летни гуми за е 39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
летни гуми за е 39
колеги може ли да ми помогнете със избора на летни гуми:225/55/16 - или специално за Клебер HYDRAXER ако някой ги е ползвал.благодаря предварително :
- Marto66
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525dA
Купувай гуми само предписания в книжката размер и от по-висок клас и реномирана марка в противен случай ще имаш ядове. Колата е доста капризна и си изисква точни, и добри гуми. Копромиси с избора на гуми никога. Из Европа не ги свалят случайно на третата година независимо от износеността на грайфера. Изборът ти е добър, не се колебай.
- etmoni
- Е30-джия
-
- Кара: ssssssss
- Мечтае да кара: e30
- moni76
- ентусиаст
-
- Кара: e39 525dA
- Мечтае да кара: м6
Marto66 написа:Купувай гуми само предписания в книжката размер и от по-висок клас и реномирана марка в противен случай ще имаш ядове. Колата е доста капризна и си изисква точни, и добри гуми. Копромиси с избора на гуми никога. Из Европа не ги свалят случайно на третата година независимо от износеността на грайфера. Изборът ти е добър, не се колебай.
така е, аз съм си правил експерименти отзад танцува като луда

My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Аз съм с Континентал същият размер и съм много доволен. Не само в Европа ги сменят след 3 години. Аз също го правя. Това е нормалният живот на каучука без да му се променят свойствата много. Винаги съм се чудил на хора, които купуват втора употреба гуми, а на всичкото отгоре гледат само дълбочината на протектора. За Клебер нямам мнение, но според мен за БМВ си трябва гума от реномиран производител. Клебер е за Опел, КИА, Шкода и т.н. Разликата в цената няма да ти е огромна, но животът няма цена. Понякога да спреш с 50 см по-бързо го спасява. Лично мнение.
Anthony_J написа:Аз съм с Континентал същият размер и съм много доволен. Не само в Европа ги сменят след 3 години. Аз също го правя. Това е нормалният живот на каучука без да му се променят свойствата много. Винаги съм се чудил на хора, които купуват втора употреба гуми, а на всичкото отгоре гледат само дълбочината на протектора. За Клебер нямам мнение, но според мен за БМВ си трябва гума от реномиран производител. Клебер е за Опел, КИА, Шкода и т.н. Разликата в цената няма да ти е огромна, но животът няма цена. Понякога да спреш с 50 см по-бързо го спасява. Лично мнение.
Kleber не е толкова нисък клас гума ама хич тука грешиш, клебер е наравно с унироял, фулда , бф гудрич, ... корморан траиал, нокиан , дебица еи тва са гуми за шкода, киа , опел
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
- noiseless
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i '06
От магазина, новите автомобили БМВ с Континентал ли гуми идват всичките или се ползват и други марки - някой знае ли?
- noiseless
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i '06
Аз пък наивно си мислех, че БМВ работят само с един производител на гуми (Конти) и на нас ще ни е по-лесен избора, но явно не е така
От тестовете на ADAC.de виждам, че БМВ не случайно са се спряли на Пирели за новата 5-ца
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/So ... eID=174023
Също така гледам, че Континентал и Бриджстоун са добри алтернативи.
Изненада за мен е 7-мото място на Мишлен в тази класация, въпреки, че при 17" гуми са вече на трето:
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/So ... eID=139680
Доколкото знам тестовете на ADAC са доста уважавани и могат да ни дадат поне основна представа към коя марка и модел гуми да се насочим за размера, който ни трябва.
Остава ни само малката подробност да немерим и необходимите финансови средства
Успех в начинанието!

От тестовете на ADAC.de виждам, че БМВ не случайно са се спряли на Пирели за новата 5-ца

http://www.adac.de/Tests/Reifentests/So ... eID=174023
Също така гледам, че Континентал и Бриджстоун са добри алтернативи.
Изненада за мен е 7-мото място на Мишлен в тази класация, въпреки, че при 17" гуми са вече на трето:
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/So ... eID=139680
Доколкото знам тестовете на ADAC са доста уважавани и могат да ни дадат поне основна представа към коя марка и модел гуми да се насочим за размера, който ни трябва.
Остава ни само малката подробност да немерим и необходимите финансови средства

Успех в начинанието!
Re: летни гуми за е 39
Вече съм с Клебер HYDRAXER 225/55/16 мога да кажа че се държат много добре на пътя и ви благодаря,ако някой е решил да си взима няма да сгреши
)))))))

Последна промяна dr.gigals на 10 Апр 2008, 3:27, променена общо 1 път
пичове, понеже през последната година смених се рових из интернет и питах относно гумите ще ви кажа какво да гледате и кои марки да изберете:
1. За летни гуми за предпочитане е да са асиметрични. По-добре се държат в завои при висока скорост.
2. Гледайте да има повеже вертикални канали - това е против аквапланинга, а това е много важно, защото може да ви спаси живота.
3. Шума на гумите - това е по-скоро за комфорт, но понеже ще прекарате към 50000 км, е по-добре е да не е шумна.
Като предпочитани марки ще ви препоръчав Континетал. Миналата година си смених старите Мишелин с Конти Премиум 2. просто се родих. Мишелина според мен в последно време не се представят добре и не ги препоръчвам. При мен бяха шумни, твърди и спираха по зле от Контито.
Пирели, Бриджстоун и Гудиър са също много хубави гуми, но някои от тях са ненужно по-скъпи и от Контито например.
За други марки няма да пиша, защото не са от висок клас. Това съм го чувал от хора вносители на гуми.
1. За летни гуми за предпочитане е да са асиметрични. По-добре се държат в завои при висока скорост.
2. Гледайте да има повеже вертикални канали - това е против аквапланинга, а това е много важно, защото може да ви спаси живота.
3. Шума на гумите - това е по-скоро за комфорт, но понеже ще прекарате към 50000 км, е по-добре е да не е шумна.
Като предпочитани марки ще ви препоръчав Континетал. Миналата година си смених старите Мишелин с Конти Премиум 2. просто се родих. Мишелина според мен в последно време не се представят добре и не ги препоръчвам. При мен бяха шумни, твърди и спираха по зле от Контито.
Пирели, Бриджстоун и Гудиър са също много хубави гуми, но някои от тях са ненужно по-скъпи и от Контито например.
За други марки няма да пиша, защото не са от висок клас. Това съм го чувал от хора вносители на гуми.
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3