и аз съм вече с кожа...

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

и аз съм вече с кожа...

Мнение от slav4o1 » 16 Апр 2008, 0:59

свалих задните седалки и сложих кожата :) ама предните отдолу са буксите за пиропатрона , хубаво тях ще ги откача, и има и някакво жило което държи седалката за колата ... и е като хванато с нит за седалката да не може да се извади ... за какво ли е това жило и как да го откача.. :uups:

бтв: като сложа и предните ще пусна снимки

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DANTE525tds » 16 Апр 2008, 8:38

Супер колега!
На мен само да ми се размине с главата, и като си взема колцата почвам да мисля по въпроса с кожата!
Чакам снимки!
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535xd LCI

Мнение от Kartoff » 16 Апр 2008, 9:19

Жилото е за ухото на колана, което е на колонката между вратите... Мести се нагоре и надолу когато местиш седалката напред и назад...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 16 Апр 2008, 9:59

точно така колегата Kartoff ти е обяснил, деистваи и даваи снимки, па после ше сравняваме :winky:
ти кво само седалки ли ? а кори на вратите и т.н. ?
къв цвят е кожата, задните седалки са като се сетя и на сън ги махам .. само на 2 болта .. ха :)
ама като се сетя таблото и ми става лошо :uups:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от slav4o1 » 16 Апр 2008, 10:21

Изображение

хм ето за това жило става въпрос как да го махна не става да се откачи :uups:

иначе салончето е със същия сив цвят като стария ми интериор и голям късметлия се оказах, барчето въобще няма да се пипа, даже и с корите не ми се занимава че тия кожените са доста по прецакани от моите...ама ще видим нека предните седалки да наглася първо

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 16 Апр 2008, 11:18

лесно се маха бе човек слушаи ме, пробваи там мъчи се и ше намериш начин, ако не накрая я срежи и готово :) ама при мене се откачи лесно и се закачи лесно..! ]

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от slav4o1 » 16 Апр 2008, 20:45

да ве много съм бил тъп откачих го ама нали като немога нещо веднага да напиша във форума...
ето снимчици сложих го изцяло:

Изображение

подглавниците предните ги нямаше някои ги беше взел .. ама кво да права за 80 паунда толкова без подглавници

Изображение

тука му затрих щипчицата и го "побългарих" малко селско ама така ще е докат не намера нова
Изображение :mhihi:

всичко ток и жица само като че ли старите ми седалки бяха по "мощтни". В смисъл като не седя на тях и дръпна ръчката да се пързулне напред а а няма никои иначе другите работи бачкат добре.. дали с ВД40 да не напръскам отдолу амортисиорчетата нали е хидравлика... :uups:
иначе друго прецаках си резбата на един от 4-те болта и сега не влиза :uups: :uups: срам ама съм си недоделян кво да се праи сега с 3 болта

за корите на вратите много се чудих и маи ще ги оставя: имам теи варианта да сложа новите (които не ми харесват защото имат пепелници отзад) да си остана със старите или да отлепя кожата от кожените кори и да намеря някои да ми я залепи..защото от едно място беше тръгнала да се разлепя и какво да видя отдолу тапицерия като на моите старите..те значи само ги лепят отгоре тия кожи и това е.. и на новата е счупени щипки и сега и щипки да търся иначе всичко друго 6 8)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 16 Апр 2008, 21:16

Аааа клега, мого гуд бе Изображение
Къде ти го правиха и какви пари ти излезе!?

И един страничен върпос, предна лява седалка, дали не може да се дръпне по-назад!?Така като гледам, има доста дупки по релсата и дали няма начин да се премести на първата дупка погледнато отпред.Че съм леко височък и ми е тесничко, та ако има вариант да дръпна седалката още назад, ще ми е много добре 8)

Сега съм на втори отвор и имам един свободен отпред.То ще е около 2-3см, ама все е нещо.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от slav4o1 » 16 Апр 2008, 21:24

mad_presley написа:Аааа клега, мого гуд бе Изображение
Къде ти го правиха и какви пари ти излезе!?

И един страничен върпос, предна лява седалка, дали не може да се дръпне по-назад!?Така като гледам, има доста дупки по релсата и дали няма начин да се премести на първата дупка погледнато отпред.Че съм леко височък и ми е тесничко, та ако има вариант да дръпна седалката още назад, ще ми е много добре 8)

Сега съм на втори отвор и имам един свободен отпред.То ще е около 2-3см, ама все е нещо.

ами не не знам другите дупки дали са направени да си слагаш болта където искаш :mhihi: щото тая първата е по широка..незнам пробваи. иначе салончето си го намерих в една морга 80 паунда и сам си го сложих 8)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 17 Апр 2008, 1:11

very GooD 8)
няма се ядосваш за нищо - всичко е станало перфектно !
така така друго е да се лЪзнеш на козичКа-Та, а :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 17 Апр 2008, 11:35

баси 80 х 2.45 = 196 кинта, честито караш най-евтиния кожен салон на света (ако и тука бяха такива цените нямаше да е зле)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 17 Апр 2008, 13:30

абе славчо моите седалки ми се струват доста по издути отстрани, ти сигурен ли си че тия твоите седалки не са били обикновени и не са облицовани в кожа.. ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от slav4o1 » 17 Апр 2008, 15:05

BMW-E39 написа:абе славчо моите седалки ми се струват доста по издути отстрани, ти сигурен ли си че тия твоите седалки не са били обикновени и не са облицовани в кожа.. ?

дам сега го забелязах, моите са от кола 1998 отзад на предните седалки няма джоб(демек (твоите сигурно са от феислифта) иначе както казах на корите на вратите кожата е залепена върху тапицерията (на твоите кожени кори на предните врати пише ли ербег?), със сигурност не са ги тапицирали тука никои не се занимава с такива работи.. изгърми гарнитура на главата и я карат на моргата сметаи

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 17 Апр 2008, 15:27

пише на предните кори на вратите AirBag !
седалките НЕ са ми от феислифт, ами са 1996 . дори по стари от колата ми !!!
и имам джобове отзад
щом на корите ти под кожата има и плат значи казвам ти кожата е
слагана допълнително.. !
твоите седалки са по нови от моите, което ме навежда на мисълта
че е малко смешно некои да си вземе 96-та с джобове а 98-ма без
и моите седалки беха без джобове /ама тия обикновените.../
казвам ти слагана е кожата после
ама тва не ти прави кефа по малък .. напротив :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 17 Апр 2008, 15:36

Джобовете се поръчват като допълнително оборудване - зависи първия собственик какво е поръчвал.
За салоните, мисля, че след 98, не чак след фейслифта, са малко по-тънки. И задната облегалка по средата не е масивна да опира в седалката, а е като плоскост и виси.
Изображение
ИзображениеИзображение

Следваща

Назад към E39