Малко ъпгрейд на YES-ката

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е30-та гумите да разпищява!!!
Мечтае да кара: и някоя да го бара

Мнение от E30325 » 26 Мар 2008, 15:15

ивчо3 написа:
GEORGIEV написа:Абе я някой да даде акъл за датчик на тая перка , значи гледах в е30.de има тема за ел. перка и там слагат датчик от е21 който включва на 102 и изключва на 97 и се слага на радиатора .
После намерих тема във форума но там датчика е на тръба и действа директно на маркуча и е съответно 92 и 88 градуса :roll:
Целта ми е стрелката на температурата да си стои на средата а като тръгне да я подминава да се включва перката и като дойде на средата примерно да се изключва не да я праща преди средата а също така и да не се пуска перката прекалено рано :roll:
А и всъщност ако всичко ми е на ред имам предвид табло и датчик за температурата , на колко градуса отговаря тая правата чертичка на уреда ......12часа :mhihi:

В случая с електрическата перка не е удачно да се използва такава на купе Е30. Първо няма отвор в радиатора, къдато да се завие датчика. Второ, освен малко снижаване на мощността, виското не е лошо решение, още повече, че иеса е достатъчно мощен и няма да усети разликата между включване и изключване на виското. Трето, както разбирам термостата не ти е изправен, щом след, като включиш перката, стрелката на температурата започва да минава средата към синята зона. Колкото до ръчното управление на перката, някога, без да ти го пожелавам, може за момент да изпуснеш контрола на температурата на охлаждащата течност и да се видиш в приключение.

:yes:
0885/006808
ЕМО

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 26 Мар 2008, 17:13

!!Asen_X написа:
GEORGIEV написа:Изображение

Ако правилно виждам, рязал си доста от ламарината под задната кора за да сложиш това дървеното чудо.
Съветвам те веднага да си търсиш задна разпорна щанга за задните ботуши. Трябва да е регулируема и да я регулираш да ти държи във фабрична позиция ботушите.
Иначе рискуваш купето да започне да се усуква например при слизане от тротоар и т.н.
В общи линии си направил голяма глупост.

Да ти направят такава щанга излиза към 100-тина лева но си е играчка, търсене на размери и т.н., затова най-добре си потърси готова. Явор мисля, че имаше, питай го.

В един немски сайт имаше цяла статия за ключовите места в купето на е30-ките. Ламарината под задната кора играе ключова роля за поддържане на формата на купето и има точни места и максимално допустими граници, където да се реже за да се слагат колони и т.н. Там четох, че ако имаш ски сак и шибидах, тогава тая ламарина пък изобщо не трябва и да се докосва. Това се отнася за двувратките. За седаните и турингите пък си има други вариации и т.н. и т.н.

Момчета, по-кротко с флекса, щото тия коли и без това са ни набори.

А някакво инфо за е36 че съм и се заканил и аз на тая ламарина отзад колата е купе и има шибедах :roll:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Мнение от GEORGIEV » 26 Мар 2008, 18:33

ивчо3 написа:
GEORGIEV написа:Абе я някой да даде акъл за датчик на тая перка , значи гледах в е30.de има тема за ел. перка и там слагат датчик от е21 който включва на 102 и изключва на 97 и се слага на радиатора .
После намерих тема във форума но там датчика е на тръба и действа директно на маркуча и е съответно 92 и 88 градуса :roll:
Целта ми е стрелката на температурата да си стои на средата а като тръгне да я подминава да се включва перката и като дойде на средата примерно да се изключва не да я праща преди средата а също така и да не се пуска перката прекалено рано :roll:
А и всъщност ако всичко ми е на ред имам предвид табло и датчик за температурата , на колко градуса отговаря тая правата чертичка на уреда ......12часа :mhihi:

В случая с електрическата перка не е удачно да се използва такава на купе Е30. Първо няма отвор в радиатора, къдато да се завие датчика. Второ, освен малко снижаване на мощността, виското не е лошо решение, още повече, че иеса е достатъчно мощен и няма да усети разликата между включване и изключване на виското. Трето, както разбирам термостата не ти е изправен, щом след, като включиш перката, стрелката на температурата започва да минава средата към синята зона. Колкото до ръчното управление на перката, някога, без да ти го пожелавам, може за момент да изпуснеш контрола на температурата на охлаждащата течност и да се видиш в приключение.

абе човек ко напрай ти бе да ходя бързо да слагам виското а :?:

гледай сега датчик за перката има отдавна ,сложих от лада и е монтиран на големия кръг с една Т-тка .
Перката с него се пуска един милиметър след средата и се спира един милиметър преди средата :!: и цялата работа става за 15-20 секунди ;)

......и не се притеснявай няма да си счупя колата ;) (поне не от това :mhihi: )
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от GEORGIEV » 04 Апр 2008, 21:12

Ей тука малко снимки на датчика че голям интерес на ЛС :uups:
(не претендирам че е най-правилно това изпълнение :!: )

Изображение

Изображение

И както подобава за един истински е30 фанатик :mhihi: ..................................

Изображение

Изображение

.........ту би континиует :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от K27 » 04 Апр 2008, 21:39

Тва Борбет 16" 7.5j ли е?

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 04 Апр 2008, 23:21

И мен ме интересува дали са 7.5j и с това ет30 с фланци ли си отпред :roll: :arrow:

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от GEORGIEV » 05 Апр 2008, 1:45

haho написа:И мен ме интересува дали са 7.5j и с това ет30 с фланци ли си отпред :roll: :arrow:

Да 7.5J са и ги карам с 25мм фланци отпред и отзад
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 06 Апр 2008, 20:25

По-малък фланец ще върши ли работа без да опират отпред , и ако да-колко :roll: :arrow:

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от GEORGIEV » 06 Апр 2008, 20:35

haho написа:По-малък фланец ще върши ли работа без да опират отпред , и ако да-колко :roll: :arrow:

Мисля че с 5мм фланец няма да опира,ако искаш утре ще направя една проба и ще ти кажа с точност ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от K27 » 06 Апр 2008, 20:52

Отпред съм с Борбет 16", 7.5j, без фланец, не опира, с гуми 215/40/16. Само ЕТ-то не съм го гледал точно на тия джанти, щото като ги сложих, нямаше проблем... ако тази информация върши ви някаква работа...

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 06 Апр 2008, 21:49

ще взема и аз да се стягам за събора :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от GEORGIEV » 06 Апр 2008, 22:05

ти кое по напред да стягаш :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 07 Апр 2008, 22:12

Аз днес пробвах едни 7.5j на ЕТ20 и минаваха на около 5мм. от макферсоните , значи ЕТ25 също би трябвало да става - в случая ЕТ30 с 5мм фланец ;) :arrow:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от K27 » 07 Апр 2008, 23:06

haho написа:Аз днес пробвах едни 7.5j на ЕТ20 и минаваха на около 5мм. от макферсоните , значи ЕТ25 също би трябвало да става - в случая ЕТ30 с 5мм фланец ;) :arrow:

Отпред 16" Борбет 7j с ЕТ 20 не ти трябват фланци, не опират. Минават около 1 см от макферсоните. За ЕТ 25 трябва да видиш гумите, струва ми се.

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от GEORGIEV » 07 Апр 2008, 23:52

haho написа:Аз днес пробвах едни 7.5j на ЕТ20 и минаваха на около 5мм. от макферсоните , значи ЕТ25 също би трябвало да става - в случая ЕТ30 с 5мм фланец ;) :arrow:

днес си направих една проба за теб,значи моите са ет30 и без фланец опира, после слагам 5мм фланец и ми минава супер близо до макферсона ;)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E30