джанти
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
отговро
колега, аз карам с 16 зимата и сега идва лятото и се чудя дали да върна 17-ките, разликата в широчината е 1см в полза на 17, но 16 е 2 см по-висока, аз съм на мение че в българия все още нямаме пътища за 17 ... поне за е39 със фабрично спортно окачване както съм аз ... колата се разбива
ето снимки и на двете джанти
.. а някои да знае къде и за колко могад да управяат надрани джанти от автомата за сваляне на гумите
благодаря

- Marto66
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525dA
Колеги да споделя и аз собствен опит. Джантите за този модел са ясни, но возията на колата страшно много се влияе от гумите и мекотата на каучука. Категорично хубава гума ще подобри значително возията и дори с джанти 17. Мишелин, Гудиър, Бриджстоун, Континентал и Унироял съм тествал на мой лични автомобили и да ви споделя не само марката, но и модела, шарката и год. на производство са адски фатални. Така, че покупката на гуми в много случай е доста сложна за БГ/просто, защото вярна и точна консултация не можеш да получиш никъде/. Плащаш, слизаш от крика, излизаш на платното и тогава установяваш какво си сторил - с или без помощта на разбирачи, познати, приятели... дано само да е ++++++
Re: 15КИ
525d написа:ДАЙТЕ НЯКВИ 15КИ ЧЕ ОТ 18КИТЕ МИ СЕ РАЗБИ ЦЯЛАТА КОЛА
15-ки и имам, ама са тия с тасовете /олекотените/

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Mitaran написа:прекарвам доста време в колата на дълги разстояния и никак не искам да се разделям с возията, ама наистина ли има разлика чак толкова от 15 към 16 като се мине...тука кво ли не порчетох, че ставали като лагерници ала бала...наистина ако е така ники 16ки, за по големи и дума да не става. май трябва да се повозя и в една с 16ки та да видя...
Marto66 написа:Колеги да споделя и аз собствен опит. Джантите за този модел са ясни, но возията на колата страшно много се влияе от гумите и мекотата на каучука. Категорично хубава гума ще подобри значително возията и дори с джанти 17. .......
И от мен малко личен опит.
Подкрепям напълно колегата Marto66. Много е важно качеството на гумите и дори още повече модела/марката. Зимата карам с 15'' Good Year UltraGrip7 205/60/15. Лятото карам с Vredestain Ultrack 225/55/16 и возията е в полза на 16-ките, колкото и невероятно да звучи!
И за нашите пътища от 17- нагоре все още на са най-подходящия вариянт

Но пък външният вид е жИсток! Зависи кое прдпочиташ - гъзария или комфорт.

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
колеги кво го разобеждавате момчето с седемнаиски голям ад аз моя дзвер е с 17" и спортно окачване колата си вози екстра можеби ми се струва така защото преди бях на една е36 с 16" и возеше като каруца а петака според мен си е за големи гуми па и до шофьорската врата пише че стават 17" с 235/45 катко съм аз та зимаи си 17" ама както каза един колега с 15" или 16" бирени капачки

- noiseless
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i '06
Да допълня само, че по-големите джанти дават възможност да се кара с по-широки гуми - оттам по-стабилна кола на пътя лятото, т.е. не е само гъзария, може и живота да ти спасят
Недостатък за мен обаче след като минах от зимни 205/R15 на летни 235/R17 беше осезателното намаление в ускорението на колата.... и така до следващата зима

Недостатък за мен обаче след като минах от зимни 205/R15 на летни 235/R17 беше осезателното намаление в ускорението на колата.... и така до следващата зима

noiseless написа:Да допълня само, че по-големите джанти дават възможност да се кара с по-широки гуми - оттам по-стабилна кола на пътя лятото, т.е. не е само гъзария, може и живота да ти спасят![]()

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2