Измиване на купето

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Измиване на купето

Мнение от палара » 22 Мар 2008, 23:32

Преди е оставях но от както ми повредиха огледалото си е подмивам сам натискат с тези гидорий като бършат че огледалата винаги гледат в облаците или в паважа

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TazzMann » 23 Мар 2008, 14:55

абе не си е работа, трябва си човек на който да му пука НЕ само как да си вземе заплатата или бакшиша !!!
Powered By BMW !!!
Sounded By Pioneer & Hertz !!!

Потребител
Аватар

Мнение от KENEDY » 26 Мар 2008, 22:21

като гледам комшията чисто нова тойота да е мие с шишето и четката корем ме били вече е на четири месеца и матира боята.по добре безконтактно миене поне аз така я мия мойта

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 27 Мар 2008, 1:25

KENEDY написа:като гледам комшията чисто нова тойота да е мие с шишето и четката корем ме били вече е на четири месеца и матира боята.по добре безконтактно миене поне аз така я мия мойта

Направо нищо не каза !Това безконтактното миене е само за чисто нови коли...

Тъмна кола никога не се пуска на четки...Светла може но тъмна не! Другото което е някъв че си мие тойотата с шишето ми като е глупав да размазва целия прах по боята как няма да му е матирана...

НИКОГА НЕ ПУСКАЙТЕ КОЛИТЕ СИ НА БЕЗКОНТАКТНО! ( подчертавам го за да се вижда по добре )
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 27 Мар 2008, 1:41

SaSo написа:НИКОГА НЕ ПУСКАЙТЕ КОЛИТЕ СИ НА БЕЗКОНТАКТНО! ( подчертавам го за да се вижда по добре )

защо???
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 27 Мар 2008, 2:11

_65536_kb_sec_ написа:
SaSo написа:НИКОГА НЕ ПУСКАЙТЕ КОЛИТЕ СИ НА БЕЗКОНТАКТНО! ( подчертавам го за да се вижда по добре )

защо???

Защото е яко химия...Сваля много бързо лака... Просто е смъртоносно... Както нашичките коли са на добра възраст и ако има голо място просто веднага тръгва ръжди и такива неща... :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 27 Мар 2008, 2:15

мерси за инфото :roll: :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от атоматик » 27 Мар 2008, 22:41

Преди малко приключих миенето на моята кола, което трябваше да е безконтактно, но се превърна в контактно :mhihi: :mhihi: . Имам отскоро водоструйка Керхер и преди наколко дена взех шампоан Керхер. Пише, че не е вреден за боята и други такива. Не бил и вреден за околната среда :lol: . Само детно не модах да накарам струйката да го пръска, та го нанесох с четката. Някой знае ли как става пръскането на шампоана пред струйката?
Обвързването с БМВ стана случайно... и явно ще е трайно!

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 27 Мар 2008, 23:31

Имат хората едни съдове ,метални с колелца за да се дърпат - вкарва се въздух под налягане на специално предивдено място и с накрайник слабо пръска препарата - така както пръскат отрватителното безконтактно ,друг начин не виждам аз лично :roll:
не вярвам да може да го пръска накрайника от където излиза водата под налягане :roll:

Аз лично си мия колата на една автомивка ,където няма шест-пет.ВИП миенето освен тристъпковата технология ,момчетата бъркат с гъбата по веждите отдолу и после като плакнат бъркат с ръка да проверят всичко ли е измито отдолу.

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34 525 TDS

Мнение от Pilgrim » 28 Мар 2008, 13:01

Аз досега си я мия на една автомивка, където ми препоръчаха именно безконтактно миене след като преди това пак там ми я пастираха. Сега разбрах, че това безконтактно миене не е добра идея. Освен това нещо напоследък не ми харесва резултата от миенето на момчетата. Един път не са ми измили огледалата, друг път са забравили стъклата отвътре и т.н. Нямам водоструйка и обмислям придобивката на такава, но дотогава явно ще трябва да сменя автомивката.
Пенчев, кажи къде е автомивката, в която ходиш и да я пробвам :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Мнение от Gemar » 28 Мар 2008, 15:12

Аз ако имах водоструйка бих заложил на нанасяне на шампоана за кола ръчно с гъба и после изплакване с водоструйката. Също така преди нанасянето с гъба трябва да се изплакне хубаво цялата кола за да паднат фините и твърди частици.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от атоматик » 28 Мар 2008, 16:11

Прав си колега, но то няма и как по друг начин. На суха кола не се нанася шампоан. Казваш, че с гъба е по-добре, отколкото с четка. Дали четката драска лака?
Пък струйка можеш да имаш за 120-140 лв. от Метро. Налягането е до 100 бара, което е добре и за лака ако имаш язвички. Повечето други са над 100 бара мах. Но е хубаво да е Керхер, другите са мъглива работа.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 28 Мар 2008, 16:58

Pilgrim написа:Пенчев, кажи къде е автомивката, в която ходиш и да я пробвам :lol:

Отиваш в Младост зад Кауфланд и зад Рувекс на ГазКом и казваш на супервайзера ,че искаш ВИП външно или пък ако искаш ВИП комплексно и гледай какво става 8)

Георги Пенчев
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от KENEDY » 29 Мар 2008, 6:40

НИКОГА НЕ ПУСКАЙТЕ КОЛИТЕ СИ НА БЕЗКОНТАКТНО! ( подчертавам го за да се вижда по добре )........вече 2 години я мия така и нямам проблеми. дане би да има значение какъв е препарата този с които я мият чак е ароматизиран и дава гланц. ПП. има препарати за брезентите на камионите да не използват такъв по вашите автомивки :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от атоматик » 30 Мар 2008, 9:45

Мисля, че и концентрацията е определяща.

ПредишнаСледваща

Назад към E34