Вътрешно огледало, счупен преден прозорец!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46Ci

Вътрешно огледало, счупен преден прозорец!

Мнение от toni2222 » 07 Мар 2008, 0:26

Колеги,днес докато си отварях жапката от шофьорското място,случаино ударих с лакът витрешното огледало,а то увисна на едно кабелче и отчупи част от стъклото,какво да правя сега ? трябва ли да сменям стъклото или да си залепя по някакъв начин по-надолу огледалото ? :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 520,523

Мнение от боцко » 15 Мар 2008, 5:16

здравеи ,ако не ти е спукано стъклото там кадето се е отчупило огледалото го злепи с епоксидна (скъпа ,хубава )смола на същото място и не забравяи да обезмаслиш и двете части стъкло на огледалото и на предното стъкло непосредствено преди да ги залепиш след това идва трудното да задържиш огледалото на мястото му до като смолата изсъхне 24ч има и бързо съхнещи 40 мин аз лично си отрязах 2 летви от облегалките на предните седалки до огледалото и от таблото до огледалото доста платнено тиксо, слагаи малко смола щото избива като го натиснеш тва е ,успех надявам се да сам ти бил полезен.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toni2222 » 15 Мар 2008, 16:28

мерси колега,сега ще потърся такава смола :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 16 Мар 2008, 18:20

купи "капчица" или онова лепило дето лепят на рекламата ония идиот от тавана докато си изповърне червата с лимфа и кръв :mhihi: :mhihi: с епоксидна смола съм направил гърне и за една година не изби ама трябва да стои 24 часа

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toni2222 » 18 Мар 2008, 1:42

купих си от shell някакво лепило(13лв),което било само за това, само за вътрешни огледала. Утре ще пробвам да го залепя, защото трябва темперетурата да е мин. +15 градуса, само че се чудя дали да го залепя на мястото, където беше или по-надолу малко, защтото където си му е мястото се отчупи част от стъклото и е вдлъбнато..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 19 Апр 2008, 17:30

Колега добре ли стана? По-надоло ли го залепи или на същото място че и на мен ми се случи абсолютно същата работа днеска, като реших да си тръкна предния джам с един препарат (направо ме хвана яд че съм се събудил днес) като му набих един лакът и увисна на кабелчетата и на него остана парченце от стъклото - тва лепило от шел-а свурши ли работа?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toni2222 » 19 Апр 2008, 20:12

много кофти ,много нелепа работа,и аз доста се изнервих.Преди да го залепиш отиди до застрахователите да ти пишат ново стъкло ,поне аз така направих,а с това лепило от shell нищо не става,накрая отидох в cobra автостъкла ,там от огледалото махнаха металната част ,зачистиха го добре,сложиха някво лепило,от там на прозореца под мястото където е било и след 15 мин закачихме и огледалото на металната част,по-добре не пробваи сам,а и ми взеха 10лв,доволен съм :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 19 Апр 2008, 20:20

какво каза на застрахователите :mhihi: ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toni2222 » 19 Апр 2008, 20:37

Че съм спрял по-рязко и един приятел е изхвърчал напред,защото е бил без колан и ми е потрошил огледалото и прозореца :mhihi: щеше да е глупаво да кажа,че сам съм си го счупил..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 19 Апр 2008, 22:43

понеже сега говорих с едно другарче дето наскоро си смени съклото на омегата заради чукнато от камъче (доста малка "цънка" м/у другото) и ми каза че на него от ДЗИ му поели и гумените оплътнения около сътклото, интересно ми е на мене дали ще ми ги поемат от Армеец моите, щото аз лесно ще си залепя огледалото някъде, но моите уплътнения са доста зле напукани и изгорели от слънцето и ще е по добре нов джам май ( и уплътнения :) ), скоро някои правил ли е подобна процедура.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 19 Апр 2008, 23:28

Ако отбележиш, че искаш да ти платят щетата по фактура, а не по експертна оценка, ще ти платят всичко - личен опит ;)
Дори могат да платят и рейн сензора, както е в случая счупването около огледалото, има сензор и се е прецакал.

А на автора на темата и други, които се интересуват, мога само да ви кажа:
Хората по сервизите не хапят и не гледат да ти съдерат кожата от гърба, както си мислите ;)
Не си купувайте разни ментета за по 13-15лв, а идете при всеки един авто стъклар и процедурата ще излезе точно 5 до 10лв залепването на огледалото+залепянето на стъклото.

Назад към E39