Климатроник Е34

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Климатроник Е34

Мнение от fen E34 » 10 Юли 2004, 20:30

Искам да попитам тези , които имат климатроник на Е 34 -ките си - как точно работят тези климатроници ? Имам предвид какъв е режима - постоянно ли работи или от време на време изключва компресора ? :shock: :oops:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 10 Юли 2004, 21:34

Трябва да изключва отвреме навреме .. усеща се като караш леко как включва и изключва.. ако не изключва си долей фреон преди да е станало късно :wink:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fen E34 » 10 Юли 2004, 22:13

Изключва и включва , но го прави някак си неравномерно - не е през равни интервали , а когато той си реши . Може би термометъра , който е при радиатора му подава сигнал и го включва и изключва !?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 11 Юли 2004, 14:29

от както я имам таз колица само един единствен път мисе вклю4и тоиа климатроник и то беше зимата като духаше топло и като стана много жега за малко се намали и пак по4на да духа силно а засега само си духа наколкото си го усилиа маи моят термометар сее прецакал нешто :cry:
ИзображениеИзображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fen E34 » 11 Юли 2004, 21:05

Дизелче , а фреон4е имаш ли в системата ? Моя правеше сума ти мизерии , но като извадих компютъра и го поставих на другия ден , той май се ресетва и сега си работи без грешка ! Говоря за комп. , който е зад радиатора на парното/ климатика в купето !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 11 Юли 2004, 23:58

пълен е до горе батка както си муе реда заштото преди николко дни го напулниха и пак ништо духа само колкото си го усиля
ИзображениеИзображение
Изображение

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 12 Юли 2004, 11:39

Идеята на климатроника е да поддържа еднаква температура. И за това има датчик за въздуха в купето. Намира се при врътките за градусите (едни малки процепцета). Вътре има малка турбинка, която се върти постоянно. Можеш да познаеш дали работи по прахоляка, който се събира около отворите. В зависимост от модела на климата може да си само с плавно регулиране на оборотите(като при Василен) или с комбинирано т.е. плавно и фиксирани степени (като при мене). Ако работи само на една степен, значи ти е изгоряло съпротивлението за регулиране на оборотите или просто липсва. С другите врътки за градусите определяш температурата в купето. Т.е. ако си му задал 18 градуса е естествено компресорът да работи постоянно. А при другите температури не можеш да очакваш равномерна във времето работа, защото зависи от много неща. Например, ако се движиш по път с дървета и има места където на голямо разстояние няма такива, а и колата ти е черна, а и пече яко слънце.....

Абе аз кво взех да ви обяснявам като на малки деца :) Това са май неща дето си ги знаете.
Изображение

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 12 Юли 2004, 11:48

TheBoss написа:Абе аз кво взех да ви обяснявам като на малки деца :) Това са май неща дето си ги знаете.

що бе !?!? говори си ... не ми пречиш :mha: :mha: :mha: ... даже и аз научих къде е датчика за вътрешната температура :wink: :yes:

Полковника
Аватар

Мнение от TheBoss » 12 Юли 2004, 11:55

Абе имах предвид пътя, дъветата и слънцето бре. Ма ти там в Куба тоя проблем го нямаш. При тебе само слънце :twisted:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fen E34 » 12 Юли 2004, 19:17

10X Boss !!! :D И при мен е плавно и с фиксирани крайни степени при топло и студено !!! Интересното е , 4е аз го карам на 16 градуса и компресора пак си включва и изключва !? А къде се намира това съпротивление за да видя дали го имам ? Моя климатроник е за Е32 - поне така пише на компютъра за управление на климатроника !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 12 Юли 2004, 22:17

Изключва когато температурата в изпарителя падне до определено ниво ,като се вдигне пак включва..На колкото и градуса да го сложиш трябва да изключва от време на време ,нарочно е направено така за да не прегрее евентуално помпата .. Един майстор на климатици ми ги обяснява тез неща.И затова ако нямаш достатъчно фреон температурата на изпарителя не може да падне колкото трябва ,помпата бичи постоянно и се прецаква.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fen E34 » 12 Юли 2004, 22:49

А това съпротивление къде е ?

Полковника
Аватар

Мнение от TheBoss » 13 Юли 2004, 12:02

Съпротивлението се намира зад лявата долна кора на централния панел, където се намира кракът на шофьора (в дясно от педалите). На картинката е под номер 5
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fen E34 » 13 Юли 2004, 15:08

:bowdown: :bowdown: :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M3
Мечтае да кара: Е46 М3
Детайли за колата: чудесна :)

Мнение от val » 15 Юли 2004, 9:00

между другото наскоро си почистих филтъра на климата за купето и започна да духа много по-силно и много по-студено :D :D :D
let the BMW be with you

Следваща

Назад към E34