Добавки (за Common Rail)?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
Alexi, сипи на бензиностанцията в шишенце и после ходи доказвай че не си запалил некоя кола ти! Като на камерата се вижда как сипваш у шише, ще навлечеш много беля на някои колега 

Evelin Cotsev написа:Колега тази зима в Пловдив имаше големи студове , и както казах цяла зима сме с алпин , никога не сме имали проблеми , колата си върви като пушка , не знам защо при тебе така се е получило.
В случая говоря за Шел. понеже колегата Alexi говореше за и за Шел, а не за OMV. От тях съм горе-долу доволен, за сега не съм омал проблеми. Ама ШЕЛ = NEVER.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
по Европейските наредби нафтата трябва да е течлива до -15 градуса( сигурно това са ти и отговорили) ,от там надолу всеки с дизелак се спасява поединично - и аз включително ,щото служебната ми е дизел .. за това БМВто ми е бензиново .. а парафин не знам слагат ли ако го правят е още в нефтохима - бил той румънски гръцки или български ...
- Apunch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 750 IA
Не че защитавам Шел но цяла зима колата си пали, а я паля по веднъж в седмицата - зареждам само на Шел и ОМВ, по-често на Шел.
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Съжалявам, че отворих темата за кой - в коя бензиностанция - нямам нищо лично към никои, просто наблюдения
Аз лично в студа си третирам нафтата с бензин и масло .... не се сещам някой от вашият подфорум ли ... беше ме питал дали съм нормален, или просто се шегувам
Всичко е полезно, когато е в умерени количества

Аз лично в студа си третирам нафтата с бензин и масло .... не се сещам някой от вашият подфорум ли ... беше ме питал дали съм нормален, или просто се шегувам

Всичко е полезно, когато е в умерени количества

- Marto66
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525dA
Колеги, цяла зима слагам на ТЕХАСО/от Практикер я закупих/добавка за нафта, като зареждам обикновенна от Петрол, Шел и ОМВ, никакви проблеми. Еднократно третирах с ЛИКИ МОЛИ специална добавка за почистване на дюзите /за Комонрейл мотори - на нея си го пише/и съм много доволен. Двигателя, пали и работи перфектно. Така че мнението ми за добавките е повече от положително, а разхода и работата на колата перфектен. За мен категорично добавките не могат да навредят, защото са произведени от реномирани марки и ако има проблеми - представете си, че те ще бъдат обречени на фалит??! Що за глупост е това, масово самоубийство?
на предишната петица се появи едно прекъсване във високите обороти - точно преди да превключи автоматика като си на кикдауна, представях си какво ли не - скорости...помпи...електроника и пр. казаха ми да пробвам първо с добавка - сложих МОТУЛ - някаква за дизели, около 30 кинта й беше цената - слага се на 60л гориво и всичко след 1 седмица беше ОК
от тогава съм слагал още 2 пъти на около добавки - включително веднъж на новата ми преди 2 месеца като я взех - и мога да кажа, че съм доволен. определено си има значение за горивната система и работата на двигателя - и то мисля, че е положително.
p.s. преди време сложих по случайност малко от една добавка в шише 10л. пълно с бензин - не мога да ви опиша какви гадости беше отаила на дъното на шишето след 1-2 дни престой??? много се бях учудил и се бях отказал да слагам добавки тогава. представях си какво ли се рони в резервоара като му слагам добавки в него.

p.s. преди време сложих по случайност малко от една добавка в шише 10л. пълно с бензин - не мога да ви опиша какви гадости беше отаила на дъното на шишето след 1-2 дни престой??? много се бях учудил и се бях отказал да слагам добавки тогава. представях си какво ли се рони в резервоара като му слагам добавки в него.

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
абе брат и аз не съм слагал ама ше се замисля вече.. ! ако има неква дето като сипем и земе твъгне като М5 

43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3