Изтропване при гасене
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
Изтропване при гасене
Я да питам аз, че един колега спомена в една тема относно това изтропване. При мен се наблюдава следното - гася мотора и отдолу се чува тропане няколко пъти. Понякога като потеглям има съвсем леко претрисане, но си мисля, че е от съединителя и мисля да го сменям скоро.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Я пробвай като натиснеш съединителя да я загасиш и кажи при натиснат съединител има ли го тропането
Георги Пенчев

Георги Пенчев
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
Penchev написа:Я пробвай като натиснеш съединителя да я загасиш и кажи при натиснат съединител има ли го тропането![]()
Георги Пенчев
И забележи дали като поставиш крак върху педала на съединителя, дали чувстваш леко почукване!!!
Проблема може да е комплексен, тампон на двг-то+ разхлабен ауспуфф...
Good Luck
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
- Gemar
- младши ентусиаст
-
Penchev написа:Я пробвай като натиснеш съединителя да я загасиш и кажи при натиснат съединител има ли го тропането![]()
Ами при натиснат го чувам. Не съм сигурен на свободна без съединител дали изтропва, но обикновено гася на първа с натиснат съединител и се чува.
Ще проверя дали като стигне до упор педала се усеща вибрация.
- Penchev
- Сватбаря
-
На мен изтропва "кър-р-р" при НЕнатиснат съединител.Това е от лагер на първичния вал на скоростите според мен
Като натисна съединителя и загася колата не се чува никакъв шум.
Според мен нещо с маховика май е проблема при вас ,но най-сигурно трябва да го погледне човек ,който е наясно
Георги Пенчев

Според мен нещо с маховика май е проблема при вас ,но най-сигурно трябва да го погледне човек ,който е наясно
Георги Пенчев
- Methodius
- Митоди яде мисо
-
Penchev написа:Според мен нещо с маховика май е проблема при вас ,но най-сигурно трябва да го погледне човек ,който е наясно
Именно там е проблема .. а решението мисля, че беше към 900лв. , поне при мен ..

Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо ...
- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
IAV написа:Палиш натискаш съединителя докрая плътно и гасиш в момента в който врътнеш ключа да гасиш слушаш зипод колата дали ще излезе звук едно като цъкане и бройш колко са ако ги има !Ако е 1 здраве но ако са повече от едно повтори процедурата пак и слушай хубаво и брой,ако са повече от 1 лощо-това е двумасовия маховик който е болка на почти всики баварки оборудвани с него а е доста скъп консумати2-1500 лева!
Успех!!!
А както съм казал цената на двумасовия маховик е 1500 лева ако не бъркам с притискателя !
А само феродов не сменяй ще хо хвърлиш след 1-2 месеца!
Решението е в ebay олекотен плътен маховик комплект с усилен притискател и феродов SACHS и получаваш 2 неща колата ти спира да тресе форевър и печелиш доста добра динамика на мотора!
Успех!
п.п.:има и друго решение обикновен маховик за М50 заедно с притискатела посва екстра!
- Gemar
- младши ентусиаст
-
Всъщност се оказа, че при натиснат до край съединител колата не изтропва когато изгася. Тропа на свободна скорост и пуснат съдинител. Явно проблем с маховика нямам в момента. По-скоро съединителя си е за смяна.
- BOOKER
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW Е36 318 М40
Е36 325 М50
Е30 320 М50
Значи и при мен го има това тропане,но само когато е на свободна с пуснат съединител.Стигнах до заключението че проблема е в лагера на първичния вал-на ниска скорост и когато е на свободна с около 2000об. се чува едно леко виене от скоростната кутия.Очаквам в най близко бъдеще тая ск. кутия да роди.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
При моята Е34 имаше същият проблем и както казват някои колеги по-горе, се оказа маховик. Целият комплек с труда по смяната ми излезе 1800 лв.
- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
- Кара: T-34
Да попитам к'во ще стане ако си карам така с тропащия маховик
Единствено като сгрея феродото усещам как придърпва на полусъединител....

R6 - Was sonst?
- Penchev
- Сватбаря
-
Кофти вибрации и просто ще си разбиеш тампони на първо време
Да не говорим за купето - абе не е хубаво да има такива работи изобщо
Преди срещата на Карандила взех от Cherveja перфектен маховик ,двумасов за Andronoff от Гълъбово за 200 лв и просто си беше перфектен
Ослушвай се и ако ти изпадне и не е на мотор а ти го дават като част го сложи легнал на земята и с ръце мести демферната му част наляво-надясно
Гледай основата да не се мести - абе застъпи го здраво и се убеди ,че няма никакъв луфт когато сменяш посоката и изобщо
Георги Пенчев

Преди срещата на Карандила взех от Cherveja перфектен маховик ,двумасов за Andronoff от Гълъбово за 200 лв и просто си беше перфектен

Георги Пенчев
- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
- Кара: T-34
Днес правих експертизи и както при повечето колеги изтропва къррр при гасене само при ненатиснат съединител, което означава тракане от скоростите
Така ще се кара, пък до кога 

R6 - Was sonst?
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Моята и тя се разтриса като я гася
като завъртя ключа да я гася и цялото купе се разтриса... най вероятно при мен се обажда маховика... също така като я паля сутрин и ако е по-студено и държи по-ниски обороти (понеже моята по дифолт си седи на 800), та ако падне по-надоло и се тресе колата 

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2