Извинявам се за тъпия въпрос ...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 16 Мар 2008, 1:02

и аз съм с двете врътки климатроник.
сега е момента да се тества най добре, тъй като навънка е все още нормална около 20 ' температура. т.е. може да се проба както на охлаждане , така и кога пуска парното.
та тия дни си пробвах отляво примерно 20 , отдясно - 24 - и след малко си почва от едната страна студено , от другата жега :) след което си ги поддържа в някакво средно положение.
и това без включен (копчето със зелена лампичка) компресор.
(е.. естествено лятото в големите жеги няма как без активно охлаждане да вкара студено де :) )

от ръководството казват че регулацията трябва да си работи винаги , а когато е в крайно положение ЛЯВАТА врътка - тогава се изключва регулацията.
т.е. ако дадете крайно надясно - парното винаги ще е включено, независимо отдясно на какво сте сложили.
както и в крайно ляво - винаги студено , т.е. изключено.
и казват че това е нещо като бай-пас при аварийни ситуации когато нещо датчиците не работят или не регулират.

а относно как се нарича - климатик или климатроник.. не знам.. и не мисля да споря, но .. за мен климатик е когато има едно копче без регулация на градуси - и винаги духа студено.
а климатроник е когато САМИЧКО си поддържа (и охлажда) зададена температура, независимо с врътки или с дигиталното табло.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 16 Мар 2008, 10:14

малко не по темата на колегата,ама понеже от прочетеното до тук останах с впечатлението че на някои хора не им е ясно...
1. КЛИМАТИК- функцията му е да охлажда,не може да поддържа определена температура в купето
2. КЛИМАТРОНИК-също охлажда,но при него има възможност да се поддържа определена температура в салона.
топлото идва от парното,няма вариант да духа топло при незагряла кола,освен ако не е с печка/много искам да видя колата на колегата дето е писал по-нагоре,че след 10 секунди климатроника му бил хвърлял жега :mhihi: :mhihi: /
3. ТЕРМОТРОНИК- с тва не съм много наясно,но мисля че не охлажда,може да поддържа зададена температура през зимата...някой по-нагоре беше писал с две думи какво представлява...
4.ИНВЕРТОРЕН КЛИМАТИК- такова животно у колите ви НЕМА :mhihi:
принципа на инверторното управление на климатика е да променя оборотите на въртене на компресора чрез променяне на напрежението което се подава на компресора :) идеята е да се пести електроенергия,ама тва е при ДОМАШНИТЕ ви климатици,които работят на ток :) аз поне Е36 с електромер не съм виждал :mhihi: :mhihi:

Предишна

Назад към E36