работна ръка-заплащане..
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Zapa написа:pavlin_30 като повдигна въпроса за иначе толкова несимпатичната водеща на БизнесЪ, се сетих да се зачудя за пореден път, таа "мацка" кой от висшестоящите е клати та така безобразно и скучно вече доста години съска и фъфли от националният ефир![]()
А иначе по темата ми е интересно като видя/чуя/прочета някой виден хотелиер примерно да се оплаква как нямало квалифициран персонал, как никой не искал да бачка и как всички бягали в чужбина![]()
Абе аланколу, ти искаш млад човек на 25г. с 2 западни езика, поне 3г. опит и незнам си още кво да ти бачка в грозният хотел за 400лв заплатаЕ как да стане дееба, доста от хората ценят труда си, знанията си и уважават себе си най вече. Ай сиктир

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Bogat-Beden написа:Zapa написа:pavlin_30 като повдигна в![]()
А на колегата Скиса ще кажа че течението в икономикса,което той подкрепя,се казва Лесефесеризъм,(нещо такова беше) и мирише на анархия,не се прилага никъде в чист вид,заради дефектите на чистата пазарна икономика
,които налагат държавно регулиране.А още повече когато става и въпрос за чужда ръботна ръка,навсякъде по света има политика на протекционизъм,отделно чистата и неподправена омраза към чужденци,която я има навсякъде
аз не го подкрепям-казвам ,че такава е реалността...! изобщо не си ме разбрал ,колега. не казвам ,че това е правилният начин за избор на работна ръка,но това са днешните реалности в БГ. а иначе мнението ми против начина на управление в предишният строй си го отстоявам на 100%....!!!
ясно е ,че трябва да има политика на запазване на кадрите от собствената ти държава и това виждаме ,че се прави в повечето ръзвити страни. щото българина е по-евтин в англия или германия,ма не му е вързано в кърпа да почне ,дори и да е по-квалифициран от местния...! тука ,обаче нещата не седят така...!! а аналогията с чуждите работници и идващите от провинцията също мисля ,че е реална ,щото некакси се получава двоен аршин...! а много ми е гадно като се мери с двоен аршин. ако искаме да гониме виетнамците,щото идат от некъде - същата е и логиката за идващите в софия...!!! щом идват от некъде-да си стоят там и да си бачкат там...!! така че не знам как се казва тва течение и никога не съм го изучавал,ма живота е по-голям учител и логически би трябвало така да се разсъждава...!
- Bogat-Beden
-
-
Не се опитвах да се правя на умен или начетен
,но не съм съгласен с това да сравняваш виетнамците или другите чужденци ,с хората от провинцията.Аз не мразя чужденците в БГ,защото знам какво е да си на гурбет.Не можеш да делиш хората на родени в Сф или не,всички са родени в БГ и по-високия стандарт на Сф не е резултат на повечето усилия и способности на измислената каста на кореняк софиянците
,даже погледнато от друг ъгъл,София и управляващите там са виновни че заради некадърото им крадливо управление провинцията е на трагичен хал....Има винаги различни гледни точки нали и всеки може да се обоснове логично... 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- SKISA
-
-
Bogat-Beden написа:Не се опитвах да се правя на умен или начетен,но не съм съгласен с това да сравняваш виетнамците или другите чужденци ,с хората от провинцията.Аз не мразя чужденците в БГ,защото знам какво е да си на гурбет.Не можеш да делиш хората на родени в Сф или не,всички са родени в БГ и по-високия стандарт на Сф не е резултат на повечето усилия и способности на измислената каста на кореняк софиянците
,даже погледнато от друг ъгъл,София и управляващите там са виновни че заради некадърото им крадливо управление провинцията е на трагичен хал....Има винаги различни гледни точки нали и всеки може да се обоснове логично...
е ми значи излиза ,че мериш с различен аршин! естествено,че всеки има право на мнение. аз не мразя хората от провинцията-никой не избира къде да се роди. казвам,че не може да мерим с различни аршини.както ти казваш,че не мога да деля хората на родени в софия и провинциалисти ,така и аз казвам,че не можеш да делиш хората на родени в БГ и родени в Тамбукту! логиката е една и съща. всички са родени на земята! индиеца не е виновен,че се е родил джагал,както и човекът от селото с три къщи не е виновен,че там се е родил....!! малко ми звучи измислено-за джагалите не може,ма за други може!!! съревновавай се с джагала и ако предложиш по-добра оферта ще вземат теб. както и софиянеца се съревновава с човека от провинцията и който предложи по-добрата оферта-знания и цена - той печели. просто е...
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
Zapa написа:pavlin_30 като повдигна въпроса за иначе толкова несимпатичната водеща на БизнесЪ, се сетих да се зачудя за пореден път, таа "мацка" кой от висшестоящите е клати та така безобразно и скучно вече доста години съска и фъфли от националният ефир![]()
А иначе по темата ми е интересно като видя/чуя/прочета някой виден хотелиер примерно да се оплаква как нямало квалифициран персонал, как никой не искал да бачка и как всички бягали в чужбина![]()
Абе аланколу, ти искаш млад човек на 25г. с 2 западни езика, поне 3г. опит и незнам си още кво да ти бачка в грозният хотел за 400лв заплатаЕ как да стане дееба, доста от хората ценят труда си, знанията си и уважават себе си най вече. Ай сиктир
ами брат,за Цветанка Ризова имаш ли си на идея кой я държи да води политическо предаване

тва Бтв е много противна медия,само слагачи и накрая сами се хвалят из предаванията си колко са добри професионалисти,то само глупости,глупости направо ти иде да хвърлиш телевизора..
а за ТВ2,харесва ми предаването Пирамида,ама водещия го сложили за имидж,нищо не отбира от политика и история,само си показва зъбките
само по СКАТ можеш да си кажеш мнението,без цензура..
а за работната ръка-ми младите са демотивирани,няма нищо насреща за труда и старанието им,говоря за тези,които работят,не за тия, които клатят краката и чакат на родителите да им дадат парички за бенз на новата кола
все още бизнесмените са гладни и още позират-нови коли,апартаменти и много малка инвестиция за бизнеса им,не го приемат за нужно!
до вчера играхме на народна топка,а днес има интернет,дрога,дискота-и младите заебават моралната си система и я карат ден за ден..и малко се отплеснах
накрая-ако ни гледа някой чужденец родните телевизии,ще види само убийства,далавери и изведнъж лъскави реклами,коментари!
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Bogat-Beden
-
-
Звучи логично,но забравяш корена на нещата....Мойте родители и техните родители са родени в БГ и са живели и живеят в БГ,плащат данъци осигуровки,и т.н.В Бг средно в семейство се раждат по1,5 деца, а някъде там се раждат по 6-7,без да се мисли много...И още куп такива разлики,българската икономика е на изкуствено дишане,страната ни е малка и бедна,ако целия трети свят тръгне насам,само шото за начало биха работили по евтино....Докато прииждащите хора от провинцията няма да заличат БГ от картата,нали?И пак,най -основното е че те имат правата на българи,несравними са двата процеса въобще като база...
- SKISA
-
-
аз се си мисля,че най-високо в йерархията е правото да си човек...! джагал,черен....ама човек. и джагалите като дойдат също плащат данъци...! поне по закон би трябвало! друг е въпроса дали става.
логиката пак е : аз съм осмо поколение бълтарин -начи ми се полага!! ми пак ти казвам ,че по тая логика много софиянци ще кажат: аз съм пето поколение софиянец-другите да си ходят!!! не може да мерим различно независимо дали ни харесва крайният резултат или не!! принципите са крайно елементарни и лесни: не правиш на другите това,което на искаш да ти правят на теб!!! ако без да искаш случайно се беше родил в Гуан Донг или в Мумбай или се бях родил в Зимбабве -немаше да искаме да се прилага това ,което предлагаш: т.е. принципа е един за всички и просто пазара показва кой печели и кой не!!!
има толкова много хора на територията на българия,които нема как да докажат в родословието си повече от 3 поколения присъствие....!! и са кво-да ги изколиме ли или да не работят-ми те ше почнат да крадат и да убиват,щот требва да ядат и да живеят!!! все пак сме цивилизовани хора и нема как некои неща вече да се направят....искаме или не искаме.
логиката пак е : аз съм осмо поколение бълтарин -начи ми се полага!! ми пак ти казвам ,че по тая логика много софиянци ще кажат: аз съм пето поколение софиянец-другите да си ходят!!! не може да мерим различно независимо дали ни харесва крайният резултат или не!! принципите са крайно елементарни и лесни: не правиш на другите това,което на искаш да ти правят на теб!!! ако без да искаш случайно се беше родил в Гуан Донг или в Мумбай или се бях родил в Зимбабве -немаше да искаме да се прилага това ,което предлагаш: т.е. принципа е един за всички и просто пазара показва кой печели и кой не!!!
има толкова много хора на територията на българия,които нема как да докажат в родословието си повече от 3 поколения присъствие....!! и са кво-да ги изколиме ли или да не работят-ми те ше почнат да крадат и да убиват,щот требва да ядат и да живеят!!! все пак сме цивилизовани хора и нема как некои неща вече да се направят....искаме или не искаме.
- Bogat-Beden
-
-
Съгласен съм че теоритично всички се раждаме хора с равни права!Но на практика не става,защото животът е несправедлив...И не може нашата малка и мизерна Българийка да го оправи тоя проблем...Аз самият в момента съм в една от държавите с най-висок стандарт в света,но никой тук не му пука че съм се родил в помиярски за БГ времена,слагат се пречка след пречка за чужденците,шото и богатите държави не могат да спасят света,даже и да искат...поне не по този начин...
- SKISA
-
-
точно за това мисля,че пазарният или там капиталистически или както ще да му викат приницип е най-приложимият. ако наистина "работната ръка" предложи нещо ,което малко други предлагат и цената е такава,че работодателя е готов "да я преглътне" ,за да има този човек в бизнеса си - начи нещата ше станат. ако едно от тия условия нещо куца-нещата не стават и един от двамата е прецакан!! всякакво изкуствено регулиране води до изкривяване на логиката и нормалните взаимоотношения...! знам ,че ще кажеш ,че навън и в белите страни не е така ,но това не е нормално дет го правят и тва ,че се прави в бяла държава не означава ,че е най-правилното.
има го същият момент с монархистите....! родил се на царя или на краля или там на некаква "глава" син....!!! ма той може и да е кьорав с едно око и с 3 грама мозък ,ма е син на царя и за тва и той ше стане цар!!!
аре -прего!!! начина и местоположението на раждането не водят винаги до последствия,които да предопределят живота на човека....! или поне не би трябвало!!! щото така ,както си спориме некоя умна жълта глава може и да измисли нещо много умно,да го патентова и да ни навре на кучето в гъза...нищо че не е бял и роден на стария контитент.
има само една логика!!! другото са вариации по темата...!!
има го същият момент с монархистите....! родил се на царя или на краля или там на некаква "глава" син....!!! ма той може и да е кьорав с едно око и с 3 грама мозък ,ма е син на царя и за тва и той ше стане цар!!!
аре -прего!!! начина и местоположението на раждането не водят винаги до последствия,които да предопределят живота на човека....! или поне не би трябвало!!! щото така ,както си спориме некоя умна жълта глава може и да измисли нещо много умно,да го патентова и да ни навре на кучето в гъза...нищо че не е бял и роден на стария контитент.
- Bogat-Beden
-
-
Значи за високообразовани и кадърни хора в разрешителния режим за работа има вратички,по цял свят..SKISA написа:родил се на царя или на краля или там на некаква "глава" син....!!! ма той може и да е кьорав с едно око и с 3 грама мозък ,ма е син на царя и за тва и той ше стане цар!!!

///peter написа:Penchev написа:Боже ,гадните пе****си изгониха хората от собствената си държава - предкагам НИКОГА , НИКОЙ ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА ДА НЕ ГЛАСУВА![]()
![]()
![]()
Това не го очаквах от теб и като не гласуваме какво?
Като не изразяваме гражданското си мнение какво?
Печелят тези които са и до сега, хайде да видим, като се гласува, да няма за кой на този етап но нека проиграем:
Гласуваме, избираме БЪЛГАРИН за премиер, какво следва? Доган ВЪН!
Ако се коалира с доган - "Българина" ВЪН!
Когато се проиграе няколко пъти това, ще видиш разлика, защото разликата ни с Германия, Франция и останалите държави е в нежеланието ни да изразим гражданското си мнение, а да видиш в Франция как дигат горивата а? При нас вече няколко пъти се вдигат тихомълком и резултата, всеки си мрънка тихичко под носа но...
Ей докато не разберете МАСОВО, че не политиците управляват ще си тънеме в мизерия!

- SKISA
-
-
Bogat-Beden написа:Значи за високообразовани и кадърни хора в разрешителния режим за работа има вратички,по цял свят..SKISA написа:родил се на царя или на краля или там на некаква "глава" син....!!! ма той може и да е кьорав с едно око и с 3 грама мозък ,ма е син на царя и за тва и той ше стане цар!!!
има само една логика!!! другото са вариации по темата...!!.Това е най- лесно подвижната работна ръка,поне откъм този аспект
Тези механизми и регулации са мислени от много по-умни и знаещи от мен и теб хора,без да те обиждам
А когато някъде имат нужда и от нискоквалифициран труд,пак си има начини,квоти,програми,ала бала...А тва за царе и монарси съм абсолютно съгласен,ама то и заради това реки кръв са се проливали.,няма да открием топлата вода..Значи все пак си съгласен че и ние от провинцията сме хора
(закачка)
не се бъзикай-нямам нищо против хората от провинцията!!

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2