725

Останалите BMW-та.

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

725

Мнение от jojo33 » 08 Апр 2008, 0:01

здравейте,нещо напоследък съм се побъркал на тема 7-мица.но понеже не съм заможен,но ми се иска да опитам вкуса на лукса и се насочвам към 725(94-98г) този с 143кс..
и да ме насочите заслужава ли си да събирам за такъв автомобил,въпреки,че докато не го имаш мерака не си отива,ама друга тема е вече.
725 тдс -първо дизел,аз лично не съм привърженик на дизелите и никога не съм имал личен,но за съжеление това е единствения модел от №7 ,който не подлежи на допълнителни такси като акциз,ддс и т.н..
първото което жизнено ме интересува е разхода на гориво - софийско и извънградско,при положение че е дизелов агрегат се навявам на мисалта за среден разход от около 10-13л/100км.
след това като цяло имат ли определени дефекти(то е ясно,че зависи от определения модел),но понякога се срещат проблеми за определен модел.
скъпа ли е подръжката или може да се сравнява с 520 ка от 90 та г..
също не отказвам и от мнение към какво да се насоча при разглеждане на този автомобил.
споделете честно ,че направо се измъчвам с тази дилема.
и кой е по добрия вариант -автоматична или ръчна скоростна кутия погледнато механично,иначе за Сф е ясно че е по хубаво с авт..
за съжеление бях мераклия за 730 218 кс от 92 ,но като сметнах таксите и като сметка ми излезе още 2 7мици от 90 те и затова се насочвам към "мъника" 725.
мерси
за каквото и да си говорим,винаги става дума за пари!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 08 Апр 2008, 0:15

Според мен не си за 7-ма серия. Подръжката ще ти е много сериозна и само за да си я стегнеш след купуването, може да ти хвръкнат няколко хилядарки. Аз лично се бях хвърлил да купувам 7-ца около 2000 година, но след като закарах 3-4 на сервиз преди покупка и се отказах. Големи кенефи бях и много пари трябваше да налея да ги стегна. Вярно, че бях са големи мотори, а не 2.5, но разходът по ремонт на ходова част ще ти е същият. Просто 7-ма серия е за хора със солидни доходи, а ти щом от сега мислиш за разход на гориво и подръжка, значи нямаш огромни възможности (ако греша, извинявай). Аз лично нямам притеснения с парите, но пък си намерих страхотна 5-ца и не съжалявам въобще. Моя съвет е или Е39, или ако толкова ти е мерак 7-ца да си вземеш някоя запазена Е32 бензин. Мисля, че по-лесно се подържа. Желая ти успех.

Потребител
Аватар

Мнение от jojo33 » 08 Апр 2008, 0:32

да мерси за съвета.
наистина от финансова гледна точка не съм за 7 мица ,и точно за това се носочвам към дизела 2.5. но за консумативите предполагам си прав,защото въпреки че е класов модел си е на бая години,а за тези автомобили това са наистина бая хиляди км (предполагам и за дизела дори,въпреки че не е много желан).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 08 Апр 2008, 2:56

Е32 му е майката
ама от българия че да няма акцизи разни
тия дизели ги заеби
поддръжката не е кой знае каква (това е лично мнение)
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 08 Апр 2008, 10:58

jojo33 написа:да мерси за съвета.
наистина от финансова гледна точка не съм за 7 мица ,и точно за това се носочвам към дизела 2.5. но за консумативите предполагам си прав,защото въпреки че е класов модел си е на бая години,а за тези автомобили това са наистина бая хиляди км (предполагам и за дизела дори,въпреки че не е много желан).

Не консумативите са ти проблема.... те са реално като за Х25tds (дали 3-ка, дали 5-ца) щото двг-то е същото... проблема е вече по окачване и останалите елементи по колата, които по един или друг начин може да ти направят проблем... както вече казах окачване, също и скоростна кутия, електрониката особено (зависи колко "богата" на екстри ще е колата).. въпреки, че 725tds е евтин (на фона на останалите) не се лъжи, че за 13-14к ще вземеш читава... може, ма от познат, проверена кола и т.н... за нов внос - забрави (освен ако нямаш познати да ти намерят). На наистина добре поддържани и запазени 725tds им искат и по 16-18к... вярно, отиваш в ценовият диапазон на 728i/730i, че дори и някоя 730d може да изпадне... ма тяхното състояние кой знае какво ще е...

Потребител
Аватар

Мнение от jojo33 » 08 Апр 2008, 13:19

явно трябва да отбележа,че ако взимам подобен автомобил съм се насочил той да е от Англия (Великобритания) ,поради по достъпните цени и това е гарантирано.
за ремонт относно по ходова част не се притеснявам,само за частите май не ми изнася много.забелязах ,че и ламарините при удар трябва да се заменят с нови,защото трудно се оправят деформираните особенно по калниците,което е лек минус .иначе за двигател знам ,че е монтиран и в другите класове,но дизелови агрегати не съм ремонтирал никога и ми е мъгла.
иначе като екстри ,винаги съм се насочвал към варианта с най. но при 725 наистина базово се предлагат не малко,а тези които са с лесен монтаж от по горните класове не ми представлява трудност да си ги прибавя.
успях да събера малко информация за дадения модел и се натъкнах на доста противоречия-за разход на гориво един път ми казаха към 11л ,друг към 20л за градско ,при това от собственици :( ,може би истината е по средата.така също и най-различни хипотези при подмяна на части от други модели .

също докато проявявам такъв интерес ме вълнува и автоматичната скоростна кутия (доколкото ми е известно типтроник се монтира само на моделите след 1999г или греша?) дали създава ядове и скъпа ли е поправката.
за механичната прочетох доста мнения и си направих заключение,но точно 725 личния ми избор е автоматик(поне спойствието да е пълно :lol: ).

ще се радвам ако собствениците на такъв автомобил ми дадат отгор на въпроса :след като вече сте притежател на този автомобил,мерака напуска ли ви и съжелявате ли за покупката ,да речем след 1 година и доволни ли сте ?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 08 Апр 2008, 13:32

Аз съм с автоматик /стептроник и мисля, че от 1998 ги слагат. Доколкото знам е много скъп ремонтът на кутията - няколко хилядарки. Нова е към 8 000 лв. Пак ти казвам, че е доста скъпа за подръжка. Много е вероятно двигателя да е на половин милион км и да ти се наложи и там да наливаш, а дизелът си е скъп за подръжка. Ходовата част не е никак евтина също.
От Англия с десен волан ли ще взимаш? :shock:

Потребител
Аватар

Мнение от jojo33 » 08 Апр 2008, 16:07

да мерси още веднъж.
да оттам с обратен волан но само за клас лимузини.

добре я кажи тогава как стоят нещата с 520 ка ,но от тези в периода 97-01 год. най-малкия двигател 2.0 150кс ,че поне е бензинка.
частите много ли са скъпи и какви са и таксите на нея?
започвам да обмислям и за такава ,въпреки че е по висока но пък е бензинка.
ти с всички екстри ли си ?
гледам и цените в Европа (вкл.България) са по ниски ,то ясно че зарад класа.
този двигател 150кс 2.0 ми прави впечатление че е издръжлив и на големи натоварвания ,прав ли съм?

при петицата автоматика същия ли е като при 7?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F01 740d
Мечтае да кара: в насрещтното...

Мнение от Georgiev BMW » 08 Апр 2008, 17:58

Лично аз имам 725тдс и ти препоръчвам вземаи и несе чуди. Разхода ми в града е 11л/100км. Извънградско пада на 8 . Моята е с автоматична кутия и нямам никакви проблеми, голяма глезотия :mhihi: . Иначе подръжката на мотора е ефтина тъи като не е особено нова година, но си се държи добре на пътя, а ако му сложиш и чип мисля че ще останеш доволен ;) Скъпа е подръжката по купето, но като си направиш каско в сериозна фирма няма да имаш никакви проблеми. Гледаи като купуваш да има повече ексти щото базовите модели са доста и търси с телевизия и навигация щото си е голяма глезотиика :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от jojo33 » 08 Апр 2008, 22:18

с този разход направо който ми обяви направо ми идва мисълта да не чакам да спестявам ,а направо един заем да взимам.
че в момента съм с разход 19л градско бензин(всъщност газ).
иначе със сигурност ще се хвърля на "добиче" със кожен салон,абс,тв,навигация,клима,срс (ако е възможно) или ще добавям в последствие.
иначе тенекийте не ме притесняват освен предните калници ,защото си трябват нови там ако ти се набият недай боже.

но наистина този разход ти е реален ,нали?

Потребител
Аватар

Мнение от 7ца на въглища » 08 Апр 2008, 22:50

Колицата не е лоша. Просто километрите на тия, които влизат тука са адски много. Ако е на 300000 е що годе добре, материалите са качествени и вътре е като нова. От 400000 нагоре вече им личи в купето. Относно механиката, при тия километри може всичко да рухне всеки момент и само ще набиваш пари и то много. За 13-14х читави няма. Двигатела е по-слаб и го компенсират с къси предавки, затова на магистрала държи високи обороти и често прегряват и криват глави:при 200 км си с 4600 об, а за дисел това е много, особено с това тежко купе. Иначе ако дюзите и компресията са наред харчи много малко, градско около 9 (в София), извън 7. Ако намериш кола на малко километри и то истински взимай и въобще не му мисли

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F01 740d
Мечтае да кара: в насрещтното...

Мнение от Georgiev BMW » 08 Апр 2008, 22:55

jojo33 написа:но наистина този разход ти е реален ,нали?

100% разбира се съдя по моето каране в Габрово, и аз не я щадя много :mhihi: . Като карам много бавно ми е падала и до 10 ама трябва да се спазват всички ограничения :mhihi: :mhihi: . Трябва да се има в предвид и че моята е автоматик. Ако си намериш с ръчни скорости може и по малко да гори ;)

Назад към Други модели