Шарнир или нещо друго.......
Модератор: Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Шарнир или нещо друго.......
Колеги нещо ми потропва от дясната страна,отдолу нищо няма за съмнение незнам някой ако му се е случвало нека да ми помогне?
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
и аз съм така --няколко пъти я гледах -на различни места и никой нищо не видя -само, че почуква по ръбчета --аз мисля ,че е тампон и ще ги сменям скоро двата
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Колега и на мен до преди 2 седмици нещо ми почукваше отпред-вдясно... колата си беше напълно стабилна-абе нищо й нямаше, но в дупките се чувства че нещо чука
като отидох на сервиз и излезна че трябва да сменям горен и долен носач и биелетки
в ляво и горния носач бил се обаждал... та-смених й предницата-само без амортисьори. Мога да ти кажа само по-скоро да й обърнеш внимание, че нещо разхлопа ли се, повлича и друго със себеси и ремонта става... Успех колега и дано е само биелетка примерно 

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Моята предница е здрава - всички 4 носача,кормилна щанга с паразитни хебели + биалетки са О'К ,но и на мен отдясно много гадно ми тропа колата по остри фуги на пътя и дупки с остри ръбове.
Проверено е всичко отдолу и остава да хвана и да сменя двата тампона на горните/криви носачи ,дето за тях съм пуснал тема във важните.Сигурен съм 100% че е този тампон
Когато колата беше на крик вдигната взех с една дълга и яка отвертка и напънах главата на носача за да видя колко ще поддаде тампона и малко се стреснах ,че мръдва,но майстора каза,че все пак е нормално
Интересното е,че колата не ми сее при висока скорост и от каквато и да е скорост като й скоча на спирачките мога да не държа волана,просто си спира на право.Но ще хвана и скоро ще ги сменя пак тези темпони - точно преди 2 години ги сложих и оттогава съм минал близо 100 К км, с мойто каране и това ,че не са БМВ оригинални ме навежда на мисълта ,че това им е тавана и просто ще ги сменя
Георги Пенчев
Проверено е всичко отдолу и остава да хвана и да сменя двата тампона на горните/криви носачи ,дето за тях съм пуснал тема във важните.Сигурен съм 100% че е този тампон

Когато колата беше на крик вдигната взех с една дълга и яка отвертка и напънах главата на носача за да видя колко ще поддаде тампона и малко се стреснах ,че мръдва,но майстора каза,че все пак е нормално

Георги Пенчев
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
sandokan написа:Сигурно е това Penchev,в събота ще я вдигна и ще видя какво положението дано е това което казваш.А колко пари е този тампон?Още нещо ще питам да не отварям нова тема,относно маслен филтър какъв трябва да е алуминиев или пвц.На мен незнам какъв,кожуха ми е алуминиев.![]()
![]()
![]()
Единия тампон ,за Е32 е около 60 лв, предполагам за нормална Е34-ка е наполовина

Масления филтър е хартиен елемент и се слага в този "кожух",който виждаш от предната страна на мотора

Георги Пенчев
Знам че се слага в кожуха,но мисълта ми беше че в drive.bg ми излизат два "алуминиев и пвц".Та кой е попринцип за моето бмв?Penchev написа:sandokan написа:Сигурно е това Penchev,в събота ще я вдигна и ще видя какво положението дано е това което казваш.А колко пари е този тампон?Още нещо ще питам да не отварям нова тема,относно маслен филтър какъв трябва да е алуминиев или пвц.На мен незнам какъв,кожуха ми е алуминиев.![]()
![]()
![]()
Единия тампон ,за Е32 е около 60 лв, предполагам за нормална Е34-ка е наполовина![]()
Масления филтър е хартиен елемент и се слага в този "кожух",който виждаш от предната страна на мотора![]()
Георги Пенчев

Re: .
Като отворя капака и става всичко у масло.Аз имам масло само незнам къв ми е филтъра,да сменям маслото и да джиткам.nikolloff написа:Ми отвори капака и го погледни

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Слиши сега, Сандокане
Понеже гледам винаги тънканата .... миналата смяна на маслото отидох в магазина и им казах "маслен филтър за ТДС" - отговор - "19лв."
На тая смяна отидох и казах "маслен филтър за Омега 2.5 ТД" - отговор -"15лв." и понеже там съм лоялен клиент даже ми го дадоха за 14лв.
В кутията или за филтъра трябва да са закачени малко гарнитурки (3 малки пръстенчета и голямата за капака, мисля бяха) за чурката, която стяга капака на филтъра - много са важни, гледай внимателно.
Филтъра си е хартиен елемент - тва е всичко.
+ си сложих присадка за антитракане на клапаните, редуциране на пушека, прави защитен слой по елементите - ала - бала цялата работа ама за 10лв. толкова
Картера ти бере 6.5л. - наливаш 6.1 - 6.2л. и си в играта.
Успех

Понеже гледам винаги тънканата .... миналата смяна на маслото отидох в магазина и им казах "маслен филтър за ТДС" - отговор - "19лв."
На тая смяна отидох и казах "маслен филтър за Омега 2.5 ТД" - отговор -"15лв." и понеже там съм лоялен клиент даже ми го дадоха за 14лв.
В кутията или за филтъра трябва да са закачени малко гарнитурки (3 малки пръстенчета и голямата за капака, мисля бяха) за чурката, която стяга капака на филтъра - много са важни, гледай внимателно.
+ си сложих присадка за антитракане на клапаните, редуциране на пушека, прави защитен слой по елементите - ала - бала цялата работа ама за 10лв. толкова

Успех

Благодаря ти Wenzy,ето какво ми излиза във сайта за тдс.Виж в снимкиWenzy написа:Слиши сега, Сандокане![]()
+ си сложих присадка за антитракане на клапаните, редуциране на пушека, прави защитен слой по елементите - ала - бала цялата работа ама за 10лв. толкова![]()
Успех
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
Ами де да знам но си мисля, че тоя втория (поливенилхлоридния) е подобен - в магазина ще те оправят, небой се.
Хартиен елемент ти требе на теб!
Мързи ме , пък и е мокро, пък и нямам тресчотка с камък 17 под ръка иначе щях да отида да снимам моя
Няма какво да се притесняваш и да се чудиш - отиваш в магазина, казваш година, поясняваш Омега или БМВ 2.5л.(каквото решиш им казвай, но за Орела всичко върви по - евтино, включае и въздушния филтър) защото има много невежи продавачи. - те гледат каталога, дават ти, слизаш в канала, пускаш маслото, пушиш една цигара, вадиш старият маслен филтър, сменяш гарнитурките, слагаш новия филтър, дозираш и наливаш маслото, заделяш едно кило в багажника да има, палиш и чакаш да качи ....
Приятна вечер на всички
Хартиен елемент ти требе на теб!

Мързи ме , пък и е мокро, пък и нямам тресчотка с камък 17 под ръка иначе щях да отида да снимам моя

Няма какво да се притесняваш и да се чудиш - отиваш в магазина, казваш година, поясняваш Омега или БМВ 2.5л.(каквото решиш им казвай, но за Орела всичко върви по - евтино, включае и въздушния филтър) защото има много невежи продавачи. - те гледат каталога, дават ти, слизаш в канала, пускаш маслото, пушиш една цигара, вадиш старият маслен филтър, сменяш гарнитурките, слагаш новия филтър, дозираш и наливаш маслото, заделяш едно кило в багажника да има, палиш и чакаш да качи ....
Приятна вечер на всички

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Wenzy, можеш ли да намериш картинка на която се виждат оплътненията които трябва да ми дадат с масления филтър или това се отнася само за дизелите? 

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
Сорри, брат само на моето БМВ съм сменял маслен филтър
Потърси в нашите сайтове илюстрации или в гугъл снимков матриал

Потърси в нашите сайтове илюстрации или в гугъл снимков матриал

15 мнения
• Страница 1 от 1