Питане за чистачки
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Питане за чистачки
Колеги знаете ли къде се намира модула, който управлява чистачките. Прочетох доста теми но не намерих като моя проблем. Значи чистачките ми работят на първа степен нормално с прекъсване. На втора изобщо не работят, а на трета работят като на първа степен. не зависимо с каква скорост съм те не тръгват на бързи обороти.Работят само с прекъсване. Когато пръснам с течност, единствено тогава започват да работят бързо. Знаете ли къде може да е проблема, дали в релето или в модула който ги управлява.Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете.
- toni2222
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46Ci
и аз маи имам подобен проблем,но при мен понякога и като пръсвам с пръскалките не тръгват чистачките,а трябва да минат няколко секунди за да реагират,при това спират по средата на стъклото ,след още няколко секунди се връщат на мястото си
- lakmus
- младши ентусиаст
-
- Кара: комерсиални БМВ-та...
Имам чувството че и на мен не ми работи това като усиля скоростта да се задвижат по-бързо!
Това на схемичката с прекъснатата "стрелкичка" нагоре ли трябва да стане?
Това на схемичката с прекъснатата "стрелкичка" нагоре ли трябва да стане?
- toni2222
- младши ентусиаст
-
- lakmus
- младши ентусиаст
-
- Кара: комерсиални БМВ-та...
- toni2222
- младши ентусиаст
-
Re: Питане за чистачки
snake написа:Колеги знаете ли къде се намира модула, който управлява чистачките. Прочетох доста теми но не намерих като моя проблем. Значи чистачките ми работят на първа степен нормално с прекъсване. На втора изобщо не работят, а на трета работят като на първа степен. не зависимо с каква скорост съм те не тръгват на бързи обороти.Работят само с прекъсване. Когато пръснам с течност, единствено тогава започват да работят бързо. Знаете ли къде може да е проблема, дали в релето или в модула който ги управлява.Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете.
Колега и при теб проблема най-вероятно е релето, доколкото знам няма модул! Ще е добре някои колега, който знае къде се намира релето на чистачките?
- toni2222
- младши ентусиаст
-
Няма модул, всичко се управлява от релето, но и аз незнам къде се намира това реле, но трябва да разбера за да го сменя.
- toni2222
- младши ентусиаст
-
snake написа:колега а ти имаш ли представа къде се продават тези релета и колко струват горе долу.А иначи мисля че самото реле се намира под десния филтър на купето.под него има един капак и отдолу под капака.най дългото реле е .другите са квадратни а това е правоъгълно.а дали може да е от самото лостче.
и аз си мислех,че е от лостчето,но с които и да говорих жичкаджия каза,че е от релето,а релето знам че може да се оправи,ако не ново или втора употреба.Днес бях на симеон при един арабин и при него имаше всички видове релета,но при различните години на производство са различни релетата,затова питах кое е релето за да го сваля и да сложа друго и да видим дали работят тогава чистачките...
Пичове, недейте да игнорирате лостчето, щото преди 3 години имах Ауди 80, та на него фаровете и габаритите бяха на лосче (може би повечето от вас знаят но.....) Та идеята ми беше, че лостчето работеше само на габарити, но не и на фарове (само от време на време). Не го подценявайте това лостче, вътре са пластини и ако някоя от пластините не дава контакт може и да се окаже точно такъв проблема. Надявам се че съм бил полезен 

- toni2222
- младши ентусиаст
-
bmwmania написа:Пичове, недейте да игнорирате лостчето, щото преди 3 години имах Ауди 80, та на него фаровете и габаритите бяха на лосче (може би повечето от вас знаят но.....) Та идеята ми беше, че лостчето работеше само на габарити, но не и на фарове (само от време на време). Не го подценявайте това лостче, вътре са пластини и ако някоя от пластините не дава контакт може и да се окаже точно такъв проблема. Надявам се че съм бил полезен
Да и аз така си мисля ,че може и лостчето да е но доста хора казаха,че е от релето,утре ще се разбере наи-вероятно ,мерси за отг.
Абе да ти кажа, до колкото аз знам едно реле или работи, или не. Имам предвид, че когато едно реле се скапе, пластините
юв него залепват и ...... до там. Ама все се надявам да греша, защото си спомням колко струваше лостчето на Ауди-то, а на
тази красавица не ми се мисли. Еми дано не е лоста, дано да е релето. Успех и да споделите после
юв него залепват и ...... до там. Ама все се надявам да греша, защото си спомням колко струваше лостчето на Ауди-то, а на
тази красавица не ми се мисли. Еми дано не е лоста, дано да е релето. Успех и да споделите после

- toni2222
- младши ентусиаст
-
Колеги аз реших проблема,
оказа се че механизмите на чистачките са ми много натегнати, от там се натоварвало моторчето и релето се скапало, свалиха го майсторите, нещо казаха, че го натягат, сложиха го обратно и сега ми работят нормално чистачките, но все пак ми казаха да си купя ново реле скоро и да отида при тях и да ми свалят моторчето и механизмите да има направят профилактика и да ги сожим обратно с новото реле.
оказа се че механизмите на чистачките са ми много натегнати, от там се натоварвало моторчето и релето се скапало, свалиха го майсторите, нещо казаха, че го натягат, сложиха го обратно и сега ми работят нормално чистачките, но все пак ми казаха да си купя ново реле скоро и да отида при тях и да ми свалят моторчето и механизмите да има направят профилактика и да ги сожим обратно с новото реле.
- obil
- Потребител
-
- Кара: BMW 530I M
- Мечтае да кара: за в момента точно този модел
Здравейте и от мене. И аз имам проблем с чистачките. Застават до горно положение и после не слизат надолу. Някой знае ли как мога да разреша проблема?
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2