Протрити седалки на Е39! Автотапицер,къде и колко във Варна?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Протрити седалки на Е39! Автотапицер,къде и колко във Варна?

Мнение от pigeon » 07 Апр 2008, 12:48

Здравейте и от мен!
От скоро съм в Форума и съм много изненадан колко много и добри идеи и съвети има тука! Надявам се трядицията да продължи и да се намери някой който да ми помогне с инфо и съвет...
А ето и проблема ми : Шофьорската ми седалка е протрита тапицерията (Е39, '98) и немога никъде да намеря в Варна магазин за автодамаски или тапицер (то тапицери има, ама ми казват, че нямали такава тапицерия и да съм си я намерил сам!), е та ако някой знае нещо по въпроса да ми помогне!! Благодаря Ви предварително.

Потребител
Аватар

Мнение от LacitEgarot » 07 Апр 2008, 20:45

Специален магазин за автодамаски незнам, но за тапицерии има един в подлеза на ЖП гара и някъде на бул. "Съборни", срещу стоматологията.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 07 Апр 2008, 20:55

имаш 2 вариянта :
1. търсиш от морга цяла седалка с такава тациперия
2. правиш си кожено салонче при автотапицер, защото взимат едни и същи пари като ти прават колата с плат или изкуствена кожа, а вече с естествена става двоино
а квато и тациперия да сложиш само на твоята седалка ще личи .
да дават и колегите мнения . .

ентусиаст
Аватар
Кара: e39 525dA
Мечтае да кара: м6

Мнение от moni76 » 07 Апр 2008, 21:05

Както каза колегата по-горе, ако ще правиш само едната седалка ще стане супер кофти, ако не ти се дават пари за целия салон пробвай в някоя морга да си намериш като твоята ;) успех.
My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39

Изображение
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1 8)

Потребител
Аватар

Мнение от pigeon » 07 Апр 2008, 21:21

Благодаря на всички за съветите!!!!идеята ми беше да сменя предните две седалки,защото като изключим шофьорската седалка,другите са изключително и учудващо запазени :roll: ,варианта с седалка от автоморга го изключвам,а за ония магазина за дамаски.....проверил съм ги колега, но те просто нестават за автомобил!а колкото до кожата....мислих го като вариант,но по ми харесва компилацията от двете....кожа+плат,виждал съм и изглежда доста добре,просто обаче не ми се ходеше до София за 2 метра дамаска (образно казано) :D
ако някой се е сблъскал с този проблем нека да сподели какво е направил,защото си мисля , че доста хора ги интересува, просто е трудно да се намира инфо за какво ли не...... :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 07 Апр 2008, 22:42

питай пенчев да ти прати снимки от комбито направи го с алкандара страшна работа :D

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 08 Апр 2008, 1:21

grnka написа:питай пенчев да ти прати снимки от комбито направи го с алкандара страшна работа :D

Да, ама е в София човека-тапицер, иначе и аз ако му пусна моя салон, кожа с текстил... седи супер спортно.. Много са можещи момчетата!
Съвет: прати на момчето седалките по рейса, той ще ги посрещне и действайте.
8)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DANTE525tds » 08 Апр 2008, 11:23

Колега ела в Русе , тук има един пич ,цар е на такива неща, аз сега събирам пари за кожен салон!
Видях му работата , много го бива!
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emok » 08 Апр 2008, 20:52

Има една обява в "Продава" - салон Е39 -200лв. Я виж за какво става въпрос - да ти пусне снимки на седалката дето ти е зле.
Доста кончета в един обор.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от kres » 14 Апр 2008, 22:00

DANTE525tds написа:Колега ела в Русе , тук има един пич ,цар е на такива неща, аз сега събирам пари за кожен салон!
Видях му работата , много го бива!

Де го тоя и какви пари взема ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 14 Апр 2008, 22:31

имам перфектна седалка , т.е цял салон с всички кори и т.н.
ако искаш пиши ЛС
всичко е супер запазено

Потребител
Аватар

Мнение от pigeon » 16 Апр 2008, 9:42

за колегите от Варна.......както знаете имаше един много добър автотапицер на "Спартак", но когато отидох да видя какво и за колко ще ми оправи салони...ударих на камък...беше се преместил незнайно къде....и така след доста търсене и обикаляне попаднах на една фирма "Bossany" намира се на ул."Мир" 37 една къща е,и така там цената за работата е : предни седалки по 80 лв.,задна 150 лв., тапицерията или кожата който каквото му харесва ги има на много магазини, но аз лично ги купих от магазина срещу стоматологията !! цената на "здравата" кожа е около 10-13 лв, на тапицерията също....и така ако трябва да калкулираме се получава : 310 лв за труд + около 100 лв за материали = 410 лв чисто нов салон !!!!!! а забравих да кажа че може да се претапицират и тавана и вратите !!!!!технологичното време за това е по 1 ден на седалка,който иска да го прави трябва да знае че поне седмица малко ще му е неудобно с колата :D , но пък след това ще си вози снагата на нов салон!!!аз лично това ще го направя, но другия месец, като стане ще сложа снимки....надявам се да съм бил полезен на заинтересуваните !!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39

Re: Протрити седалки на Е39! Автотапицер,къде и колко във Варна?

Мнение от car_manqk » 29 Юли 2010, 18:14

Найстина по одбре е от изкуствена кожа на един приятел си претапицира салона колонките и тавана за 600 лв и салона му вече 2- ра година кара и не е мръднал поразпитай кадето намериш автотапицер да се ориентираш в цените сложното е да намериш читав майстор ида зима по евтино
Изображение

Назад към E39