едно въпросче за оборотите на празен ход..
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Rumburak
- младши ентусиаст
-
- Кара: съмтаймс сайдуейс по пистити :D
- Мечтае да кара: е30 м3
- Детайли за колата: e30 sedan m44b19
едно въпросче за оборотите на празен ход..
Колеги помагайте моля:
С метанова уредба съм и на метан като съм прави следното на празен ход -> мени оборотите между 500 и 1300 горе-долу ,като икономайзера също се побърква на определени интервали... в тези две клипчета ще видите какво имам предвид:
http://rumburak.data.bg/Video000.3gp
http://rumburak.data.bg/Video003.3gp
Ако някой може да даде насока или съвет как да го оправя ще съм мн. благодарен!

С метанова уредба съм и на метан като съм прави следното на празен ход -> мени оборотите между 500 и 1300 горе-долу ,като икономайзера също се побърква на определени интервали... в тези две клипчета ще видите какво имам предвид:
http://rumburak.data.bg/Video000.3gp
http://rumburak.data.bg/Video003.3gp
Ако някой може да даде насока или съвет как да го оправя ще съм мн. благодарен!

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Ако проблема е само на метан - причината не е в него
. Тоя, дето го е слагал, не е "излъгал" достатъчно ЕКУ-то, и то влиза в авариен режим. ICV-то кара оборотите да играят, най-вероятно заради липса на ламбда-емулатор 

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

- Rumburak
- младши ентусиаст
-
..
ivantchoG написа:Ако проблема е само на метан - причината не е в него. Тоя, дето го е слагал, не е "излъгал" достатъчно ЕКУ-то, и то влиза в авариен режим. ICV-то кара оборотите да играят, най-вероятно заради липса на ламбда-емулатор
Благодарско за отговора!!!
Лошото е че като заредих към 30л бензин(беше в резерва почти) и вече не играят оборотите на метан

П.П.: ясно ми е, че ще трябва да ходи на чичо доктор дето е слагал метана... ама ако имате идеи за него дето аз мога да направя ....

Да ти кажа приятел, може да не е от метана. Сега аз не съм много компетентен по принцип, но рискувайки да ме препсуват големите глави, ще ти разкажа следното. При мен почна да прави същото (аз карам на бензин, имам инсталирана газ, но не я ползвам) когато реших да се прегледм - взех едни момчета махленски разбирачи всичко си изглеждаше добре, почистихме дросела проверихме ми всички маркучета дето се сетихме, замервахме 2 часа жици - всичко изглеждаше прекрасно докъто не отворихме дебитомера ... сега си търся друг
Просто при мен симптомите са АБСОЛЮТНО същите, та за това си позволявам да се изказвам. Другото което забелязах е, че така прави машината (мойта) когато загрее, докъто е още студена оборотите пак бяха по-ниски от обикновенното, но не се менят. Както и да е - казвам ти да имаш едно на ум какво да прегледаш просто - успех.

- Rumburak
- младши ентусиаст
-
..
колеги, благодаря Ви много за насоките:yes: , ще проверя и тези неща и ще пиша ако успея да фикс-на проблема:!:
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Почисти си стъпковото моторче (оборотите на празен ход) или дебитомера си почисти/замени зависи от състоянието му - дали може да се ползва
8 мнения
• Страница 1 от 1