Профилактика на стартер
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- ben_g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525 TDS
Профилактика на стартер
Здравейте колеги,
Поразрових се из Е39 подфорума, ама не намерих тема в която да е описано някой правил ли е профилактика на стартера и в какво се състои процедурата. До колкото аз знам се сменят втулки и четки.
Ще съм благодарен ако някой е правил профилактика на скоро да сподели в какво се е състояла тя и къде я е направил. Мисля темата ще е полезна и за други колеги, на които им предстои подобна интервенция.
Поразрових се из Е39 подфорума, ама не намерих тема в която да е описано някой правил ли е профилактика на стартера и в какво се състои процедурата. До колкото аз знам се сменят втулки и четки.
Ще съм благодарен ако някой е правил профилактика на скоро да сподели в какво се е състояла тя и къде я е направил. Мисля темата ще е полезна и за други колеги, на които им предстои подобна интервенция.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Здравей, сам си правя тази профилактика на стартер и алтернатор, пред блока с ключове и отверки, и задължително омазани ръце. не е кой знае каква работа. Какво се сменя:предна и задна втулка, има една пластмаса за редуктора и ако е нацепена/счупена също и нея, четки ако се налага и вероятно бендикс също ако трябва.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
- ben_g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525 TDS
- боцко
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 520,523
ники даи малко инфо за цени, има ли демолтипликатор вътре пластмасата като венец с вътрешни зъби ли е колко струва? четките колко са на брои цени знаеш ли? 

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Нямате грижи, ето нормални цени: двете втулки по 1 лв - общо 2 лв.; оназ кръглата пластмаса
- 12 лв.; бендикс - около 60 лв. Тотал: 74 лв. Ако ви урежда нямате грижи,ще кажа и откъде ги пазарувам в София - кръстовището на Раковска и Сливница, ще го видите магазина отдалече. Останалото е мерак, сам да си ремонтираш колцата. И за последно: да не сте посмели да си купувате вносни лагери за алтернатора, само български - по добри са. Четките незнам колко са, не съм ги сменял.демолтипликатор
- боцко
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 520,523
7 мнения
• Страница 1 от 1