Измиване на купето
Модератор: Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Измиване на купето
Преди е оставях но от както ми повредиха огледалото си е подмивам сам натискат с тези гидорий като бършат че огледалата винаги гледат в облаците или в паважа
- TazzMann
- младши ентусиаст
-
абе не си е работа, трябва си човек на който да му пука НЕ само как да си вземе заплатата или бакшиша !!!
Powered By BMW !!!
Sounded By Pioneer & Hertz !!!
Sounded By Pioneer & Hertz !!!
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
KENEDY написа:като гледам комшията чисто нова тойота да е мие с шишето и четката корем ме били вече е на четири месеца и матира боята.по добре безконтактно миене поне аз така я мия мойта
Направо нищо не каза !Това безконтактното миене е само за чисто нови коли...
Тъмна кола никога не се пуска на четки...Светла може но тъмна не! Другото което е някъв че си мие тойотата с шишето ми като е глупав да размазва целия прах по боята как няма да му е матирана...
НИКОГА НЕ ПУСКАЙТЕ КОЛИТЕ СИ НА БЕЗКОНТАКТНО! ( подчертавам го за да се вижда по добре )
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
SaSo написа:НИКОГА НЕ ПУСКАЙТЕ КОЛИТЕ СИ НА БЕЗКОНТАКТНО! ( подчертавам го за да се вижда по добре )
защо???

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
_65536_kb_sec_ написа:SaSo написа:НИКОГА НЕ ПУСКАЙТЕ КОЛИТЕ СИ НА БЕЗКОНТАКТНО! ( подчертавам го за да се вижда по добре )
защо???
Защото е яко химия...Сваля много бързо лака... Просто е смъртоносно... Както нашичките коли са на добра възраст и ако има голо място просто веднага тръгва ръжди и такива неща...

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Преди малко приключих миенето на моята кола, което трябваше да е безконтактно, но се превърна в контактно
. Имам отскоро водоструйка Керхер и преди наколко дена взех шампоан Керхер. Пише, че не е вреден за боята и други такива. Не бил и вреден за околната среда
. Само детно не модах да накарам струйката да го пръска, та го нанесох с четката. Някой знае ли как става пръскането на шампоана пред струйката?

Обвързването с БМВ стана случайно... и явно ще е трайно!
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Имат хората едни съдове ,метални с колелца за да се дърпат - вкарва се въздух под налягане на специално предивдено място и с накрайник слабо пръска препарата - така както пръскат отрватителното безконтактно ,друг начин не виждам аз лично
не вярвам да може да го пръска накрайника от където излиза водата под налягане
Аз лично си мия колата на една автомивка ,където няма шест-пет.ВИП миенето освен тристъпковата технология ,момчетата бъркат с гъбата по веждите отдолу и после като плакнат бъркат с ръка да проверят всичко ли е измито отдолу.
Георги Пенчев

не вярвам да може да го пръска накрайника от където излиза водата под налягане

Аз лично си мия колата на една автомивка ,където няма шест-пет.ВИП миенето освен тристъпковата технология ,момчетата бъркат с гъбата по веждите отдолу и после като плакнат бъркат с ръка да проверят всичко ли е измито отдолу.
Георги Пенчев
- Pilgrim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 525 TDS
Аз досега си я мия на една автомивка, където ми препоръчаха именно безконтактно миене след като преди това пак там ми я пастираха. Сега разбрах, че това безконтактно миене не е добра идея. Освен това нещо напоследък не ми харесва резултата от миенето на момчетата. Един път не са ми измили огледалата, друг път са забравили стъклата отвътре и т.н. Нямам водоструйка и обмислям придобивката на такава, но дотогава явно ще трябва да сменя автомивката.
Пенчев, кажи къде е автомивката, в която ходиш и да я пробвам
Пенчев, кажи къде е автомивката, в която ходиш и да я пробвам

- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
Аз ако имах водоструйка бих заложил на нанасяне на шампоана за кола ръчно с гъба и после изплакване с водоструйката. Също така преди нанасянето с гъба трябва да се изплакне хубаво цялата кола за да паднат фините и твърди частици.
Прав си колега, но то няма и как по друг начин. На суха кола не се нанася шампоан. Казваш, че с гъба е по-добре, отколкото с четка. Дали четката драска лака?
Пък струйка можеш да имаш за 120-140 лв. от Метро. Налягането е до 100 бара, което е добре и за лака ако имаш язвички. Повечето други са над 100 бара мах. Но е хубаво да е Керхер, другите са мъглива работа.
Пък струйка можеш да имаш за 120-140 лв. от Метро. Налягането е до 100 бара, което е добре и за лака ако имаш язвички. Повечето други са над 100 бара мах. Но е хубаво да е Керхер, другите са мъглива работа.
Обвързването с БМВ стана случайно... и явно ще е трайно!
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Pilgrim написа:Пенчев, кажи къде е автомивката, в която ходиш и да я пробвам
Отиваш в Младост зад Кауфланд и зад Рувекс на ГазКом и казваш на супервайзера ,че искаш ВИП външно или пък ако искаш ВИП комплексно и гледай какво става

Георги Пенчев
НИКОГА НЕ ПУСКАЙТЕ КОЛИТЕ СИ НА БЕЗКОНТАКТНО! ( подчертавам го за да се вижда по добре )........вече 2 години я мия така и нямам проблеми. дане би да има значение какъв е препарата този с които я мият чак е ароматизиран и дава гланц. ПП. има препарати за брезентите на камионите да не използват такъв по вашите автомивки 

31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3