проблем с охладителната система
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
55 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Karlo
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 Е39 M52B20
Ужас, ще знам занапред. Щото ми беше останало, че дестилираната е
за старите акумулатори... А това колко е истинска тази, която се продава:
познат купува от метро за машини (дестилирана), и никви проблеми. Купил
обаче от варненското метро - и машината блокаж, т.е. обикновена вода.
В краен случай има ли начин за промиване на системата?
Калгонит, нещо?
А тогава в чистачките пак ли дестилирана слагате?
за старите акумулатори... А това колко е истинска тази, която се продава:
познат купува от метро за машини (дестилирана), и никви проблеми. Купил
обаче от варненското метро - и машината блокаж, т.е. обикновена вода.
В краен случай има ли начин за промиване на системата?
Калгонит, нещо?

А тогава в чистачките пак ли дестилирана слагате?
здравеите,днес не успях да направя теста но за утре имам час.а по-между другото тя си продължава да надува,интересо че връща до едно положение и после няма.вода си има ама примерно е до половината.сега съм навил капачката докраи,после е върнах половин оборот назад и така закрепих положението до събота за когато имам час за обстоен преглед и вероятно разхвърляне на главата.абе колеги,знае ли някои колко стува глава за TDS 525 97-ма.нова и втора ръка,щот ако нова си заслужава в разликата с кинтите,то по добре да скоча в нова-ако това е проблема.жалкото е само че нищо не може да се каже преди да се отвори. 

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
funi написа:здравеите,днес не успях да направя теста но за утре имам час.а по-между другото тя си продължава да надува,интересо че връща до едно положение и после няма.вода си има ама примерно е до половината.сега съм навил капачката докраи,после е върнах половин оборот назад и така закрепих положението до събота за когато имам час за обстоен преглед и вероятно разхвърляне на главата.абе колеги,знае ли някои колко стува глава за TDS 525 97-ма.нова и втора ръка,щот ако нова си заслужава в разликата с кинтите,то по добре да скоча в нова-ако това е проблема.жалкото е само че нищо не може да се каже преди да се отвори.
Чакай бре! Ти нещо се самонадъхваш май... Много ти е зор да я сваляш тази глава. Нали казваш, че не загрява? Дай малко по-подробно, та да не ти резнат главата от кръста!
Значи симптомите са следните.Преди 2 дена запалих колата и отидох до един приятел(преди това бях я карал ,така че колата беше загряла до 12 часа)постаях малко,качих се запалих и в момента които реших да тръгна тои ми махна че има нещо нередно.водата се стичаше отлявата страна в подкалника-от одушника.пипаме маркучите бяха доста твърди-доляхме антифриз(можеби 2 пръста под гърловината)тръгнах и когато спрях пак отворих капака да проверч маркучите(бяха пак твърди)инетересно не вдига температурата,но пък антифриза нещо ми намирисва и малкото маркуче което връща водата невърви постоянно а,малко вода спира, пуска въздух после пак вода и така.(това маи ме притеснява щото маже би хвърля компресия в охладителната система)друго не забелязвам но маи и това е достатъчно,пък и пропушва по мн.особен начин като цигарен дим нещо такова е.и сега съм с номера с капачката .половин оборот назад да изпуска по малко налягането. ами това е.
- Karlo
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 Е39 M52B20
Ето нов въпрос: какво ще стане ако се смесят чешмяната вода с долята
дестилирана? И естествено има и антифриз?
А относно изпаряването дистилиранате по-добре ли се държи?
Последна промяна Karlo на 06 Мар 2008, 21:55, променена общо 1 път
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
funi написа:водата се стичаше отлявата страна в подкалника-от одушника.
Това не ми стана много ясно. Но все пак явно има проблем. Значи:
Маркучите или са бетон (недобре) или са средно меки до леко твърди, но поддават на натиск (нормално). Охладителната система на БМВ работи при по-високо налягане от тези на други марки. Това дето ти припиква

Karlo написа:Ето нов въпрос: какво ще стане ако се смесят чешмяната вода с долята
Ще стане разредена чешмяна вода с антифриз

Относно изпаряването - не знам какво имаш предвид, но ако системата е наред не трябва да има изпаряване, т.е. ако анлягането е в границите на допустимото - 2 бара.
А иначе по принцип относно изпаряването - дестилираната вода като се изпари не остава нищо, а чешмяната като се изпари - остават боклуците дето са били в нея

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
http://bmwpower-bg.net/forums/search.php?mode=results - пишеш "виско" в търсачката и четеш! 

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Едно е да се върти перката (тя го прави постоянно),
друго е да ти работи виското. Нали правиш ралзлика?
друго е да ти работи виското. Нали правиш ралзлика?

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
funi написа:2500 това е цената,да я караш без да ти играе сърцето и да ти треперят ръцете.
Ти смени ли?
55 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4