ли в М52 такъв добитък като филтър на картерните газове и ако е да къде се намира точно ?
Пуснах търсачката за да се самообразовам но се оказа че ма 60 страници с отговори които нямат нищо общо

Пуснах търсачката за да се самообразовам но се оказа че ма 60 страници с отговори които нямат нищо общо

Повечето коли имат PCV valve - клапан за вентилация на картера. Води се консуматив и се сменя на всеки 45-50 000км. В нашата страна я има 2 майстора които знаят че съществува това я не. Филтър не виждам за какво да има. Към тая система има филтър единствена за свежия въздух който настъпва към картера и в повечето случаи представлява едно киче което стои във кутията на въздушния филтър.
- Icco
- Музикално деформиран
-
krasman написа:моита като я запаля докато загрее,мирисше доста-от какво е?
Въпроса ми беше сериозен и няма нужда да драскаш каквото и да е само и само да си отговорил !
Та има или не ?
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Ицо, ето това има, клапан... http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- venci-bs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 328i
- Мечтае да кара: E36 M3
ETW_You_ написа:Да ама това е регулатор за налягане на картерните газове а не филтър.
Колега съгласен съм с теб,че е регулатор,но играе ролята и на филтър

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
venci-bs написа:ETW_You_ написа:Да ама това е регулатор за налягане на картерните газове а не филтър.
Има дренаж , отделя маслото от въздуха.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- Icco
- Музикално деформиран
-
Le Transporteur написа:venci-bs написа:ETW_You_ написа:Да ама това е регулатор за налягане на картерните газове а не филтър.
Има дренаж , отделя маслото от въздуха.
А този добитък сменя ли се и може ли заради него по някакъв начин да харчи масло защото си похапва на моменти само и всеки вика че било заради този филтър или там каквото се пада
Абе луда работа може ц2 месеца да не харчи може и за седмица да долея половин литър

- venci-bs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 328i
- Мечтае да кара: E36 M3
- Icco
- Музикално деформиран
-
venci-bs написа:Сменя се и не е голяма сложнотияНо колега незнам да ли е възможно да ти се губи масло от него
И аз не съм много съгласен с тази теория но всеки който ми е видял двигателя казва че е перфектен а при майстори не си е показвал магариите

- inseCT
- младши ентусиаст
-
- Кара: докато има!
- Мечтае да кара: Steptronic
- Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)
Re: M52 Филтър на картерни газове ?
Icco® написа:Здравейте интересува ме живо има ли в М52 такъв добитък като филтър на картерните газове и ако е да къде се намира точно ?
Пуснах търсачката за да се самообразовам но се оказа че ма 60 страници с отговори които нямат нищо общо![]()
Абе да ти кажа,че и при мене стават некви такива простотий...понеже докато си карам мирише доста на бенз,имам предвид с леко отворен джам,иначе и мойта не пипа маслото,ама като рече си глатва малко...и то без никакав смисал,или ше харчи или не...тя кога си иска...

Ходих на майстор да гледа гарнетата,и никаде няма дупки или да издиша от някаде...а си мирише бая на газове в купето...двигатела ми е бетон..

Re:
Icco написа:И аз не съм много съгласен с тази теория но всеки който ми е видял двигателя казва че е перфектен а при майстори не си е показвал магариите
Тя и мойта имаше проблем с оборотите, играеха... и на 5-6 диагностики я закачахме - НИТО ЕДНА ГРЕШКА. Според софтуера - перфектна. ДА ама не... и проблема беше именно в този въпросния филтър за картерните (както и в дросела де...). Факт е, че след смяната им колата заспа. Филтъра се намира под колекторите на мотора. Около 100-120 лв е, нов, за M52. Ако имаш излишни пари, може да го смениш, за хубаво ще е.
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
Re: M52 Филтър на картерни газове ?
може да гори масло от него. 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
15 мнения
• Страница 1 от 1