Супер странен проблем с токовете на бенз. помпа!!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318i '95

Супер странен проблем с токовете на бенз. помпа!!!

Мнение от Alexandar_Lyunchev » 16 Мар 2008, 1:05

Здравейте колеги!!! Преди 10 дни колата почна да пали когато си поиска, по точно след наклко бързи и отсечени удара в областта на бенз. помпа :mhihi: :mhihi: :mhihi: /бях пуснал тема за грешка 201 свързана с кислородния датчик ламбда, но след диагностика в БОШ се оказа че лабдата си е супер/ и след диагностики и консултаций в БОШ сервиз и на още куп места се стигна до извода че проблема е в бенз. помпа. Смених я заедно с бенз. филтър и всичко беше ОК да днес, когато както си карам колата загасна и я запалих супер трудно,а сега изобщо не пали. Реших че и новата помпа даде фира - ДА ама НЕ - когато премерих съпротивление ИМА около 1 - 1.5 ома, като откача буксата на помпата и я меря дали идва ток - ИМА 10 - 12 волта, когато закача буксата на помпата НЯМА никой - 0.00 волта :shock: :shock: :shock: направо шах с пешката :dunno: :dunno: :dunno: това го пробвах поне 15 пъти и все едно и също. Къде може да е скапания проблем ????????? :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: Мерси предварително!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от agent smit » 16 Мар 2008, 7:34

Щом като свържеш буксата към помпата и ти показва 0V значи прави късо съединение, интересно защо не ти изгаря предпазителя. А и това 1-1.5 ома съпротивление на помпата е подозрително ниско, то 0.5 ома е показанието на мултицета когато дадеш на късо сондите. Провери релето на бензиновата помпа, предпазителя и можеш да извадиш помпата и да я пробваш дали върти с два кабела към акумулатора като спазваш + и -.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i M40

Мнение от bmwmaniq » 16 Мар 2008, 11:34

Здрасти... незнам дали моя проблем е същия но звучи като твоя ... Ей така карам си и няма проблеми но загася ли я после или трудно пали или изобщо .... Запалих е на газ и свалих задната седалка да видя какво става .... когато размардах едната букса и хоп помпата тръгна пуснах кабела и спря .... сега с малко тиксо съм залепил кабела към купето в такова положение в което работи и наистена още не е дало проблем .... сега смятам да сменя направо буксите или да си купя този спрей където ги чистел ... някъв контактен спрей ли незнам какво е ...
Дано да съм ти бил полезен ...

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318i '95

Мнение от Alexandar_Lyunchev » 17 Мар 2008, 2:14

Оказа се допълнително минтирано реле, което спира помпата, когато колата превключи на газ. А аз свалих абсолютно работеща оригинална помпа и се върнах 200лв. назад за нова Бош :banghead: :banghead: :banghead: и сега си имам читава помпичка да си я гледам :banghead: :banghead: :banghead: А тва допълнителното реле не ме питайте, как и къде го намерих :maad: :maad: :maad: понеже газта не е слагана в БГ и местоположението му го знае само човека който го е сложил в Италия, а той днес сигурно си е пил напитката някъде по бреговете на тиренско море :ranting: :ranting: :ranting: а на мен ми се отели вола от търсене. :| :| :|

Назад към E36