теч на масло
Модератор: Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- nikinenov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 335d, F30 320d
теч на масло
Здравейте,
днес сутринта гледам под колата (под двигателя по отляво) на земята едно маслено петно бая големичко
. Стреснах се, проверявам масло на двигателя - ок, антифриз - ок, спирачна течност - ок, обаче се осъмних в маслото на сервото - мисля че е ок - по книжка при запален двигател трябва да е между мерките - моето е там, като се спре двигателя обаче трябва да се качи над горната мярка, ама моето не се качи. Чудя се дали няма то да е потекло. При стояща запалена кола като завуртя волана до край в едната посока при крайно положение се чува много як скърцащ звук.
Идвам на работа, спирам колата на паркинга, ходих да гледам след 2-3 часа има 1-2 капки пак. Ако може да ми дадете някой съвет ще съм ви много благодарен.
днес сутринта гледам под колата (под двигателя по отляво) на земята едно маслено петно бая големичко

Идвам на работа, спирам колата на паркинга, ходих да гледам след 2-3 часа има 1-2 капки пак. Ако може да ми дадете някой съвет ще съм ви много благодарен.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Ами качи я на канал и виж първо точно откаде тече ,преди да се говори за мерки някви .. може да е нещо елементарно ,например на маркуча на казанчето на хидравликата има една скоба ,от нея обича да просълзява но чак за теч ,незнам ..
- nikinenov
- кандидат ентусиаст
-
"теч" всъщност е малко силно казано сега ходих пак да я погледна и имаше 1-2 капки отдолу, наистина може да е някоя разхлабена скоба
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Долей масло и виж дали ще спре да ти "хърка" кормилната уредба.
Печката имаше същия проблем и се оказа че просто хидравличното масло не е достатъчно.
Печката имаше същия проблем и се оказа че просто хидравличното масло не е достатъчно.
- nikinenov
- кандидат ентусиаст
-
ОК благодаря, ще погледна какво масло трябва и ще досипя
като завъртя волана докрай доста рязко хърка, мога и да я закарам да я погледнат за всеки случай
като завъртя волана докрай доста рязко хърка, мога и да я закарам да я погледнат за всеки случай
И аз имах подобен проблем...
....беше маркуча на хидравликата между помпата и кормилната кутия.
Беше едва забележимо сцепен. но няма оправяне - нов....
Беше едва забележимо сцепен. но няма оправяне - нов....
6 мнения
• Страница 1 от 1