Как да се разбере дали има сензор за дъжд, ако не работи
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Как да се разбере дали има сензор за дъжд, ако не работи
Колеги,
Искам да разбера дали имам по колицата такъв сензор, за да го заменя с работещ
Искам да разбера дали имам по колицата такъв сензор, за да го заменя с работещ

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
ми като гледаш колата отвънка там дето ти е огледалото за задно виждане - требва да лилавеее отвънка, а отвътре като видиш да има нещо разположено точно пред огледалото
отвънка лилавееше нещо синио-лилаво 

- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
аз също имам сензор за дъжд до ден днешен не мога разбера как го пусна на долу като бутна лоста и тръгват веднъж на горе веднъж почват през секунди още веднъж на горе постоянно и още веднъж бързо 

DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!
bobih написа:аз също имам сензор за дъжд до ден днешен не мога разбера как го пусна на долу като бутна лоста и тръгват веднъж на горе веднъж почват през секунди още веднъж на горе постоянно и още веднъж бързо
По какво колега установи, че имаш сензор??? Ако го е пишело на обявата, когато си купувал колата, трябва да знаеш. че може да е само сензор за скороста с която се движиш (както е при мен).
Пример: ако си пуснал чистачките на 2-ра степен (нормално), когато караш по-бързо, скороста, с която се движат чситачките се увеличава, а когато застанеш на светофар, независимо че си на нормална степен те почват да се движат в равен интервал. Това е сензор за двицение, а другото, ако не се лъжа, е автоматично да се пускат като почне да капе

Нека някой от колегите да ме поправи ако не съм прав
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Аз имам сензор за дъжд. Той се ползва, като пуснеш чистачките в позиция 1. След това при дъжд или сняг те се включват автоматично, като колкото по-силен е дъжда, толкова по-бързо се движат. Може да се регулира чувствителността на сензора от копчето, с което на колите без тази екстра променяш интервала на движение на 1-ва позиция. Има една особеност. Ако загасите двигателя и лоста е останал на позиция 1, когато пак го запалите сензора няма да работи докато не пръснете вода на стъклото или не изключите и включите чистачките. Предполагам е направено така, защото ако винаги е включен и отидете на автоматична автомивка, може да ви се счупят чистачките, като се включат под четките. Надявам се, че го обясних достатъчно ясно.
- map13
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 525d вагон
активирате така наречения сензор и най-простия начин да разберете има ли сензор е да полеете е една чаша вода върху него.. ако има ще се включат чистачките
- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
bmwmania написа:bobih написа:аз също имам сензор за дъжд до ден днешен не мога разбера как го пусна на долу като бутна лоста и тръгват веднъж на горе веднъж почват през секунди още веднъж на горе постоянно и още веднъж бързо
По какво колега установи, че имаш сензор??? Ако го е пишело на обявата, когато си купувал колата, трябва да знаеш. че може да е само сензор за скороста с която се движиш (както е при мен).
Пример: ако си пуснал чистачките на 2-ра степен (нормално), когато караш по-бързо, скороста, с която се движат чситачките се увеличава, а когато застанеш на светофар, независимо че си на нормална степен те почват да се движат в равен интервал. Това е сензор за двицение, а другото, ако не се лъжа, е автоматично да се пускат като почне да капе![]()
Нека някой от колегите да ме поправи ако не съм прав
Еми колега и в обявата пишеше сензор за дъжд и ушким на огледалото за обратно виждане от външната страна има едно като квадратче зад него има едно устройство което е скрито в едно капаче предпазно

DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!
Благодаря за коментарите колеги.
Weekend-а ще поливам, ще гледам и да го ресетна след запален двигател цъкчето на лостчето.
Ще обадя резултата но още отсега имам чувството че няма да работи, понеже ръчно като включа може да си избирам през какъв интервал да се пускат чистачките.
Поне задната като включа задна предавка започва по-бързо да бърше:)
Weekend-а ще поливам, ще гледам и да го ресетна след запален двигател цъкчето на лостчето.
Ще обадя резултата но още отсега имам чувството че няма да работи, понеже ръчно като включа може да си избирам през какъв интервал да се пускат чистачките.
Поне задната като включа задна предавка започва по-бързо да бърше:)
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
- Lexus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 2003 525i Touring
sambeto написа:Колегата Anthony_J,го е обяснил много точно,при мене става по същият начин
Точно така е 100% се изключва като изгасиш колата! Ако си запалил без да активираш сензора ако ще и с маркуча да я поливаш няма да тръгнат!
A1Automobile
15 мнения
• Страница 1 от 1