Повредена пробка за маслото
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- inseCT
- младши ентусиаст
-
- Кара: докато има!
- Мечтае да кара: Steptronic
- Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)
Повредена пробка за маслото
Здр.днеска бях да си сменя маслото на 320и купе 95та,та човека като отвартя пропката за маслото каза че се е движела много трудно...демек че предишният сервиз в който съм сменял маслото са ми я сложили на криво...и резбата на пропката се е прецакала...и са чакам утре сутринта да видя дали има петно под колата...
Ако е прецакана...кво да правя?!Някой знаели?!

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
споко братле не е голям проблем .ще ти направят нова резба и си готов,дори и по голяма да бъде не е проблем .спи спкоино 

- robert1975
- младши ентусиаст
-
fedoracore написа:споко братле не е голям проблем .ще ти направят нова резба и си готов,дори и по голяма да бъде не е проблем .спи спкоино

BMW-маниак

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
е тая резба толкова мазно се завива, че се чудя как са объркали да завият на криво и наче ще се оправиш 

- inseCT
- младши ентусиаст
-
Добре,щом може да се напрай нова,можели да не се сваля картера,направо на место с некав мечик или нещо друго да се напрай? 

Никакъв картер и никаква резба - аз имах подобен проблем с една от мойте коли преди години и го реших със силикон. Източвам маслото, оставям го хубаво да се изтече, обезмаслявам с коресилин, мажа резбата на дупката и на пробката със силикон - червен или черен, завивам я, не много силно и чакам поне 1-2 часа да стегне, след това наливам новото масло. Капка не е текло никога оттам, а иначе хлабината не беше от най-малките. При мазането на пробката със силикона трябва да се внимава да не попадне силикон в картера.
- inseCT
- младши ентусиаст
-
PGV написа:Никакъв картер и никаква резба - аз имах подобен проблем с една от мойте коли преди години и го реших със силикон. Източвам маслото, оставям го хубаво да се изтече, обезмаслявам с коресилин, мажа резбата на дупката и на пробката със силикон - червен или черен, завивам я, не много силно и чакам поне 1-2 часа да стегне, след това наливам новото масло. Капка не е текло никога оттам, а иначе хлабината не беше от най-малките. При мазането на пробката със силикона трябва да се внимава да не попадне силикон в картера.
Ясно,ама на следващата смяна,как става?Пак по същият начин ли,отвивасе,и пак с силиконец на пробката

Да, няколко години при всяка смяна я чистих пробката и после пак със силикон. Докато не ми писна и реших да дам парички за един картер втора ръка. Единственият проблем е, че смяната на маслото отнема повече време, докато се изтече и изкапе маслото и после да поизсъхне силикона. Но все пак е само веднъж годишно. 

- ///Ivan
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 328i Turbo
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
- inseCT
- младши ентусиаст
-
- inseCT
- младши ентусиаст
-
Одеве с един приятел споделих и той ми препоръча един стругар от моят град...та утре ше ходя да видя кво ше прайме
Дано стане номера...без да свалям картера,че друг познат ме изплаши,че могло при навиването на нова резба да попаднат стружки в картера,при положение,че се прай на място 

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Еми пробвайinseCT написа:Одеве с един приятел споделих и той ми препоръча един стругар от моят град...та утре ше ходя да видя кво ше праймеДано стане номера...без да свалям картера,че друг познат ме изплаши,че могло при навиването на нова резба да попаднат стружки в картера,при положение,че се прай на място

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- ТУРБО
- луд с палатка
-
- Кара: Хората да залягат
- Детайли за колата: кихащо кабрио
Колега има много по лесен начин.Слагаш ТЕФЛОН на болта и затягаш здраво.Няма да протече никога!!! ;)
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
PGV написа:Да, няколко години при всяка смяна я чистих пробката и после пак със силикон. Докато не ми писна и реших да дам парички за един картер втора ръка. Единственият проблем е, че смяната на маслото отнема повече време, докато се изтече и изкапе маслото и после да поизсъхне силикона. Но все пак е само веднъж годишно.
ясно... а сменяше ли всичките филтри поне веднъж годишно с тоалетна хартия нещо?
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2