чип тунинг няколко въпроса...
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
чип тунинг няколко въпроса...
Здравейте искам да ви попитам може ли да се сложи някъв чип на е39 2002 520д и ако да къде могат да го нправят с колко ще увеличи мощността, ще дигне разхода и разбира се кви пари е
ако някой знае нещо по въпроса ще съм му много благодарен мерси предварително

- savo_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше...Е60 LCI 530d xDrive manual
- jailbreaker
- кандидат ентусиаст
-
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Я и аз да задам един въпрос за чип тунинг,ще прецакам ли скоростната кутия ако сложа чип на Е39 525 ТДС,понеже кутията е автоматична....... 

- savo_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше...Е60 LCI 530d xDrive manual
Айде още един линк
http://www.vimaxtuning.com/
http://www.vimaxtuning.com/
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
И аз скоро ще я чипосвам и съм сигурен че няма да издържи съединителя, но така и така ще трябва да го сменям.
ПП: Виждал съм чипосани тдс-и автоматик и нямат проблеми. Дори една е38 тдс автоматик (мисля че е на колега от форума) постоянно се върти на срещите във Варна. Ако колегата чете може да сподели за какво става въпрос.
ПП2: Понякога колата тресе на място (сигурно е плочката) дали ще има проблеми с чипа???
ПП: Виждал съм чипосани тдс-и автоматик и нямат проблеми. Дори една е38 тдс автоматик (мисля че е на колега от форума) постоянно се върти на срещите във Варна. Ако колегата чете може да сподели за какво става въпрос.
ПП2: Понякога колата тресе на място (сигурно е плочката) дали ще има проблеми с чипа???
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Воденичаров написа:И аз скоро ще я чипосвам и съм сигурен че няма да издържи съединителя, но така и така ще трябва да го сменям.
Колега, не бързай с чипосването! Тресенето е 90% от плочката или 10% от дюзи и други възли, които сме коментирали във форума.
Така и така ще се ръсиш, отдели 200-300 лв за една пълна профилактика на горивнта система, ако се налага смени и плочката и чак тогава ъпгрейдвай конете.
А към колегата baimarin, 520 д по принцип май е малко слабичък за 5-та. Носи на тунинг, но дали ще издържи дълго на това купе?
- noiseless
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i '06
Аз си взех чип от Brezel (направи search за него) и съм доволен - никакви проблеми вече 4 месеца и съм с автоматична ск. кутия.
Мисля, че за твойта кола смяната на софт-а става по-лесно през OBD порта, без да е необходимо да се сменя ROM-чипа.
Иначе мойте наблюдения за ТДС с чип са тук:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... highlight=
Така и все още не съм тествал мощността на колата след чипа на дино
Мисля, че за твойта кола смяната на софт-а става по-лесно през OBD порта, без да е необходимо да се сменя ROM-чипа.
Иначе мойте наблюдения за ТДС с чип са тук:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... highlight=
Така и все още не съм тествал мощността на колата след чипа на дино

А към колегата baimarin, 520 д по принцип май е малко слабичък за 5-та. Носи на тунинг, но дали ще издържи дълго на това купе?[/quote]
Значи може купето да не издържи така ли? тва не добра новина
а понеже не съм много вещ, но видях в мненията че може да има и проблеми със съединетеля може ли някой да ме светне и там как сдят нещата?
Значи може купето да не издържи така ли? тва не добра новина

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
Аз доколкото знам 520д има 280 Нм въртящ момент (точно толкова колкото ТДС), така че ако ти харесва как тдс-а си носи купето, значи и 520д ще ти хареса. Возил съм се в 320д с и без чип има доста голяма разлика ==> и при 520д ще има разлика. Ако съединителят ти вече се е поизносил, големият въртящ момент след чипа ще го довърши.
- Dien
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 tds
hellbull написа:колега воденичаров я кажи каде се сабирате във варна. аз ходя често под моста и горе на лукоил. имате ли някакви по специални места.
И аз бих дошъл , дайте инфо бе ...

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
Аз по принцип съм от Бургас, но уча във Варна и съм ходил само 2-3 пъти на срещите. Мисля че е всяка неделя в 15:30 на Морска гара, но по-добре влез в раздел срещи и мероприятия и провери. Аз днес не мога да отида защото ще съм в Бургас до довечера.
ПП: Дайте да се съберем във Варна малко тдс-и да обменим опит ако искате
ПП: Дайте да се съберем във Варна малко тдс-и да обменим опит ако искате

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2