Цената на нафтата

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: www.transmaks.com

Мнение от iii » 29 Мар 2008, 23:10

е наистина цената на нафтата е доста надута ама няма на4ин литър нафта г форсе във испания е 1.20, а обикновенната е 1.07 том по евтино от бг и сърбия :mhihi: пук и там горе долу пове4ето гориво е от репсол и 6то годе го бива и няма тия измами със литри и така нататък :lol: е дано някои ден заплатите поне малко дасе съобразят със ценовият стандарт ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DANTE525tds » 31 Мар 2008, 10:19

Колеги верно нафтата е скапа , ама се намира и евтина и свястна!
Аз купувам на 1,60 , гарантирано качество!
Но друго да кажа, ако някои с ТДС-ка мисли че му гори много да провери маркучетата за неизразходвана нафта, моето едното беше спукано и уж карам леко , а тя си гори ли гори!
смених ги всичките и на 6-те цилиндъра за по-малко от 5лв!
сега забравям кога сам заредил!
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ibot » 31 Мар 2008, 10:44

аз съм се примерил с цената на бенза и нафтата,наближаа момента да се сдобия и с моя хулиган и отначало ме беше срам да питам как гори и т.н.,но виждам че не само мен ме интересува.Тука в БГ не съм карал по-голям мотор от 1.6(освен на баща ми тойотата ама тя е 2.2 д4д)живях 2 години в САЩ и там карах 8 цилиндрово ауди 5000S,и служебен F150 с 345 кончета под капака и няма да ви кажа как се чувствам с 1.4 както съм в момента!Ако махнат акциза веднага на 525 скачам ама уви да се надяваме.И лукойл поддържат такива цени заради другите (омв,шел и т.н.)иначе щеше да е по левче бензина но ще ги обвинят в монопол тва от кухнята го знам :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emok » 31 Мар 2008, 22:00

ibot написа:И лукойл поддържат такива цени заради другите (омв,шел и т.н.)иначе щеше да е по левче бензина но ще ги обвинят в монопол тва от кухнята го знам :)

Е това вече е смешно :) Колкото повече толкова повече. Лукойл само печели от високите цени защо да ги намаля след като другата алтернатива са румънските горива който пак са на тая цена.
Кой ще ни продава евтино то така или иначе Лукойл си е монополист а България е дойната крава.
Питал си в грешната кухня.
Доста кончета в един обор.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ibot » 01 Апр 2008, 13:45

емок румънските горива не са по-евтини,то и е нормално след като в българия е рафинерията,а не там.И замисли се всяко лято лукойл имат най-евтиния бензин,просто имат договор с държавата да не падат под определен праг,защото всички други доставчици на горива умират.Също така ШЕЛ например ползват бензин и нафта от лукойл,но добавките идват директно от англия и се смесват в рафинерията кухнята е достоверна цялото ми семейство работи там,даже 2ро поколение:)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко!
Мечтае да кара: Боинг 737-800

Мнение от Svetlyo » 02 Апр 2008, 7:57

Нито за нафта, нито за бензин искам да чувам вече... бахти и кожодерите.... Не може да карам кола на 10 г. която вече не е толко луксозна, но не е и гадна(напротив харесвам си я много даже) Но примерно ако си я караш стабилно една година ти ше дадеш толко пари за бензин за колкото си купил и колата... бахти.... мойта под 15 сега не пада в града. За това вчера я оставих в един сервиз, днеска след обяд си я зимам с БРЦ газово инжекционче и ше си се воза на газ за 1,05 лв. и ми дреме на шмайзера.... Супер против газта съм принципно, но няма да им пълня гушите на тия глупаци по бензиностанициите... Като ми направят заплатата 4-5 хил. лв. ше карам на бензин. + това и кеш не дадох за инжекциона на лизинг го взех за две години по 100 лв. на месец! Няма да го усетя дори тоя лизинг като ми е на половин цена горивото... Така че хем спестяваш пари от гориво, хем не набутваш своите а може спокойно да си работиш с тях...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 25 Юни 2008, 22:51

Като заговорихме за био горивата ;) градско с клима и в задръствания съм я засякъл максимално 13/100 ми гори. Извънградско с едно пълнене отидох софия банско и се върнах и остана за още и накрая се върза 400 километра и 50 в града 10/100 разход общо . За какво си говорим просто. :mhihi: :mhihi: :mhihi: Карам с БРЦ инсталирано в официалния им сервиз в София. Само дето преди се ограничавах с карането понеже ми идваха към 350лв. на месец разходи за бензин а сега карам 2но повече километри не се ограничавам въобще и по статистиката която си водя излиза че съм паднал на 200 и нещо лева месечно 8)
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 26 Юни 2008, 10:44

какво е БРЦ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 29 Юни 2008, 16:34

hellbull написа:какво е БРЦ

ГИ
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 29 Юни 2008, 17:06

a какво е ГИ.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Рейдж Ровър 4,4

Мнение от Mitaran » 30 Юни 2008, 10:23

:mhihi: тънък хумор
Последна промяна Mitaran на 30 Юни 2008, 13:26, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW G80 M3 Competition xDrive

Мнение от vodkarulez » 30 Юни 2008, 11:04

ГИ - "Газов инжекцион". Колеги , незнам кога ще му дойде края на покачването на цените на барелите гориво , което удря автоматично нашата потребителска кошничка , т.е. незнам кога ще спре свиването на нашата покупателна способност. Така или иначе си оставаме граждани на света и ЕС и ще се наложи да играем по тяхната свирка , а до колко нашия Управляващ "ЕЛИТ" ще успее да се справи с оскъдните ни доходи е въпрос на който всеки един от нас може да си даде еднозначен отговор , защото жалката истина за съжаление е лъснала от много време. Искрено се надявам в близките години да заприличаме на европейци ! Колкото до европейците , повечето от тях са изумени и не могат да си отговярят що за стандарт на живот е този в милата ни родина - визирам беднотията която шири навсякъде в почти всички детайли и елементи от пъзела наречен "България" , прикрепена с лъскавите MB 63 AMG , Cayenne Bi-Tri Turbo , Ferrarita , Lamborghinita и т.н. Има върху какво да се разсъждава......
Специалист-Икономист

Предишна

Назад към E39