моля ви помогнете на моята е 28ца.
Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
моля ви помогнете на моята е 28ца.
Няакой знае ли как се зацепва разпределителния вал спрямо коляновиа на е 28 1,8 карбуратор 90 коня аз разбрах къде има един белег на шайбата на коляновия вал има една резка която като съвпадне със един шиш над нея един пат идва на 1 ви и един пат идва на 4 ти цилиндър въпросът е когато сам на този белег как да наместя разпределителния вал кой е белега на разпределителния вал намерих и един белег на маховика като махнах една ламаринка от долната страна на скоростната кутия се открива малко маховика и на един от забите му има белег но незнам на каде трябва да сочи когато е направо надолу идва на 2 ри и 3 ти цилиндар на горна мартжа точка поне така мисля аз като напипвам буталата сас отверка през свещите има също и едно чопче на забното колело на разпределителния вал може и то да е белег но незнам на каде да сочи моля някой ако знае нещо да ми каже за да може и моята баба яга да излезе от бокса че вечем ного време е там благодаря на всички които ми помогнат по този проблем предварително.

Последна промяна Tano на 26 Мар 2008, 11:17, променена общо 1 път
Ние трябва да осигурим едно по добро бъдеще за България и нашите Български деца и Национал-Социализма е пътя за това

noty boy написа:Барт ми това което е показано на схемата е Ангренажно М40.
Демек БЪРКАШ ЧОВЕКА
ДАи му фаилчета за М10
На тая аутодата няма нищо за м10, и на е12, на е21, на е28, на е30 - нъцки. Ще ги изтрия, да не се бърка.
Ние трябва да осигурим едно по добро бъдеще за България и нашите Български деца и Национал-Социализма е пътя за това

Питах един приятел който е зацепвал м10-ка и каза, че белезите са на шайбите и съответно на блока и на главата (като на м20). Изчистил ли си хубаво главата, за да можеш да видиш дали има белег на нея?

Белега е на капака на шайбата на разпределителния вал. Като сложиш капака и на него има едно издадено, трябва да съвпада с белега на шайбата (на нея има една резка) или за по лесно, белега трябва да е на средата на тръбичката (май е маслопровод това) дето е точно зад шайбата, между кавалите.
Шайба = зъбно колело

Шайба = зъбно колело

Ами ти сигурен ли си 4е има резка на зъбното колело на разпределителния вал защото съм го разглеждал много обстойно и не се вижда резка да има вижда се само кръглото 4оп4е на зъбното колело което влиза във една дуп4ица на разпределителния вал и незнам то4но за кое казваш 4е е белега на капака да не е дето има дупка за болт за горния капак следователно ако е това то съвпада със онази тръби4ка над разпределителния вал дето няма общо със маслото къде по то4но се намира тази резка на зъбното колело когато го разглеждах нищо неоткрих ще проверя отново утре благодаря ти за помоща още веднъж но ако можеш уто4ни за тази резка.
Почти като снимка.
Жълто - зелената мацаница е белега. От картинката надявам се добиваш идея къде да го търсиш, пада се отвътре тъй да се каже. Външния кръг е където са зъбите на него, има изрязано и централната част където е дупката за вала.
П.С. Рисуването никога не ми е било силна страна, меко казано
а и поливахме дъщерята на един приятел допреди малко, тъй че...
Жълто - зелената мацаница е белега. От картинката надявам се добиваш идея къде да го търсиш, пада се отвътре тъй да се каже. Външния кръг е където са зъбите на него, има изрязано и централната част където е дупката за вала.

П.С. Рисуването никога не ми е било силна страна, меко казано

Намерих белега на разпределителния вал било една резка която не е на забното колело а на фланеца на разпределителния вал който е сас 5 дупки 4 от които са със резби за болтовете за зъбното колело а 1та дупка е без резба там влиза 4оп4ето на зъбното колело 4е по периферията на този фланец което всъщност е края на разпределителния вал е тази резка как не съм я видял досега колко много гледах важен е оба4е крайният резолтат за което благодаря на отзовалите се по темата и най ве4е на ТУРБО ТЕД който ми каза 4е белега се намира там и беше прав благодаря и на вси4ки останали които се опитаха да ми помогнат по този въпрос още веднъж
.

15 мнения
• Страница 1 от 1