Автоматична ск. кутия - разяснение
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- FALKONETTI
- Потребител
-
Автоматична ск. кутия - разяснение
Здравейте колеги, в момента си избирам следващото БМВ - 525ТДС или 320 Д, какво бихте ме посъветвали за кола с авт. ск. кутия, попаднах вече на две интересни такива, но никога не съм карал автоматик. Очаквам съвет.
П.П. Не погледнах някои писал ли е по тая тема
П.П. Не погледнах някои писал ли е по тая тема
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Ми мойта е 525 ТДС автоматик. И аз не бях карал автомат, ма вече никога няма да карам кола с ръчна скостна кутия, няма по голям кеф от това. 

- jivko81
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01 750LI Xdrive
sambeto написа:Ми мойта е 525 ТДС автоматик. И аз не бях карал автомат, ма вече никога няма да карам кола с ръчна скостна кутия, няма по голям кеф от това.

колега автоматика му е майката
по голямо удоволствие от това няма, все едно караш колело по нанадолнище
взимай 5тицата и не се занимавай с глупости направо ще се родиш и както казва колегата и аз никога няма да си купя вече кола с ръчни
А ако си и от София ще се родиш на ново

А ако си и от София ще се родиш на ново

Абе кой кво ще да казва "ПЕРКАТА" си е перка !
- noiseless
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i '06
И аз съм за първи път с автоматик - малко ми беше търсене, че колата не реагира мигновено като при ръчните скорости, винаги има малко замисляне (поне при мойта); не можеш да въртиш гуми и не става за състезания (ако имаш такива намерения).
От друга страна, ако не смяташ да се надпреварваш, а возиш си е голям кеф, особено по софийските задръствания.
Също немаловажно е, че колите-автоматици са с една идея по-запазени двигатели, защото ск. кутия не ти позволява да я вкарваш във високи обороти за дълго време - доста важно при дизелите
От друга страна, ако не смяташ да се надпреварваш, а возиш си е голям кеф, особено по софийските задръствания.
Също немаловажно е, че колите-автоматици са с една идея по-запазени двигатели, защото ск. кутия не ти позволява да я вкарваш във високи обороти за дълго време - доста важно при дизелите

- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
Няма по блага работа от автоматика.
Задължително мини през сервиз за диагностика, че е скъп ремонта, а и не винаги е успешен!
Задължително мини през сервиз за диагностика, че е скъп ремонта, а и не винаги е успешен!
noiseless написа:И аз съм за първи път с автоматик - малко ми беше търсене, че колата не реагира мигновено като при ръчните скорости, винаги има малко замисляне (поне при мойта); не можеш да въртиш гуми и не става за състезания (ако имаш такива намерения).
Kолега стига глупости това че ти незнаеш как да се дърпаш и как да въртиш гуми незначи че не става

Абе кой кво ще да казва "ПЕРКАТА" си е перка !
- RAZVRATNIKA
- кандидат ентусиаст
-
noiseless написа:И аз съм за първи път с автоматик - малко ми беше търсене, че колата не реагира мигновено като при ръчните скорости, винаги има малко замисляне (поне при мойта); не можеш да въртиш гуми и не става за състезания (ако имаш такива намерения).
Пич точно под копчетата на климатроника има едно кoпченце ASC или DSC изключи го и се радвай!

- noiseless
- младши ентусиаст
-
CreAt1ve написа:Kолега стига глупости това че ти незнаеш как да се дърпаш и как да въртиш гуми незначи че не ставааз мога да ти дам гаранция ще с автоматика ще те разцепя
![]()
Колега спирам веднага с "глупостите", но наистина ще се радвам да разсееш невежеството ми и да ми кажеш как правиш бърноут с тдс автоматик - аз пробвах с три броя и не успях

Що се касае до "разцепването" в техн. литератури на БМВ пише, че ТДС с авт. ск. кутии са с почти 1 сек. по-бавни от същите с ръчни скорости, но може би и това са "глупости" и твоя ТДС Ауто е по-бърз, знам ли

- noiseless
- младши ентусиаст
-
RAZVRATNIKA написа:Пич точно под копчетата на климатроника има едно кoпченце ASC или DSC изключи го и се радвай!![]()
Колега, гледам, че в друга тема се чудиш между 525Д и 530Д - там това копче може и чудеса да прави, но при моя скромен ТДС не е така

Питането е за 525ТДС или 320Д автоматици, а не за по-големите двигатели...
Последна промяна noiseless на 06 Апр 2008, 21:39, променена общо 1 път
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
noiseless написа:и да ми кажеш как правиш бърноут с тдс автоматик - аз пробвах с три броя и не успях...
Изключваш ASC, натискаш спирачката с левия крак, с десния даваш пълна газ до настъпване на кик даун бутона, рязко пускаш спирачката и държиш волана здраво

Има си и члъми да се дрифти и то доста качествено, но вече нямам служебно BMW автоматик, с личното не бих опитал

Та по темата, няма нищо по-добро от автоматик и климатик в една кола.Всичко останало е просто някакви си екстри там (това си е лично мое мнение и не задължавам никого с него;))
- noiseless
- младши ентусиаст
-
mad_presley написа:Изключваш ASC, натискаш спирачката с левия крак, с десния даваш пълна газ до настъпване на кик даун бутона, рязко пускаш спирачката и държиш волана здраво![]()
...и после в Джемини 3 за ремонт на скоростната кутия или в Дару за нова

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
noiseless написа:
...и после в Джемини 3 за ремонт на скоростната кутия или в Дару за нова
Е ти питаш дали може, не питаш дали ще се счупи

Аз съм го пробвал, даже "пробвал" е меко казано и мога да ти кажа, че на тоз баварец кутията му все още си е в перфектно състояние

Ама пробвай и ти, ако си мислиш, че никой не е пробвал преди теб, поне 60% си в грешка

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
автомат на мощна кола Да, но ние с тия наи слаби бензинови и дизелови мотори.. Не
/мое мнение/
абе моето мнение е.. че автомата е по удобен, и с него се Возиш , а с ръчните си правиш кефа и караш..
а като слезнеш ако не ти треперат крачетата, значи само си се возил
/шега/
а до колегата дето иска да върти гуми с 525тдс автомат.. бих те посъветвал да боднеш едно чипче на ТДС-а
но тва ако трябва някъде да тръгнеш бързо и да се бутнеш някъде не знам как става с автомат /газ и спирачка ли
/ маи не е много оферта !
пък и не знам как сте колегите с автомат зимата

абе моето мнение е.. че автомата е по удобен, и с него се Возиш , а с ръчните си правиш кефа и караш..

а като слезнеш ако не ти треперат крачетата, значи само си се возил

а до колегата дето иска да върти гуми с 525тдс автомат.. бих те посъветвал да боднеш едно чипче на ТДС-а

но тва ако трябва някъде да тръгнеш бързо и да се бутнеш някъде не знам как става с автомат /газ и спирачка ли

пък и не знам как сте колегите с автомат зимата

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2