Добавки (за Common Rail)?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 29 Фев 2008, 1:13

Alexi, сипи на бензиностанцията в шишенце и после ходи доказвай че не си запалил некоя кола ти! Като на камерата се вижда как сипваш у шише, ще навлечеш много беля на някои колега :!:

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 29 Фев 2008, 1:42

Evelin Cotsev написа:Колега тази зима в Пловдив имаше големи студове , и както казах цяла зима сме с алпин , никога не сме имали проблеми , колата си върви като пушка , не знам защо при тебе така се е получило.

В случая говоря за Шел. понеже колегата Alexi говореше за и за Шел, а не за OMV. От тях съм горе-долу доволен, за сега не съм омал проблеми. Ама ШЕЛ = NEVER.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 29 Фев 2008, 10:13

по Европейските наредби нафтата трябва да е течлива до -15 градуса( сигурно това са ти и отговорили) ,от там надолу всеки с дизелак се спасява поединично - и аз включително ,щото служебната ми е дизел .. за това БМВто ми е бензиново .. а парафин не знам слагат ли ако го правят е още в нефтохима - бил той румънски гръцки или български ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmania » 29 Фев 2008, 10:29

И нали се сещаш кога пак ще отида в Шел? Точно поради същата причина и аз си взех бензинова кола сега.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 750 IA

Мнение от Apunch » 01 Мар 2008, 0:14

Не че защитавам Шел но цяла зима колата си пали, а я паля по веднъж в седмицата - зареждам само на Шел и ОМВ, по-често на Шел.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 01 Мар 2008, 0:19

Съжалявам, че отворих темата за кой - в коя бензиностанция - нямам нищо лично към никои, просто наблюдения ;)
Аз лично в студа си третирам нафтата с бензин и масло .... не се сещам някой от вашият подфорум ли ... беше ме питал дали съм нормален, или просто се шегувам :lol:
Всичко е полезно, когато е в умерени количества ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA

Мнение от Marto66 » 04 Мар 2008, 17:21

Колеги, цяла зима слагам на ТЕХАСО/от Практикер я закупих/добавка за нафта, като зареждам обикновенна от Петрол, Шел и ОМВ, никакви проблеми. Еднократно третирах с ЛИКИ МОЛИ специална добавка за почистване на дюзите /за Комонрейл мотори - на нея си го пише/и съм много доволен. Двигателя, пали и работи перфектно. Така че мнението ми за добавките е повече от положително, а разхода и работата на колата перфектен. За мен категорично добавките не могат да навредят, защото са произведени от реномирани марки и ако има проблеми - представете си, че те ще бъдат обречени на фалит??! Що за глупост е това, масово самоубийство?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535d '12

Мнение от plam75 » 06 Мар 2008, 23:00

Колега, Ти имаше ли някакъв проблем с дюзите преди да сложиш добавката на Лики моли или просто реши профилактично?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hienata » 08 Мар 2008, 1:19

на предишната петица се появи едно прекъсване във високите обороти - точно преди да превключи автоматика като си на кикдауна, представях си какво ли не - скорости...помпи...електроника и пр. казаха ми да пробвам първо с добавка - сложих МОТУЛ - някаква за дизели, около 30 кинта й беше цената - слага се на 60л гориво и всичко след 1 седмица беше ОК :lol: от тогава съм слагал още 2 пъти на около добавки - включително веднъж на новата ми преди 2 месеца като я взех - и мога да кажа, че съм доволен. определено си има значение за горивната система и работата на двигателя - и то мисля, че е положително.

p.s. преди време сложих по случайност малко от една добавка в шише 10л. пълно с бензин - не мога да ви опиша какви гадости беше отаила на дъното на шишето след 1-2 дни престой??? много се бях учудил и се бях отказал да слагам добавки тогава. представях си какво ли се рони в резервоара като му слагам добавки в него. :?:

Потребител
Аватар

добавка

Мнение от 525d » 11 Мар 2008, 11:38

слагал съм на е60 3,0дизел никав проблем но и никакво подобрение тя като е читава колата

ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmania » 11 Мар 2008, 19:13

Добавки може би само на дизелите е по-необходимо да се слагат. На бензин до сега съм слагал 3-4 пъти и не съм открил никаква разлика :!:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 11 Мар 2008, 19:28

абе брат и аз не съм слагал ама ше се замисля вече.. ! ако има неква дето като сипем и земе твъгне като М5 :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmania » 11 Мар 2008, 20:02

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Е такава нема...... ама има такива дето повишават октановото число и да ти кажа от тях съм доволен.
Изображение

Предишна

Назад към E39