Как ме прецакаха куките!
Модератори: mitaka7, Общи модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
tsvet40 написа:Много неприятен номер, да. Лошото е, че според мен няма начин да докажеш каквото и да било! Трябвало е на място да се разберете - освен с почерпка, по друг начин не може да стане. Факт е, че полицаите могат да си правят каквото си искат. Разчита се на тяхната компетентост и обективност, но.... Welcome to Bulgaria!
не е така:) аз го бях линкнал, ама явно е по-добре да го копирам:)
july`s преди няколко дни написа:да споделя.
за един ден ми бяха написали 2 акта, първия почти реален, втория яка постановка..
та да ви дам няколко съвета
1-во, запомнете, най-добре си запишете важни нещица, които смятате че може да използвате във възражението
2-ро, ако ви пишат следващ акт, си препишете предния, за да е пред вас, като пишете възраженията (това не го направих аз ).
срока е 3 дневен (работни дни), ако акта е в района ви, го подавате в района, ако не е, става и по пощата (аз го пратих препоръчано с обратна разписка), за срока се гледа датата на пощенското клеймо.
аз някои от тез работи не ги знаех, и на една молба (първия цитиран долу файл) си бях написал и двете възражения. евалата в кат се оказаха любезни и ме светнаха, че втория трябва да го пращам по пощата (а в молбата си пишете реквизитите по паспорт, плюс телефони за връзка, щото аз ги дописвах на ръка )
като пишете възраженията се старайте да сте обективни и критични към начина на попълване на акта.
първия приложен файл, ми е първата молба (по двата акта)
втория приложен е само по втория.
затрил съм си личните данни, както и съм заменил имена на хора и градове с инициали.
та да се похваля: днес ми върнаха талона и ми връчиха наказателно постановление, в което е цитиран само първия акт (в интерес на истината е почти реален ). аз попитах дали това означава че за втория са взели впредвид възраженията ми и отговора беше "няма втори акт". което за мен ще рече са взети впредвид
п.с. цялото това го пиша, заради хора (включително и от кат), които ми твърдяха че няма смисъл, щом вече е написан акт-а.
мои изводи, най-добре да се напишат възражение още на момента (в самия акт) и/или да се откаже подпис като нарушител (за взимане на препис от акта се разпишете), те ще си спрат някой да се разпише че сте отказали да се разпишете като нарушител, няма грижи
най-добре за учебната цел, е да го има и акта, ама не се сетих да го сканирам, ама аз важните неща съм ги писал в молбите....
ами успех и да не ви се налага и не ги хранете
http://peugeot.index.bg/za_weba_aktI.rtf
http://peugeot.index.bg/za_weba_aktII.rtf
peugeot - the drive of your life(style)
разгледайте rtf-тата, ако има въпроси съм насреща
<br>
br
br
- ludiqdancho
- младши ентусиаст
-
най добрият вариянт според мен обърни се към адвокат той най точно
ще ти каже какво да правиш
p.s.всяко действие си има противодействие
ще ти каже какво да правиш
p.s.всяко действие си има противодействие

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
да и аz съм на мнение 4е една майка в колата върси работа....
много пъти ме е спасявала (даже и баста ми)
много пъти ме е спасявала (даже и баста ми)
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Miler написа:то и трудно ще стане туй :mha:rtzankov написа:Скоро не са ме спирали по тази причина ..
кучеееее, прокле ме .. и днеска ми написаха акт .. пак не по тая причина .. ма това не е важно .. ви новен си .. ше треа да почерпиш

R.I.P Landikar
- KillerLoop
- кандидат ентусиаст
-
Чакайте да ви разкажи и аз мойта история.
Значи: Прибирам се от къщи (Кърджали) и минавам през Пловдив. На изхода ме спират за превишена скорост (83км), а то валеше един дъжд - не е истина просто. Полицая се приближава и ми казва "Слез от колата и донеси документите". Аз след такива думи откачам просто
. Слизам и с възможно най-раздразнената физиономия преди да му подам документите си, му казвам "Извинете не чух името Ви?!?!". Куката ме погледна и се почна. Вика ми "Ето", и ми показва някаква служебна карта, на която аз нито име можах да видя, нито номер - а бе нищо. Взима ми той документите, поглежда ги и: Отвори багажника!. А ние бяхме 4-ма човека и багажника пълен догоре със сакове. Отварям и куката: Каде е тръгълника с аптечката и пожарогасителя?. А аз нямам и му отговарям: Ами долу под саковете са. При което, полицая ме поглежда и направо ми нарежда: Разтоварвай!. А то вали един порой. Аз го погледнах и след 1 сек размисъл му пляснах багажника пред носа и викам: Пиши ги, че ги няма. Давай акта, че бързам! Полицая отвори едни очи ама нищо не каза. От там тръгваме към патрулката и докато вървим той ми разглежда документите. По едно време хваща гражданската ми отговорност (а тя е фотокопие, което е с подпис на нотариус и печат) и ми казва: Това не е оригинал. Фотокопие е!. Аз му викам: Е?!? При, което той почва да ми обяснява как нямам право да нося друго освен оригинала, защото е невалидно. 20 мин съм се разправял какво представлява това копие. Понеже валеше, а ние се разправяме вън, не съм видял, че в колата има още 3 куки. Те слизат и почват да участват в спора. И така 20 мин. По едно време най-старшия от тях взима полицата ми и прочита най-долния ред на копието, който гласи: Моля съответните органи след дата ХХ.ХХ.2004 да считат тази полица за валидна само след показване на втора платена вноска". И ми заявява: Ето видя ли, невалидна е! При, което куката, с която се разправяхме от началото (супер изнервен) сяда в колата и започва да ми пише акт за непредставяне на гражданска отговорност!!! Аз се отказах да споря и звъня на едни приятели и им обяснявам положението. Казват ми: Кажи на тия тиквеници да си напишат имената и да се подпишат. Ще се занимаваме с тях през седмицата. Аз цитирам и казвам, че ок всичко и затварям тела. 4-те куки след като им казах това ми писаха акта 15 мин, като четяха от закона дума по дума. По едно време им викам да побързат, че подгизнах и полицая, който ме спря като се развика - направо ме разби. Както и да е, написаха ми акта и ми дадоха да го разписвам. Аз го взех, прочетох го и си викам: Аре сега е мой ред!. Почнах да пиша възраженията си. Познайте какво написах.
1. Полицая е избухлив и нервен - съмнявам се в употребата на алкохол!
2. Отказа да ми се представи!
3. Никой не ми поиска полицата за платена 2-ра вноска!
Тия полицаи като прочетоха възраженията как псуваха - не е истина. Обаче от там викат най - старшия, който е на смяна с дрегер. Той се забави 30 мин - баси. След като дойде, всички подред духаха на дрегера за да ми докажат, че не са употребили алкохол. После фенът, който пристигна чете вторто ми възражение и поглежда сержанта с въпросителен поглед. Онзи му казва: Ааааа, г-н Капитан легитимирах му се с картата. Капитана се обръща и ме пита: Вярно ли е? Аз само дигнах рамене и отговорих: Ами незнам, аз видях накаква карта с неговата снимка ама май беше за градския транспорт. За пръв път виждам такава карта! Малиииииииииииииии, сержанта полудя! Накрая капитана поглежда към 3-то ми възражение и пита: Не му ли поискахте втората вноска на момчето? И четирите куки се спогледаха и се сетиха, че наистина никой не ми я поиска. После капитана ми вика: Аре пич, ходи си по пътя и умната! След 1.30 мин на дъжда.

Значи: Прибирам се от къщи (Кърджали) и минавам през Пловдив. На изхода ме спират за превишена скорост (83км), а то валеше един дъжд - не е истина просто. Полицая се приближава и ми казва "Слез от колата и донеси документите". Аз след такива думи откачам просто

Тия полицаи като прочетоха възраженията как псуваха - не е истина. Обаче от там викат най - старшия, който е на смяна с дрегер. Той се забави 30 мин - баси. След като дойде, всички подред духаха на дрегера за да ми докажат, че не са употребили алкохол. После фенът, който пристигна чете вторто ми възражение и поглежда сержанта с въпросителен поглед. Онзи му казва: Ааааа, г-н Капитан легитимирах му се с картата. Капитана се обръща и ме пита: Вярно ли е? Аз само дигнах рамене и отговорих: Ами незнам, аз видях накаква карта с неговата снимка ама май беше за градския транспорт. За пръв път виждам такава карта! Малиииииииииииииии, сержанта полудя! Накрая капитана поглежда към 3-то ми възражение и пита: Не му ли поискахте втората вноска на момчето? И четирите куки се спогледаха и се сетиха, че наистина никой не ми я поиска. После капитана ми вика: Аре пич, ходи си по пътя и умната! След 1.30 мин на дъжда.

Innocence...
Is what life is.
Is what life is.
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Хах човече ти поне си се разминал без акт .. то не че е имало за какво .. като оставиме на страна евентуалната превишена скорост .. пак добре че тоя капитан е бил с 3 мозъчни клетки и се е усетил на време !!!

R.I.P Landikar
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
KillerLoop мани висенето направо си ги раzбил,тия са се видели в 4удо от теб браооооооооооо

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
KillerLoop написа:Чакайте да ви разкажи и аз мойта история.
Значи: Прибирам се от къщи (Кърджали) и минавам през Пловдив. На изхода ме спират за превишена скорост (83км), а то валеше един дъжд - не е истина просто. Полицая се приближава и ми казва "Слез от колата и донеси документите". Аз след такива думи откачам просто. Слизам и с възможно най-раздразнената физиономия преди да му подам документите си, му казвам "Извинете не чух името Ви?!?!". Куката ме погледна и се почна. Вика ми "Ето", и ми показва някаква служебна карта, на която аз нито име можах да видя, нито номер - а бе нищо. Взима ми той документите, поглежда ги и: Отвори багажника!. А ние бяхме 4-ма човека и багажника пълен догоре със сакове. Отварям и куката: Каде е тръгълника с аптечката и пожарогасителя?. А аз нямам и му отговарям: Ами долу под саковете са. При което, полицая ме поглежда и направо ми нарежда: Разтоварвай!. А то вали един порой. Аз го погледнах и след 1 сек размисъл му пляснах багажника пред носа и викам: Пиши ги, че ги няма. Давай акта, че бързам! Полицая отвори едни очи ама нищо не каза. От там тръгваме към патрулката и докато вървим той ми разглежда документите. По едно време хваща гражданската ми отговорност (а тя е фотокопие, което е с подпис на нотариус и печат) и ми казва: Това не е оригинал. Фотокопие е!. Аз му викам: Е?!? При, което той почва да ми обяснява как нямам право да нося друго освен оригинала, защото е невалидно. 20 мин съм се разправял какво представлява това копие. Понеже валеше, а ние се разправяме вън, не съм видял, че в колата има още 3 куки. Те слизат и почват да участват в спора. И така 20 мин. По едно време най-старшия от тях взима полицата ми и прочита най-долния ред на копието, който гласи: Моля съответните органи след дата ХХ.ХХ.2004 да считат тази полица за валидна само след показване на втора платена вноска". И ми заявява: Ето видя ли, невалидна е! При, което куката, с която се разправяхме от началото (супер изнервен) сяда в колата и започва да ми пише акт за непредставяне на гражданска отговорност!!! Аз се отказах да споря и звъня на едни приятели и им обяснявам положението. Казват ми: Кажи на тия тиквеници да си напишат имената и да се подпишат. Ще се занимаваме с тях през седмицата. Аз цитирам и казвам, че ок всичко и затварям тела. 4-те куки след като им казах това ми писаха акта 15 мин, като четяха от закона дума по дума. По едно време им викам да побързат, че подгизнах и полицая, който ме спря като се развика - направо ме разби. Както и да е, написаха ми акта и ми дадоха да го разписвам. Аз го взех, прочетох го и си викам: Аре сега е мой ред!. Почнах да пиша възраженията си. Познайте какво написах.
Тия полицаи като прочетоха възраженията как псуваха - не е истина. Обаче от там викат най - старшия, който е на смяна с дрегер. Той се забави 30 мин - баси. След като дойде, всички подред духаха на дрегера за да ми докажат, че не са употребили алкохол. После фенът, който пристигна чете вторто ми възражение и поглежда сержанта с въпросителен поглед. Онзи му казва: Ааааа, г-н Капитан легитимирах му се с картата. Капитана се обръща и ме пита: Вярно ли е? Аз само дигнах рамене и отговорих: Ами незнам, аз видях накаква карта с неговата снимка ама май беше за градския транспорт. За пръв път виждам такава карта! Малиииииииииииииии, сержанта полудя! Накрая капитана поглежда към 3-то ми възражение и пита: Не му ли поискахте втората вноска на момчето? И четирите куки се спогледаха и се сетиха, че наистина никой не ми я поиска. После капитана ми вика: Аре пич, ходи си по пътя и умната! След 1.30 мин на дъжда.![]()
![]()
браво мъжки само така трябва да се действа с тия пум**и

KillerLoop написа:Чакайте да ви разкажи и аз мойта история.
Значи: Прибирам се от къщи (Кърджали) и минавам през Пловдив. На изхода ме спират за превишена скорост (83км), а то валеше един дъжд - не е истина просто. Полицая се приближава и ми казва "Слез от колата и донеси документите". Аз след такива думи откачам просто. Слизам и с възможно най-раздразнената физиономия преди да му подам документите си, му казвам "Извинете не чух името Ви?!?!". Куката ме погледна и се почна. Вика ми "Ето", и ми показва някаква служебна карта, на която аз нито име можах да видя, нито номер - а бе нищо. Взима ми той документите, поглежда ги и: Отвори багажника!. А ние бяхме 4-ма човека и багажника пълен догоре със сакове. Отварям и куката: Каде е тръгълника с аптечката и пожарогасителя?. А аз нямам и му отговарям: Ами долу под саковете са. При което, полицая ме поглежда и направо ми нарежда: Разтоварвай!. А то вали един порой. Аз го погледнах и след 1 сек размисъл му пляснах багажника пред носа и викам: Пиши ги, че ги няма. Давай акта, че бързам! Полицая отвори едни очи ама нищо не каза. От там тръгваме към патрулката и докато вървим той ми разглежда документите. По едно време хваща гражданската ми отговорност (а тя е фотокопие, което е с подпис на нотариус и печат) и ми казва: Това не е оригинал. Фотокопие е!. Аз му викам: Е?!? При, което той почва да ми обяснява как нямам право да нося друго освен оригинала, защото е невалидно. 20 мин съм се разправял какво представлява това копие. Понеже валеше, а ние се разправяме вън, не съм видял, че в колата има още 3 куки. Те слизат и почват да участват в спора. И така 20 мин. По едно време най-старшия от тях взима полицата ми и прочита най-долния ред на копието, който гласи: Моля съответните органи след дата ХХ.ХХ.2004 да считат тази полица за валидна само след показване на втора платена вноска". И ми заявява: Ето видя ли, невалидна е! При, което куката, с която се разправяхме от началото (супер изнервен) сяда в колата и започва да ми пише акт за непредставяне на гражданска отговорност!!! Аз се отказах да споря и звъня на едни приятели и им обяснявам положението. Казват ми: Кажи на тия тиквеници да си напишат имената и да се подпишат. Ще се занимаваме с тях през седмицата. Аз цитирам и казвам, че ок всичко и затварям тела. 4-те куки след като им казах това ми писаха акта 15 мин, като четяха от закона дума по дума. По едно време им викам да побързат, че подгизнах и полицая, който ме спря като се развика - направо ме разби. Както и да е, написаха ми акта и ми дадоха да го разписвам. Аз го взех, прочетох го и си викам: Аре сега е мой ред!. Почнах да пиша възраженията си. Познайте какво написах.
Тия полицаи като прочетоха възраженията как псуваха - не е истина. Обаче от там викат най - старшия, който е на смяна с дрегер. Той се забави 30 мин - баси. След като дойде, всички подред духаха на дрегера за да ми докажат, че не са употребили алкохол. После фенът, който пристигна чете вторто ми възражение и поглежда сержанта с въпросителен поглед. Онзи му казва: Ааааа, г-н Капитан легитимирах му се с картата. Капитана се обръща и ме пита: Вярно ли е? Аз само дигнах рамене и отговорих: Ами незнам, аз видях накаква карта с неговата снимка ама май беше за градския транспорт. За пръв път виждам такава карта! Малиииииииииииииии, сержанта полудя! Накрая капитана поглежда към 3-то ми възражение и пита: Не му ли поискахте втората вноска на момчето? И четирите куки се спогледаха и се сетиха, че наистина никой не ми я поиска. После капитана ми вика: Аре пич, ходи си по пътя и умната! След 1.30 мин на дъжда.![]()
![]()
браво мъжки само така трябва да се действа с тия пум**и

-
Евала, KilllerLoop..машаллах:)...аз си писах там след случката възраженията ама както и да е...майната им на точките и сичко.Важното е да няма повече гафове и да не се даваме лесно на куките че си правят каквото им скимне...
- speedmaster
- "Баба Яга" Склад
-
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3